Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2023, 18:41
1299
0

Зоря – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Луганські та харківські футболісти не програвали в турнірі чотири тури поспіль

| Оновлено 08 травня 2023, 18:41
1299
0
Зоря – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У понеділок 8 травня у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в 25-му турі української Прем'єр-Ліги луганська «Зоря» прийматиме харківський «Металіст 1925». Перед очним поєдинком обидві команди мають чотириматчеву безпрограшну серію.

Зоря

Для підопічних Патріка Ван Леувена серія з чотирьох перемог розпочалася зустріччю з одним із головних претендентів на нагороди чемпіонату «Дніпром-1». У 21-му турі «Зоря», до речі, тут же на київському стадіоні «Динамо» обіграла дніпрян з рахунком 2:1. Потім були перемоги над «Колосом» 1:0, «Чорноморцем» 3:1 та «Вересом» 1:0.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Перед черговим туром луганська команда впевнено посідала третє місце у турнірній таблиці, випереджаючи киян на п'ять очок і водночас відстаючи від «Дніпра-1» лише на два очки. І ще за трьома показниками «Зоря» йде третьою: за кількістю перемог (16 у 24 матчах), за кількістю забитих м'ячів у ворота суперників (49), а також за різницею забитих і пропущених голів (+21).

Звичайно ж, для того, щоб залишитися в трійці призерів за підсумками чемпіонату, «Зорі» треба постаратися набрати максимальну кількість очок у шести іграх, що залишилися. Особливо з тими командами, які розташовуються в середині таблиці або у її кінці. Адже будь-якою осічкою відразу можуть скористатися їхні найближчі переслідувачі динамівці.

Що ж до майбутнього матчу з харків'янами, то через дискваліфікацію не зможуть взяти участі в ньому два гравці основного складу – це захисник Максим Імереков та півзахисник Володимир Бражко. У попередньому поєдинку з «Вересом» вони обидва отримали попередження. Для першого це була вже восьма жовта картка цього сезону, а для Бражка - четверта.

Металіст 1925

Незважаючи на те, що харківський клуб не програє 4 матчі поспіль (1 перемога та 3 нічиї), підопічним Едмара ще зарано розслаблятися у боротьбі за збереження місця в Прем'єр-Лізі. Адже якщо від 15 місця, яке, до речі, зараз займає інший харківський «Металіст», їх відокремлює 8 очок, то від «зони стикових матчів» всього чотири.

У матчі минулого туру з львівським «Рухом» харків'яни вже на 6-й хвилині залишились у меншості після вилучення захисника Євгена Ткачука. Зрозуміло, що весь план на гру довелося змінювати терміново. І хоча суперник мав ігрову та територіальну перевагу, «Металіст 1925» зумів у цій ситуації не програти. Більше того, вже під кінець поєдинку після розіграшу кутового Ігор Курило міг навіть принести перемогу своїй команді, але досвідчений воротар львів'ян Юрій Паньків вибив м'яч із-під поперечини.

Зрозуміло, що тепер Ткачук вже не зіграє у зустрічі із «Зорею» через дискваліфікацію. Втім, враховуючи те, що він цього сезону провів лише п'ять повних матчів за харків'ян, це не повинно стати великою втратою для їхнього тренерського штабу.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники зустрічалися лише двічі. І обидва рази перемагала «Зоря» з великим рахунком. У попередньому сезоні в Харкові вона виграла 6:1, а в матчі першого кола нинішнього чемпіонату у Києві на НСК «Олімпійський» трохи скромніше 3:0. Тоді голи забили В'ячеслав Чурко, Денис Нагнойний та Максим Імереков.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Сапутін, Батагов, Дришлюк, Бутко, Вантух, Мишньов, Шахов, Булеца, Антюх, Н.Русин, Герреро

«Металіст 1925»: Сидоренко, Безуглий, Рудавський, Курило, Жичиков, Габелок, Кравченко, Мартинюк, Р.Русин, Ременюк, Чирук

Прогноз на протистояння:

Фаворитом матчу є «Зоря», але харків'яни намагатимуться набрати свої перші очки в очних зустрічах із цим суперником. У такій грі все може вирішити один влучний удар. Поставимо на мінімальну перемогу господарів поля 1:0.

8 травня, понеділок

«Зоря» – «Металіст 1925»
Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН та на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
ЗОРЯ МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.