Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 травня 2023, 21:11
11537
63

Шахтар – чемпіон. Дніпро-1 розгромно поступився гірникам на Арені Львів

Дніпровська команда не продемонструвала належного бажання перемогти

| Оновлено 28 травня 2023, 21:11
11537
63
Шахтар – чемпіон. Дніпро-1 розгромно поступився гірникам на Арені Львів
СК Дніпро-1

Беззаперечно цікавою річчю є чемпіонські перегони, оскільки за їхнім перебігом узагалі не помічаєш, як черговий сезон національної першості добігає кінця. Доволі давно ми в рамках української Прем’єр-ліги не витримували інтригу ледь не до заключного туру, а в контексті цього сезону заключні два тижні взагалі розпочинались із того, що на «золоті» медалі претендували одразу три команди.

Однак донецький «Шахтар» зробив усе від себе залежне, аби в боротьбі залишились тільки дві команди – власне «гірники» та дніпровський «Дніпро-1», тоді як луганській «Зорі» потрібно було вирішувати власні завдання. А тим часом колектив Ігора Йовічевіча підійшов упритул до ключового матчу сезону – проти футболістів Олександра Кучера, до якого й було прикуто найбільшу увагу в останній день звітного тижня.

Певна річ, що напруга перед цим протистоянням існувала неабияка, то може й через це команди поводили себе на полі максимально стримано на перших хвилинах. Жодних акцентів, жодних намагань нав’язувати власний футбол чи збільшувати оберти. Але раптово забив «Шахтар» на дев’ятій хвилині й усі якось одразу зарухались. Дальній постріл Бондаренка з правого флангу в ближній кут захопив зненацька Рибака.

Очевидно, що «Дніпру-1» потрібно було чимось відповідати, але «гірники» вже наїлись досвіду в грі проти «Зорі», тож грати на одноосібного нападника чи губитись перед штрафним у мереживі комбінацій проти них було марною справою. Усі варіанти були прочитані, а Довбик лише зовнішнім виглядом міг наводити шуму.

На цьому відносно спокійному для команди Йовічевіча тлі травма Коноплі в боротьбі проти суперника на фланзі виглядала неначе палиця в колеса, адже довелось випускати на поле Михайліченка, а шульга на правому крилі захисту це річ така – дуже делікатна, якщо можна так виразитись. Хоча коли навпроти тебе постійно перебувають Пеглоу та Бланко, то про атакувальні моменти думати не доводиться, а для захисту Богдан бодай у першій половині згодився ідеально.

Що ж до дій «Шахтаря» в плані можливості забити другий м’яч, то тут усе було доволі скромно. Поодинокі включення Зубкова іноді підвищували рівень гостроти, тоді як Сікан своїми звичними проблемами з реалізацією, навпаки, його зменшував. Відносно невисокі швидкості були в грі, але й за таких умов арбітриня Монзуль та її бригада припускались помилок. Проте кричущими вони не були, тож усі завмерли в очікуванні на дійсно чемпіонський раунд.

Потрібні були рішучі кроки від Олександра Кучера й ми всі на них сподівались, бо інакше «Шахтар» ризикував підім’яти гру під власний контроль уже остаточно, що нічого доброго не віщувало дніпрянам. Але ж ні, нічого не відбулось. Натомість «гірники» забили вдруге зусиллями Сікана, від якого в першому таймі відскакувало все, що тільки можна, а в другій половині він самотужки накрутив воротаря на правому фланзі штрафного під час виходу віч-на-віч.

І вже за чотири хвилини чемпіонський матч було остаточно закрито так, як це й має відбуватись – розкішний дальній постріл Степаненка в лівий нижній кут не зміг парирувати Рибак, тож колектив Ігора Йовічевіча остаточно зафіксував власну перевагу. Усе, що відбувалось надалі – виключно підняття ступеня тертя поміж футболістами, яке мала зупиняти Монзуль на 90 хвилині, проте так цього вчасно й не зробила.

Результат побачила вся країна, а згодом побачить і весь футбольний світ – грандіозна бійка, у якій не було переможців, але були чотири вилучених гравця. По два з кожного боку. А скільки ще побачить потім Дисциплінарний комітет! Проте це все – інша історія.

Завершуватиме сезон донецький «Шахтар» гостьовою грою проти полтавської «Ворскли» в статусі чемпіона України, а дніпровський «Дніпро-1» прийматиме криворізький «Кривбас» у дуже цікавому регіональному протистоянні.

Українська Прем'єр-ліга. 29 тур.

«Шахтар» - «Дніпро-1» - 3:0.

Бондаренко, 9, Сікан, 55, Степаненко, 59.

Бланко, 36, Хайнер, 67, Рубчинський, 75.

Назарина, Бондар, Трубін – Пеглоу, Федорів (всі – неспортивна поведінка в доданий час, Федорів - з лавки запасних).

«Шахтар»: Трубін - Конопля (Михайліченко, 31), Бондар, Ракицький, Матвієнко - Степаненко (Назарина, 83) - Зубков (Швед, 83), Бондаренко, Судаков, Криськів (Топалов, 70) - Сікан (Келсі, 70).

«Дніпро-1»: Рибак - Пасіч (Танчик, 74), Сарапій, Адамюк, Каплієнко (Хайнер, 62) - Танковський (Когут, 66), Бланко (Рубчинський, 62) - Гуцуляк (Лучкевич, 74), Піхальонок, Пеглоу - Довбик.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Віталій Федорів (Дніпро-1) отримує червону картку.
90’
Анатолій Трубін (Шахтар Донецьк) отримує червону картку.
90’
Peglow (Дніпро-1) отримує червону картку.
90’
Єгор Назарина (Шахтар Донецьк) отримує червону картку.
59’
ГОЛ ! М'яч забив Тарас Степаненко (Шахтар Донецьк).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 63
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Дніпро не виграв жодного матчу у топ-клубів УПЛ після зимової паузи (якщо не помиляюсь), тому про яке перше місце можна говорити? Шахтар заслужено виграв чемпіонат, та і виглядав краще своїх суперників. 
Andrey Ilyashenko
- Сподіваюсь Кривбас в наступному турі приб'є цих недорозвинутих з СК1. Увесь рік понти, програли всім конкурентам.  
Алексей Петров
Безвольная игра Днепра, драка как подтверждение собственного бессилия. По факту нынешний Шахтёр оказался на голову сильнее конкурентов.
Cityzen83
Заслужено, без варіантів. Вітаю!!!
Barsa
Днепр без левых пенальти так и не смог забить 
Злий Глобинець
І окрема подяка Йовічевичу. За те, що зумів налаштувати гравців на останні вирішальні матчі. Видно, як росте команда і він зростає професійно як тренер.
icebeer
Драка зачОтная была )
BuroStavokYoutubeChanel
ШАХТЕР ЧЕМПИОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Злий Глобинець
Тепер в наступному турі Ворскла основним складом має перемагати резерв Шахтаря, а Кривбас - виносити цей ганебний "мінус 1". Зоря має стати срібним призером. А Ворскла піднятися на 5 місце.
Дeбил
ДАААААААААААААААА!!!  ШАХТЁР НА КЛАССЕ ВЫИГРЫВАЕТ ЧЕМПИОНАТ И ВНОВЬ СЫГРАЕТ В ЛЧ!  РОДНОЙ КЛУБ ОПЯТЬ СТАНОВИТСЯ ЧЕМПИОНОМ, К ЭТОМУ ВСЕ ШЛО, БОЛЬШЕ КОМАНД В УКРАИНЕ НЕТ ДОСТОЙНЫХ. КОТОРЫЕ НЕ ОПОЗОРЯТСЯ В ЕВРОКУБКАХ И НА КЛАССЕ ПОБЕЖДАЮТ В ЧЕМПЕ.  БЫЛИ КОНЕЧНО МАТЧИ КОГДА СОПЕРНИКИ РВАЛИ ЖИЛЫ И ОТБИРАЛИ ОЧКИ У ШАХТЕРА, НО БЕЗ ЭТОГО НИКАК.  С ОЧЕРЕДНОЙ ПОБЕДОЙ, ШАХТЁР 
yuriy_kent
Шахтар переміг беззаперечно. Чемпіонська гра з боку гірників. А те що було наприкінці матчу, показує все бессилья Дніпра. Не вміють програвати. Кдк повинен розібратися, та наказати усіх винних з обох сторін. 
8number
Ночные кроты из шахт повылазили💩 Достаем противогазы, пацаны 😀
shoko
Сьогодні до приставки фейк ще додалося бидло-фейк клуб мінус один)) Кривбас.викиньте це "недоразумение"..нах.. з відбору ЛЧ..Зоря - вперед до другого місця))
Sergey Romanchik
Эмоции были! Шахтёр чемпион 🏆
BuroStavokYoutube
МИ ЧЕМПІОНИ!!!Шахтер чемпіон!!!Предчуствую вой с берегів дніпря))))
turlun86
Насправді в УПЛ є Шахта й всі інші. Майже повністю українським складом винесли і Зорю, і Дніпро. При чому не просто переграли, а саме винесли. 
Ну й тішить 4 місце одного клубу, який розповідав мовляв українським складом легко стане чемпіоном.
Тренуйтесь, та дивіться за кращою командою УПЛ в групі ЛЧ
Hallo
ФК ахметка всем на лапу положу опять чемпион ну пока у нас коррупция везде скриньте шахта даже с бомжами будет чемпионами 
Выталкиватель парашутистов
Закончилось все, как и должно было закончиться - мордобоем... КДК ОПГ УАФ еще будут разбираться по этой массовой драке, там по моим подсчетам, нужно было удалять как минимум еще по два человека с обеих команд, так что Катя и тут лажанулась, плюс закончила игру раньше указанного добавленного времени (кто-то там пытается нас убедить, что она наш лучший арбитр, ну-ну...). Что мы имеем в итоге - один бандит перебил деньгами другого, что было ясно с самого начала чемпионата - Ахметов сейчас на вершине власти, как в в Украине в целом, так и в футболе. Против большого бабла нечего было противоставить... Заявление Ахметова по-поводу чемпионства -верх цинизма, человек, "благодаря" которому Донбасс поднялся при помощи расеян против Украины, не имеет права приплетать сюда наши ВСУ... В расее уже смакуется вариант, что в ЛЧ УЕФА смогут  выступать два представителя (Донецк и Луганск) фейковых ДНР/ЛНР... Доигрались....
McLay
Наперсточники - ''чемпіон''!🤪