Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 травня 2023, 16:55
5929
17

Зоря – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Один із головних матчів кінцівки сезону пройде у Києві на стадіоні «Динамо» імені В.Лобановського

| Оновлено 24 травня 2023, 16:55
5929
17
Зоря – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

За три тури до закінчення чемпіонату країни з футболу серед команд Прем'єр-Ліги головна інтрига турніру підходить до своєї кульмінації. Практично вже зрозуміло, що «Шахтар», «Дніпро-1» та «Зоря» складуть трійку призерів. Ось тільки в якому порядку вони фінішують, поки що велике питання. Багато чого у цьому плані мають прояснити два поєдинки. У 28-му турі гірники у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського зіграють із луганським колективом, а за кілька днів «Шахтар» зустрінеться з командою з Дніпра.

Зоря

Підопічні Патріка Ван Леувена будуть господарями поля в майбутньому матчі, адже саме тут цього сезону вони найчастіше проводили свої домашні ігри. І, до речі, цілком успішно.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Так із 14 проведених раніше матчів на цій арені (одну домашню зустріч із «Ворсклою» футболісти «Зорі» провели в Ужгороді, натомість один виїзний матч із «Динамо» знову грали тут) луганська команда виграла 11, тричі зіграла внічию і жодного разу (!) не програла. При цьому вона перемогла в обох матчах з киянами 3:2 і 1:0, а також виявилася сильнішою за «Дніпро-1» 2:1. Особливо вражає кількість забитих голів у цих іграх – 33, тобто майже три голи в кожному матчі.

А ще «Зоря» здивувала всіх вболівальників та шанувальників футболу гідним результатом у другому колі. На даний момент із 12 весняних матчів команда здобула перемоги в 11, втративши лише три очки у поєдинку з «Кривбасом». І якби в першому колі луганчани не розбазарили очки в іграх з такими командами, як «Рух», «Інгулець», «Минай», або тим же «Кривбасом», то зараз, напевно, були б ближче до золотих медалей, ніж їхні головні опоненти.

Таким чином, до найважливішого поєдинку з «Шахтарем» луганська команда підходить у чудовій формі та з гарним настроєм. І якщо вона зможе обіграти суперників, то цілком здатна включитися навіть в боротьбу за чемпіонський титул.

Шахтар

У гірників є найскладніший фініш серед команд, які претендують на нагороди. Адже крім «Зорі» та «Дніпра-1» їм ще належить зіграти з полтавською «Ворсклою» на її полі. І щоразу, виходячи на зелений газон, футболісти «Шахтаря» мають пам'ятати, що права на помилку вони не мають. Будь-якою їхньою хибою можуть відразу скористатися конкуренти.

Загалом у другій половині сезону підопічні Ігоря Йовічевіча грають не так яскраво, як ті ж «Зоря» чи «Дніпро-1». Але свої очки «Шахтар» по можливості брав справно. Виняток становили лише матчі з «Чорноморцем», «Олександрією» і, певною мірою, з «Динамо». Тому саме прагматизм і гра на результат, швидше за все, може допомогти гірникам досягти бажаної мети в матчах нинішнього сезону, що залишилися.

Важливо, що наприкінці чемпіонату у «Шахтаря» повернулися футболісти, які встигли залікувати свої травми. Практично всі вони є гравцями основи, а отже тренерський штаб має можливість підсилювати дії команди в ході матчу. Про цей чинник теж не можна забувати суперникам у майбутніх поєдинках.

І все ж таки без втрат перед зустріччю із «Зорею» не обійшлося. Через дискваліфікацію її пропустить захисник Богдан Михайличенко, котрий, до речі, свого часу зробив собі ім'я саме у луганському клубі.

Статистика матчів

У першому колі суперники грали на «Арені-Львів», і той матч завершився внічию 2:2. У гірників відзначилися Бондаренко та Бондар, а у «Зорі» Кирюханцев та Булеца. Загалом в українській Прем'єр-Лізі команди провели 48 матчів. У «Шахтаря» - 37 перемог, у луганчан – 7. І ще чотири рази було зафіксовано нічию.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Бутко, Вантух, Мишньов, Бражко, Булеца, Антюх, Русин, Герреро

«Шахтар»: Трубін, Матвієнко, Ракицький, Бондар, Гочолеішвілі, Степаненко, Джурасек, Криськів, Судаков, Зубков, Сікан

Прогноз на протистояння:

Можемо припустити, що матч буде напружений, нервовий, але не дуже видовищний. Відповідальність за результат, звичайно ж, тиснутиме на обидві команди. В підсумку все може завершитись нічийним рахунком 1:1.

24 травня, середа

«Зоря» – «Шахтар»
Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі 2+2 та на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
ЗОРЯ – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину
Хокей | 18 квітня 2024, 16:46 9
ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину

Українські хокеїсти закинули 7 шайб

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Долина
Зоря, як мінімум не програє.
Pixelman
Вперед Зорька, накажи кротячих корупціонерів!
BARA.bass
За болею за ШАХТУ, но сегодня им будет очень тяжело.Заря на ходу, я думаю ничья будет, обе заб.
Pavel_i_CO
Оптимістичний прогноз для іржі. У Зорі серія з семи перемог, при чому останні чотири матчі вони не пропускають. Поставлю на перемогу луганської команди з різницею у два м'ячі 
whitebell81
обидві заб'ють за 1,63
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Насчёт этого матча болельщики Динамо явно чувствуют себя героями классического анекдота про двойственные чувства: с одной стороны, болеть за Зарю, когда у Динамо ещё есть шанс на третье место, динамовская душа как-то не позволяет (не говоря уже о том, что это ж за Шахтер получаешься, если против Зари), а с другой - победа Зари может отправить Шахтер на третье место в итоге, а это ж бальзам на душу
Хотя стоит признать, что отыграть 8 очков за 3 матча это из разряда фантастики, поэтому, наверное, уже можно свободно за Зарю.
Злий Глобинець
Шахтар має вигравати і "чемпіонське питання" закривати. Всі вболіваємо за найкращу команду України!