Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2023, 09:42
10505
73

Швидкий гол і вилучення. Шахтар переміг Зорю

«Шахтар» у день свого 87-річчя зробив важливий крок до чемпіонства

| Оновлено 25 травня 2023, 09:42
10505
73
Швидкий гол і вилучення. Шахтар переміг Зорю
ФК «Зоря»

«Зоря» на матч проти «Шахтаря» вийшла без основного нападника Герреро. Панамський легіонер, який є одним із найкращих форвардів чемпіонату України, отримав травму в поєдинку минулого туру з «Інгульцем». Номінально замість Герреро у стартовому складі вийшов Вантух, а позицію нападника посів Антюх. До стартового складу повернувся основний півзахисник Шахов, який пропустив минулий матч через хворобу.

У складі «Шахтаря» місце на правому фланзі оборони посів Конопля, який не грав у минулому турі через пошкодження. Відбув дискваліфікацію та розташувався у центрі півзахисту Бондаренко. На позиції лівого атакувального півзахисника вийшов Криськів.

З перших хвилин було помітно, що гравці «Шахтаря» почувалися впевненіше. Вони відразу ж почали активно пресингувати, через що футболістам «Зорі» було важко розпочинати свої атаки. Пресинг у виконанні луганчан навпроти був далеко не таким ефективним, як у попередніх матчах. «Шахтар» досить легко долав його, через що приблизно з середини тайму підопічні Патріка ван Леувена припинили активно зустрічати суперника на його половині поля.

«Шахтар» забив гол уже на 5-й хвилині. Зубков пройшов правим флангом, відпасував у центр на Судакова, який з лінії штрафного майданчика точно пробив у лівий від голкіпера кут воріт. Півзахисник «гірників» завдав удару без будь-якої протидії з боку опонентів – явний провал опорної зони півзахисту луганців.

Як стане зрозуміло під час подальшого перебігу подій, цей гол фактично вбив інтригу в матчі. Він гнітюче подіяв на гравців «Зорі», які, здавалося, були просто не готові до такого розвитку подій і натиску суперника. За весь перший тайм луганчани мали лише два небезпечні моменти. Перший подарував їм голкіпер «Шахтаря» Трубін. На 18-й хвилині Анатолій, перебуваючи у воротарському майданчику, віддав неточну передачу, м'яч опинився у Русина, після удару якого приблизно з 20 метрів здійснив не дуже вдалий сейв – м'яч мало не залетів у ближній кут воріт. Ще один момент був наприкінці тайму, коли після навісу зі штрафного Імереков добре пробив головою, але м'яч пролетів над поперечиною.

Гравці «Шахтаря» після забитого голу ще трохи поатакували, а потім знизили темп і неквапливо розігрувати м'яч у центрі поля. Періодично «гірники» прискорювалися, і тоді біля воріт «Зорі» виникала напруга. Найбільш небезпечний момент підопічні Ігоря Йовічевіча створили на 45-й хвилині. Конопля увійшов із правого фанга до штрафного майданчика, відпасував під удар Судакову, але той у боротьбі із захисником не зміг нормально пробити. Вийшла передача на дальню штангу на Криськіва, але півзахисник зблизька завдав удару повз ворота.

На початку другого тайму «Зоря» залишилася у меншості. На 49-й хвилині Снурніцин спеціально вдарив Зубкова по ногах, фактично розписавшись у своєму безсиллі. Через 10 хвилин «Шахтар» подвоїв перевагу в рахунку. Бондаренко завдав удару з-за меж штрафного майданчика, захисник заблокував його, м'яч відскочив знову до Бондаренка, після чого опинився у Криськіва. Той відпасував на хід Бондаренку, який із центру штрафного майданчика пробив Сапутіна.

Після вилучення та другого голу футбол на полі практично закінчився. Часто виникали ситуації, коли гравці «Шахтаря» спокійно володіли м'ячем, повільно перекочували його та пересувалися пішки, заощаджуючи сили перед матчем наступного туру з «Дніпром-1». А у футболістів «Зорі», схоже, закінчилася енергія, щоб активно грати у відборі.

Наприкінці матчу рахунок став розгромним. Венесуельський легіонер Келсі одним дотиком переправив м'яч у ворота після прострілу від Топалова. При цьому Келсі з'явився на полі лише за кілька хвилин до голу.

Центральний матч туру розчарував. Не було рівної боротьби, напруження, швидкості. Схоже, гравці луганської команди через велике бажання дати справжній бій лідеру чемпіонату просто «перегоріли». У діях гравців не було легкості, була помітна скованість і нервозність. «Шахтар» своїм тиском і швидким голом створив серйозні труднощі підопічнім Патріка ван Леувена, і вони так і не змогли подолати їх. Ну і, звичайно, далася взнаки відсутність Герреро. Антюх не зміг замінити панамця на вістрі атаки. «Шахтар» грамотно використав помилки й проблеми суперника та здобув впевнену перемогу, при цьому суттєво заощадивши фізичні сили.

Після матчів 28-го туру «Шахтар», використавши поразку «Дніпра-1», збільшив перевагу над ним до 5 очок. У наступному турі донецькій команді в очному протистоянні вистачить навіть нічиєї, щоб достроково вибороти чемпіонський титул. «Зоря» після поразки дещо підпустила до себе київське «Динамо». Однак, щоб втратити бронзові медалі, луганцям треба програти обидва матчі, що залишилися, а киянам здобути дві перемоги. Ймовірно, «Зоря» збереже третє місце, а динамівці завершать сезон без медалей.

Українська Прем’єр-ліга. 28-й тур.

«Зоря» – «Шахтар» – 0:3

Судаков (5), Бондаренко (59), Келсі (83).

Шахов (32), Бражко (53).

Снурніцин (49).

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Снурніцин, Вантух, Бражко (Дришлюк, 60), Шахов (Мишньов, 67), Булеца (Хахльов, 67), Антюх (Полегенько, 80), Русин (Сміян, 80).

«Шахтар»: Трубін, Бондар, Степаненко, Судаков (Назарина, 76), Зубков, Сікан (Келсі, 80), Криськів (Топалов, 76), Бондаренко, Матвієнко, Конопля (Гочолеішвілі, 76), Ракицький (Джурасек, 84).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

ЗОРЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Келсі (Шахтар Донецьк).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
49’
Ігор Снурніцин (Зоря) отримує червону картку.
5’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 73
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Шахтар хоч і не показував чемпіонську гру, але результати були стабільні... Тому все закономірно!
R1d3r
Шахтер - чемпион!!! Всех с победой!
Sunrise
Тяжёлый первый тайм, Шахтёр лучше на старте выглядел. Можно было переломить ещё, но Снурницын... Честно говоря у меня приличных слов в его адрес не нашлось.
Теперь шансы на ЛЧ лишь теоретические, важно любые очки в Александрии брать. 
Dixon
Классно сыграл Шахтёр с такой игрой и с  днепром не должно быть проблем ,Судаков возил бражко как пацана с дюсш ,и бражко должна была быть не красная ,а бардовая судья пожалел его 
Remark
Мне понравилось, как игроки Зари держали мяч в ногах в 1 тайме. Да и во втором, несмотря на удаление контроль мяча был. Первый тайм, как по мне равная игра! Хотя в концовке Шахтер запорол 101% голевой момент и Заре повезло.
По второму тайму сказать особо нечего. Я провтыкал момент с красной картой, поздно вернулся с перерыва))) Была она или нет, хз. Гляну повтор, напишу. А вот момент на 54 минуте успел увидеть. Там игроку Зари дали ЖК. Как по мне - это 100% Красная Карта! 
Далее просмотр чемпионата почти не интересен. Интрига похоронена)
SportsMan
Днепр и Заря одновременно проигрывают. Теория вероятности нервно курит в сторонке 
AleksDnipro87
Один клуб якось обіграв шд цього сезону, зберіг би він божевільний ігровий темп першої половини сезону - став би чемпіоном з величезним відривом, але він як Арсенал, провалився. Ми всі були свідками драми, це кінець чемпіонських перегонів.
Maks KROT
Всех болельщиков Шахтёра поздравляю с победой в важном матче ну и конечно с Днём рождения клуба всех  !!!!Молодцы как и прогнозировал сделаются выводы тренерским штабом  и Шахтёр должен показать свою классную игру в последних матчах думаю так будет и с прдя-1 ,прогнозировал ещё давно  что Шахтёр станет чемпионом с разницей 5-7 очей думаю скорей всего если фантастики не случится будет  и чемпионом и больше привезет он второму месту надеюсь может и Заря его ещё возьмёт  а не  п  рдя-1 !!Молодцы чемпионство все ближе !!Ещё раз с днём рождения Шахтёр Донецк !!!!!
Roman serhi
Ау))) Боты и недоброжелатели)) А скажите ка ,а кто чемпион Украины 2023?) Бухайте..И надейтесь на лучшее 
Springfield
Теперь можно и варианты считать.   Начнём с математических.  Заря тупо с горя проигрывает ещё два матча, а Динамо выигрывает те же два  и выходит на третье место.)
Віталій Сіромашенко
Шахтар то є сама галіма команда яка все купляє вся гра куплена як і всі попередні грати вони не вміють то команда гниляків і тварей 
BallsToTheWall
Так рано же ещё открывать шампанское.   Вот Шахтёр проиграет днепрянам и ничья в Полтаве.   Разве не так Днепр-1 станет чемпионом?   Если возьмут +6.
SportsMan
Землекопам ещё и место в группе ЛЧ подарят, как обычно. Этот дворовой клуб ни в жизнь не прошел бы квалификацию.
А потом начнутся вопли кротов, что Копанка больше всех очков в еврокубках принесла. Только постоянно помалкивают, что 70% этих очков - за подаренное попадание в группу.
mayakovskiy1
Чекав від Зорьки більшого, якщо чесно. А так гра в одні ворота. Все мав закривати ще Криськів в першому таймі. Як можна не влучити з 3 метрів не розумію
New Zealander
Шахтар просто неймовірний. А тепер згадати які перспективи Шахтарю давали всі до початку сезону, то стає просто страшно як гірникам вдалося стрибнути "із грязі в князі". Якщо будуть ще  підсилення (чекаємо на еквадорця і інших легіонерів) то можна розраховувати буде на щось більше ніж просто нічия з мадридським Реалом. 
a.fedorenko1953
Проти Дніпра майже всі команди вмирають на полі, а з кротами швидко втрачають мотивацію. Алекси забрали в них два очки і в наступних іграх  зливає аутсайдерам.
Віталій Ткачук
Я не дивився, там Снурніцин дійсно "натупив"? Чи це "Шахтар не зможе - арбітр допоможе"?  І ще, хто дивився, напишіть, будь ласка, як Бражко відіграв.
VBOLYUVALNIK
Ну і дуже бажаю тому Шахтарю тріснути в своїй ЛЧ
u6464u
так , в цьому чемпіонаті якщо все так і залишиться все справедливо, чемпіона думаю можно уже привітати з черговим тріумфом, хотілося б щоб якість гравців в УПЛ була вищою.