Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 12 травня 2023, 07:29
21906
14

Де Дзербі нарозхват. Де опиниться екс-тренер Шахтаря в наступному сезоні

Оцінюємо варіанти та можливості, які наразі є у італійця…

| Оновлено 12 травня 2023, 07:29
21906
14
Де Дзербі нарозхват. Де опиниться екс-тренер Шахтаря в наступному сезоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

Сезон-2022/23 мав стати ключовим у кар'єрі Роберто Де Дзербі. Італійський тренер влітку 2021 року вольовим рішенням залишив батьківщину та прийняв пропозицію від «Шахтаря», де налаштовувався показати себе та власні ідеї, насамперед у рамках Ліги чемпіонів. А для цього Де Дзербі був потрібен певний час, щоб спочатку вибудувати все в команді під себе, а вже потім вирішувати поставлені завдання. Саме тому у другому сезоні в «Шахтарі» від Роберто чекали б на те, заради чого його, власне, й запрошували.

Але через повномасштабне вторгнення російської армії на суверенну територію України і розпочату після цього війну, Де Дзербі, як і більшість іноземців, залишив наш чемпіонат. Без роботи він перебував недовго, адже вже у середині вересня італійця покликав до себе «Брайтон», який саме підшукував заміну для Грема Поттера, котрий пішов до «Челсі». І якщо спочатку багато авторитетних британських експертів сприймали Де Дзербі як абсолютного ноунейма без найменшого досвіду роботи на такому високому рівні, як АПЛ, то зараз від тих критиканів в англійських ЗМІ, здається, не залишилося й мокрого місця…

Більше того, в пресі все частіше та частіше можна зустріти чутки про те, що в новому сезоні Де Дзербі не залишиться у «Брайтоні», а піде у набагато амбітніший та багатший футбольний проект.

Куди ж сватають Де Дзербі прямо зараз, і наскільки реалістичними є подібні варіанти для Роберто? Давайте проведемо невеликий аналіз на тему…

Челсі

Наразі керівництво «Челсі» перебуває в активних пошуках наставника на сезон-2023/24. Після того, як «сині» вдалися до послуг Грема Поттера, недивно, що на нинішнього наставника «Брайтона» у Лондоні також вирішили звернути пильну увагу. Зокрема, на початку березня повідомлялося, що «Челсі» оцінює можливість розпочати співпрацю із Де Дзербі, який в цьому випадку отримав би шанс знову попрацювати разом із українським вінгером Михайлом Мудриком, придбаним «синіми» у січні з «Шахтаря» за 70 мільйонів євро.

Однак варіант із «Челсі» не припав до душі Де Дзербі. Фахівець дав зрозуміти, що якщо офіційно отримає запрошення від «синіх», то відмовиться від нього. Очевидно, Роберто не бачить у нинішньому лондонському клубі можливості вибудувати все так, як він любить, а метушливі стрибки нових власників з боку в бік та їхня готовність до епатажних трансферів не викликає у італійця жодної симпатії щодо ведення справ.

Тоттенхем

Ще одним клубом АПЛ, який має серйозні амбіції, фінансування, але також не визначився із кандидатурою головного тренера на наступний сезон є «Тоттенхем». Подейкують, що ціллю № 1 для керівництва «шпор» є молодий німецький фахівець Юліан Нагельсманн, проте на випадок, якщо домовитися з екс-коучем «Баварії» не вдасться, лондонці припасли собі резервний варіант – Роберто Де Дзербі.

Цікаво, що Роберто почали сватати до «Тоттенхема» ще до звільнення Антоніо Конте, а тому цей варіант бачиться набагато ґрунтовнішим для екс-тренера «Шахтаря», аніж можливість попрацювати з «Челсі». Щоправда, «шпори», якщо покладатися на відомості з британських ЗМІ, дуже сфокусовані на переговорах саме з Нагельсманном, до підсумків яких жодних серйозних кроків у бік домовленостей з іншими наставниками зроблено не буде. А якщо так, то існує ризик, що літня трансферна кампанія в цьому випадку піде не за сценарієм нового коуча, і йти на подібне для Де Дзербі в реаліях, що склалися, навряд чи має сенс.

Інтер

Для «Інтера» нинішній сезон у національному чемпіонаті – далеко не найуспішніший в історії. Наразі міланська команда бореться за місце у топ-4, що дозволяє зіграти в Лізі чемпіонів, і далеко не факт, що зможе за нього зачепитися на фініші. У зв'язку з цим в італійських ЗМІ дедалі частіше обговорюються новини про потенційну відставку Сімоне Індзагі та запрошення іншого фахівця на керівну посаду в стан «нерадзуррі».

Ще на початку квітня преса повідомляла, що боси «Інтера» будуть готові розпочати переговори з Де Дзербі, якщо команда провалить чвертьфінал цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів. По суті, цей турнір зараз є останньою надією для «нерадзуррі» скрасити сезон, і поки що підопічні Індзагі відчайдушно чіпляються за шанс залишитися героями. Зокрема, «Інтер» не лише розібрався із «Бенфікою» в чвертьфіналі, а й напередодні не залишив шансів землякам із «Мілана» у першому поєдинку півфінальної стадії (2:0).

Якщо Індзагі вдасться виграти з «Інтером» Лігу чемпіонів, то Сімоне, напевно, дозволять продовжувати роботу за контрактом, розрахованим до 30 червня 2024 року. Але якщо ж ні, то Де Дзербі буде одним із кращих варіантів для «нерадзуррі» на ринку, і цілком можливо, що погодиться повернутися на батьківщину заради шансу попрацювати із топ-клубом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберто Де Дзербі

Ювентус

Про те, що в «Ювентусі» за підсумками сезону також можуть піти на зміну головного тренера в Італії пишуть як мінімум з кінця минулого року. Массіміліано Аллегрі не має беззастережної підтримки в керівництві туринського клубу, незважаючи на те, що загалом показав здатність стабілізувати результати кризової команди, та навіть вивів її до півфіналу Ліги Європи.

Очевидно, що від успішності виступів у другому за значимістю єврокубку й залежатиме майбутнє Аллегрі в «Ювентусі» на наступний сезон. Щоправда, туринський клуб має ще й низку фінансових проблем, а також ходять чутки, що з нього можуть зняти очки на початку наступного розіграшу Серії А і навіть відсторонити від єврокубків… Навряд чи такі перспективи видадуться райдужними для Де Дзербі, у кар'єрі якого в останній рік-півтора і так вистачало різних потрясінь.

Мілан

Теоретично до числа варіантів для Де Дзербі можна відносити і «Мілан», який також проводить не найвдаліший сезон, але, як і «Інтер», все ще може це змінити у разі перемоги в Лізі чемпіонів. Про те, що боси «россонері» оцінюють можливість укладання контракту з екс-коучем «Шахтаря», у ЗМІ писали ще у лютому. З того часу жодних нових новин із цього приводу не було, а тому згадати про таку можливість наразі, звичайно, варто, але всерйоз розмірковувати над реальністю її втілення у життя – навряд чи…

Рома

А от із «Ромою», мабуть, справи зовсім інакші. Прямо зараз на Апеннінах пишуть, що римська команда є, мабуть, найреальнішим варіантом для Роберто Де Дзербі, якщо фахівець виявить бажання завершити роботу із «Брайтоном» та повернуться до рідних пенатів.

Зараз існує висока ймовірність того, що «Рому» після закінчення сезону залишить Жозе Моуріньо. Португалець так і не зміг виграти чемпіонат із «вовками», хоч і привів тих до перемоги у Лізі конференцій минулого сезону, а нинішнього може зачепитися за тріумф в Лізі Європи. Подейкують, нещодавно Жозе відмовився від можливості втретє повернуться до «Челсі», а ось чутки навколо співпраці з «Парі Сен-Жермен» португалець розвіяв так, що багато хто побачив у цьому натяк для парижан – мовляв, чекаю на ваш дзвінок.

Ліверпуль

Найсміливіший та найбільш сенсаційний варіант для Де Дзербі на наступний сезон – це, безумовно, «Ліверпуль». Про те, що італієць може замінити на чолі «червоних» німця Юргена Клоппа, писали в лютому, причому не на рівному місці.

Справа в тому, що для «Ліверпуля» сезон-2022/23 може виявитися геть зіпсованим, якщо на фініші підопічні Клоппа так і не зможуть пробитися до топ-4 в АПЛ та здобути путівку до Ліги чемпіонів. Це обернеться серйозними фінансовими втратами для клубу, і не виключено, що через зростання тиску свій пост може втратити Клопп, котрий чи то сам забажає змінити обстановку, чи то його попросять це зробити.

Поки що правда, Клопп та «Ліверпуль» відчайдушно чіпляються за всі можливості таки обійти або «Ньюкасл», або «Манчестер Юнайтед», видавши шестиматчову переможну серію в чемпіонаті, яка наблизила «червоних» до топ-4. І це свідчить на користь версії, що Клопп далеко не втомився від роботи із «Ліверпулем», а боси клубу зберігають повну довіру до німецького наставника. Але придивлятися до інших фахівців керівництву «червоних» це навряд чи заважає…

Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Krot
А  может сборную Украины возглавит !!!!
locator-x
Нікуди він не перейде, особливо якщо Брайтон вийде в єврокубки і збереже основу складу. Де Дзербі любить міцного середняка робити жахом для фаворитів. В Ліверпулі Клопп буде працювати, поки сам не захоче піти. В Рому є зміст переходити тільки під ЛЧ і підсилення, а там з фінансами не зовсім гуд. Інше не розглядається серйозно.
Springfield
Пока будет бороться за 6-е место и КК.
DSH88
Или Юве и Брайтон ... Остальное безсмыссленно. Ну как по мне.
12345678901
Подивимось. Посміємось
BUROSTAVOK
Очевидно одно,в Италиию сейчас он не перейдет. Ливерпуль,Челси или Тот.