Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2023, 08:22
11894
62

На втіху конкурентам. Дніпро-1 поступився Ворсклі в Ужгороді

Команда Олександра Кучера з другої спроби також не змогла переграти футболістів Віктора Скрипника

| Оновлено 25 травня 2023, 08:22
11894
62
На втіху конкурентам. Дніпро-1 поступився Ворсклі в Ужгороді
УПЛ

Фініш перегонів у рамках української Прем’єр-ліги буде справді видовищним, проте хотілося б, щоб ці божевільні ралі в підсумку не перетворились на бої без правил. Утім, боротьба за чемпіонський титул, якщо ще й зберігається до останнього туру, ніколи не буває спокійною, що повною мірою можуть відчути на собі донецький «Шахтар», дніпровський «Дніпро-1» та луганська «Зоря». Ці три команди поміж собою поділяють усього п’ять очок, тож очевидно, що саме вони й визначатимуть володаря «золотих» медалей.

У контексті ж звітного протистояння, яке відкривало події двадцять восьмого туру національної першості, ми говорили про матч команди Олександра Кучера на номінально домашньому полі ужгородського «Авангарду». Завітали в гості до СК футболісти полтавської «Ворскли», які відправились до свого чергового вояжу на західну частину країни в аж надто скромному складі. Дійшло до того, шо цього разу Віктор Скрипник ледь назбирав гравців для появи на лаві для запасних, а серед польових була відчутною втрата атакувального півзахисника Таулянта Сефері.

Із огляду на події стартових хвилин звітної гри, «Ворсклі» мало б бути дуже складно долати опір суперників, оскільки вже на третій хвилині Бланко завершив дриблінг на лівому фланзі штрафного ударом під дальню стійку, який ніхто з трьох захисників перед ним навіть і не намагався блокувати. Проте полтавців цей епізод неначе взагалі не здивував і вони продовжували спроби перетягувати м’яч до чужої половини поля, проте вже з потребою відіграватись за рахунком.

Основною зброєю гостей при цьому були флангові передачі, і саме одна з таких на дев’ятій хвилині несподівано завершилась переглядом повтору VAR. Виявилось, що спроба заблокувати удар із центру штрафного від Челядіна вдалась Адамюку тільки за умови підкату в ноги супернику одразу після того, як той виконав свій постріл. Цікавий епізод, який не кожного дня фіксують в УПЛ, проте саме в чемпіонських перегонах ми можемо стати свідками подібного, адже з’явився VAR хоча б на ключових матчах.

У будь-якому випадку, Скляр із пенальті пробив низом у лівий кут, а Рибак не вгадав напрям удару. Як би Кучер після того б не протестував, але його команді доводилось знову шукати шляхи до чужого штрафного. Однак виявилось, що «Ворскла» здатна за спокійного футболу цілком непогано протидіяти як Піхальонку та Довбику окремо, так і грі цій пари в атаці в рамках однієї дуже результативної зв’язки. А більшого в нападі «Дніпро-1» у першому таймі продемонструвати нічого не зміг.

Натомість команда Кучера пропустила перед самим відходом на перерву вдруге за підсумком розіграшу м’яча на правому фланзі штрафного поміж Кане та Пердутою з гольовою передачею українця під удар у дальній кут на завершення. Це перетворювало другий тайм на дійсно чемпіонський раунд для дніпрян, проте це й було потрібно нашому глядачеві!

Тренерський штаб «Дніпра-1» вирішив діяти на випередження та користатись перевагою лави для запасних вже з моменту відновлення гри. На полі таким чином з’явились Гуцуляк та Пасіч, проте суттєвого прискорення в нападі для господарів це не принесло. Натомість, з’явились більш стратегічні проблеми – Сваток отримав четверте попередження за балачки з арбітром, через що пропустить гру проти «Шахтаря». Капітан не впорався з емоціями.

Зрозуміло, що левову частину ігрового часу дніпряни не виходили з чужої половини поля, але «Ворскла» дуже щільно розташовувалась позаду, тож жодних натяків на вільний простір для Довбика та Піхальонка не було. У підсумку, команда Скрипника виглядала настільки самовпевнено, що завершувала зустріч на чужій половині. Проти суперників, які тепер ризикують програти свою частину «золотої лихоманки».

На вихідних «Дніпро-1» гостюватиме в донецького «Шахтаря», а полтавська «Ворскла» вдома зіграє проти ковалівського «Колоса».

Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Дніпро-1» – «Ворскла» - 1:2

Бланко, 3 – Скляр, 11 (пен.), Кане, 45+3

Адамюк, 10, Бланко, 45+1, Бабенко, 50, Сваток, 52, Є. Пасіч, 83, Танчик, 90+2 – Кане, 85, Кулаковський, 90+4

«Дніпро-1»: Рибак – Матарріта (Є. Пасіч, 46), Сваток (Хайнер, 58), Сарапій, Адамюк – Рубчинський (Когут, 73), Бабенко – Пеглоу (Танчик, 84), Піхальонок, Бланко (Гуцуляк, 46) – Довбик.

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Чеснаков, Крупський – Челядін (Рамірес, 78), Скляр – Кане (Черниш, 88), Нестеренко (Кулаковський, 78), Пердута – Степанюк.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 15 (4) – 6 (3)
Кутові: 12 – 2
Оффсайди: 0 – 1.

ДНІПРО-1 - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

44’
ГОЛ ! М'яч забив Ібрахім Кане (Ворскла).
11’
ГОЛ ! З пенальті забив Олександр Скляр (Ворскла).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Домінго Бланко (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова
Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3
Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»
Хокей | 04 травня 2024, 00:35 0
Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»

Наставник оцінив успішний чемпіонат світу

Коментарі 62
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro87
Закінчилися для Дніпра чемпіонські перегони. 2 очки проти команд із ТОП-6 цієї весни, ну про яке чемпіонство мріяти?. Настільки всерівно, що нехай вже посядуть третє місце. Коломойський своїм рішенням запросити харківських зробив лише гірше клубу.
BekXan
Одні були заряжені  інші вже втомилися і не тянуть чемпіонську гонку.Втрата важливих очок на старті другого кола все вирішило.Самі собі зробили гірше.Що керівництво що тренер який прогавив підготовку і настрій команди.І тепер кожна гра як останній шанс.Пенальті незрозуміле.Тепер гра Зоря - Шахта може стати головною грою.Або Шахтар Оформе чемпіонство або Заря втиснеться за шанс за перші місця.
odiniznashih
Убогая игра убогой команды. Нейтрализовали Довбика и команды нет.
Скрипник помог своей бывшей команде. 
Надеюсь что и Вернидуб тоже поможет.
Выталкиватель парашутистов
Когда я узнал, что матч будет судить Козик, а на ВАР будет работать Арановский, я сказал друзьям - Днепру не дадут выиграть. Так и получилось - левый пеналь, а при пробитии пеналя Ворсклой, еще до удара по мячу один игрок полтавчан уже забежал в штрафную и судья обязан был отменить взятие ворот, дать ЖК этому игроку и заставить перебить этот 11-ти метровый удар. Но этого не произошло. Плюс левые ЖК игрокам Днепра. Все это в совокупности , дает мне право сказать - арбитр был очень благосклонен к Ворксле, наверное, не за красивые глаза. 
Юрий Щербань
Кучер не тренер физрук 
BekXan
А хай Зоря виграє і ми отримаємо 'Нічого не зрозуміло хто чемпіон до останього туру" Інтрига так сказати по повній для всих вболівальників)
Roman serhi
Ворскла молодцы! Вот ,что значит стимул копеечку получить 😂👍
Remark
Судья был явно за Ворсклу! Это на 101%.
Но дело даже и не в этом. А в том, что у Днепр-1 реализация на нуле: то последний пасс отдать не могут, то по воротам попасть не могут (как спецом куда-то мимо ворот бьют).
По игре в этом году Заря - чемпион!!!
BUROSTAVOK
Сегодня Европейские клубы увидели Супрягу на Максималках то есть Довбыка)))После этого матча в принципе все вопросы по покупке Довбика закрыты. Теперь ждем новым покупных статей,что Марсель,Лейпцыг и Фиорентина хотят купить украинского игрока)))
ALKOSruLKA
Суддя слабенький, але і Дніпро явно не чемпіонську гру продемонстрував
nick07
невже сьогодні буде визначатись чемпіон? 
В принципі, якщо Зоря виграє то інтрига буде до останнього туру зберігатись
AleksDnipro87
Математично шанси у Дніпра ще є, за сьогоднішньої нічиї між шд і Зорею, і перемоги Дніпра над шд, але куди? І тут такий момент, з одного боку хочеться третього місця, щоб вигнали нарешті харківських з клубу, а з іншої сторони, якщо Д1 займе третє місце, то цілком можливо "декому" стане остаточно пох на футбол, в черговий раз "начудить" і розвалить і цей Дніпро.
Луганчанин
Судья достойно отсудил. Так бы и Зарю. 
Springfield
Так конкуренты же ещё не сыграли свой матч.  И этот результат может их ещё и расслабить.  "Гоп" можно говорить только в 19:00.  Примерно.
Злий Глобинець
Шахтар - Чемпіон! А Зоря хай бере срібло.
Lion
И что красников не купил пенальти для бомбардира
Viktor Kovtun
На РАДОСТЬ СПИРТ.UА И ШАХТЕРУ, Днепр теряет очки в Ужгороде !!!
DK1961
Когда вся игра держится на 4-5 футболистах, а в обороне всегда пожар - трудно стать чемпионом. Ну посмотрим на расклад после 19.00
Gargantua
самовыпилились
peddro
Кучера на мидло, він не так запрягає і не туди праве, рєальний хвізрук