Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2023, 00:37
5469
16

Дев'ять із десяти. Зоря розгромила Металіст 1925

Луганський клуб виграв дев'ять із десяти матчів другого кола нинішнього сезону УПЛ

| Оновлено 09 травня 2023, 00:37
5469
16
Дев'ять із десяти. Зоря розгромила Металіст 1925
ФК «Зоря»

В основних складах обох команд були втрати. У «Зорі» через дискваліфікацію пропускали матч капітан команди Імереков, а також Бражко, який чудово діє у центрі поля. Замість них у «старті» вийшли Снурніцин і Дришлюк.

«У Металіста 1925» було дискваліфіковано захисника Євгена Ткачука, який заробив червону картку на самому початку матчу минулого туру проти «Руха». На позиції центрбека довелося грати півзахиснику Мартинюку, і впорався він із цим завданням незадовільно. Місце на лівому фланзі оборони зайняв Рудавський, який вийшов замість Жичикова. Єдиним нападником "1925-х" сьогодні був 18-річний гравець молодіжної команди Островський. Забігаючи наперед, зазначимо, що юний форвард не загубився у боротьбі з досвідченими захисниками «Зорі», діяв по-спортивному нахабно і завдав їм чимало проблем.

Перший тайм пройшов за повної переваги «Зорі». Підопічні Патріка ван Леувена виглядали набагато солідніше за своїх опонентів, перевершували їх в індивідуальній майстерності та швидкості взаємодії. Крім того, луганці активно пресингували харків'ян на їхній половині поля. Варто віддати належне гравцям «Металіста 1925»: вони намагалися виходити з-під тиску суперника за допомогою швидких коротких передач, а не просто вибивали м'яч якнайдалі від воріт.

«Зоря» забила гол уже на 8-й хвилині. Після навісу з кутового Герреро пробив головою зблизька, але Сидоренко здійснив сейв. Снурніцин підібрав м'яч, віддав на Шахова, який знаходився впритул до воріт і переправив м'яч у сітку. Після забитого голу «Зоря» продовжила створювати небезпечні моменти біля воріт "1925-х". Завершальні удари завдавали Герреро, Назарій Русин, Антюх, Бутко, але пробити Сидоренка їм не вдалося. «Металіст 1925» рідко відповідав атаками, переважно харків'яни втрачали м'яч у центрі поля. Про солідну перевагу луганського клубу говорила статистика ударів по воротах до 40-ї хвилини – 10:1. Тільки наприкінці тайму «1925-му» вдалося створити небезпечний момент біля воріт Сапутіна. І який! Ростислав Русин перевів м'яч на лівий фланг, звідти пішов навіс, Островський виграв верхову боротьбу у штрафному майданчику та пробив головою – м'яч влучив у перекладину.

На початку другого тайму «Зоря» зняла всі питання про переможця. На 48-й хвилині Захисник «Металіста 1925» Мартинюк, перебуваючи під пресингом, неподалік свого штрафного майданчика помилився при передачі на фланг, Назарій Русин зробив перехоплення, увірвався до карного майданчика, змістився ближче до центру і завдав точного удару з близької відстані. За чотири хвилини луганчани забили третій гол. Герреро та Булеца красиво обігралися в пас, панамець увійшов у штрафний майданчик і сильно пробив під поперечину.

Заробивши перевагу в три голи, «Зоря» почала грати за рахунком, не поспішаючи розвивати події. Футболісти «Металіста 1925» отримали більше часу на володіння м'ячем, проте досить довго не могли створити нічого біля воріт луганчан.

На 70-й хвилині воротар «1925-х» Сидоренко був змушений залишити поле, отримавши пошкодження, коли вийшов за межі штрафного майданчика і вибив м'яч, до якого поспішав гравець «Зорі». Замість Сидоренка на полі з'явився 19-річний Ігор Потімков. Мабуть, молодий голкіпер нервував, через що двічі помилився, коли отримував передачі від партнерів по команді, але заради справедливості слід зазначити, що в одному з випадків пас на Потімкова був дуже незручним.

«Металіст 1925» зміг створити небезпечні моменти лише в останні 15 хвилин гри. На 76-й хвилині після навісу з кутового удару головою зблизька завдав Курило, воротар «Зорі» Сапутін відбив м'яч, що летів майже туди, де він стояв. На 80-й хвилині Сапутін при навісі зіграв кулаком на виході, м'яч відскочив до Русина, який завдав удару з лінії штрафного майданчика, але Батагов підстрахував голкіпера і вибив м'яч з лінії воріт.

«Зоря» продовжує впевнено виступати у другому колі чемпіонату. Команда здобула дев'ять перемог у десяти матчах. Зараз луганський клуб посідає 3 місце в таблиці, відстаючи від «Дніпра-1» на два очки, від «Шахтаря» – на п'ять. Якщо підопічні Патріка ван Леувена продовжать набирати очки в такому ж темпі, то за сприятливих обставин можуть піднятися вище в турнірній таблиці. «Металіст 1925» не програвав чотири матчі поспіль. Команда йде дев'ятою, але після сьогоднішньої поразки відрив від зони вильоту скоротився до 5 очок.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Зоря» – «Металіст 1925» – 3:0

Шахов (8), Н. Русин (48), Герреро (52).

Вантух (63), Бутко (88).

«Зоря»: Сапутін, Батагов, Снурніцин, Бутко, Вантух, Шахов, Булеца (Нагнойний, 81), Дришлюк (Мишньов, 46), Русин Н. (Хахльов, 69), Антюх (Полегенько, 81), Герреро (Погорілий, 69).

«Металіст 1925»: Сидоренко (Потімков І., 70), Безуглий, Мартинюк, Курило, Рудавський, Габелок, Русин Р., Кравченко (Сологуб, 82), Ткачук А., Ременюк (Абдуллаєв, 59), Островський.

Арбітр: Олексій Деревінський (Хмельницький).

Стадіон: «Динамо» імені В. Лобановського (Київ).

ЗОРЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

52’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шахов (Зоря).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Не Вам и не Нам, а в итоге имеем +/- четыре одинаковые Лиго Европейские команды! Ни одна команда по уровню игры не достойна ЛЧ! 
П.С. Ну а Заря во втором круге выглядит пока что лучше всех!
Виктор Алтухов
По качеству игры команды занимают места: 1.Заря 2.Шахтер 3.Динамо 4. Днепр. Но Заре пришлось ставить игру с новыми игроками, Шахтер растерял свои игровые качества, сейчас восстанавливает, Динамо долго страдало с плохим тренером, Днепр выигрывает за счет Довбика и судейской помощи, но нормальной игры у команды нет. 
Springfield
Почти Ливерпуль.)
Игорь Нестеренко
Важко ахмєткіним буде, але там піде тяжка артелерія, Павелко буде займатись цим питанням
fourth place
Заря играет в классный футбол ,если фейковые проиграют Сашке шансы хорошие есть даже на серебро ,есть и на золото ну минимальные 
fourth place
Заголовок 9 из 10 
Тут Мария remark тоже сделала 10 прогнозов на матч и не один не угадала 
У нее 10 из 10