Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 квітня 2023, 16:33
1528
1

Ворскла - Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після зустрічі суперників у першому колі харків'яни більше не вигравали у Прем'єр-лізі

| Оновлено 22 квітня 2023, 16:33
1528
1
Ворскла - Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 22-му турі чемпіонату країни у Полтаві «Ворскла» прийматиме харківський «Металіст». Майбутні господарі поля зараз займають місце в середині турнірної таблиці, маючи 26 очок. Щодо підопічних Періци Огненовича, то їхні справи зовсім погані. Команда знаходиться в числі аутсайдерів і їй треба будь-що підніматися вгору. А якщо ні, «Металіст» через рік перебування в елітному дивізіоні, може знову опинитися в першій лізі.

Ворскла

Перед початком сезону більшість фахівців і шанувальників футболу припускали, що полтавський клуб, якщо і не зуміє безпосередньо поборотися за медалі, то хоча б постійно перебуватиме поряд із лідерами, складаючи їм гідну конкуренцію. Але з приходом влітку Віктора Скрипника, «Ворскла», на жаль, не стала прогресувати, а, навпаки, впала вниз і в свій час навіть знаходилася поряд з групою команд, які ведуть боротьбу за виживання.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Достатньо лише поглянути на підсумкову таблицю попереднього чемпіонату, де «Ворскла» після 18 матчів мала 33 очки, і цього сезону – після тих же 18 турів у полтавців було 20 очок. Щоправда, останні дві зустрічі поспіль ворскляни виграли у «Інгульця» та «Чорноморця» з однаковим рахунком 1:0 і трохи виправили свої справи.

Якоюсь мірою можна зробити знижку на те, що «Ворсклі» через війну не завжди вдається приймати суперників на своєму рідному стадіоні у Полтаві. Але, по-перше, іноді Прем'єр-Ліга все ж таки дає добро на проведення тут матчів чемпіонату України. А, по-друге, є чимало команд, той же «Металіст», наприклад, які взагалі не можуть поки що виступати вдома.

Благо у «Ворскли» є забивний нападник Таулян Сулейманов, якого всі більше знають як Сефері. Саме він часто стає автором вирішальних голів. Ось і у попередньому турі в Одесі точний удар македонського легіонера на останніх хвилинах приніс перемогу підопічним Віктора Скрипника. А всього Сефері забив вже 9 м'ячів у турнірі і до початку туру посідав третє місце у реєстрі головних бомбардирів чемпіонату.

Металіст

Причин провалу харківського клубу, від якого теж чекали на успішний виступ після повернення до Прем'єр-Ліги, значно більше. І насамперед це стосується складу команди. З тих футболістів, які успішно грали минулого сезону у першій лізі, в клубі залишилося зовсім небагато. Причому значна частина гравців перебралася до «Дніпра-1» за колишнім наставником Олександром Кучером.

Проте харків'яни розпочали чемпіонат досить непогано, і спершу навіть входили до трійки лідерів. Але після перемоги над «Ворсклою» 3:2 в Ужгороді 15 жовтня у 7-му турі, вони вже встигли зіграти з рештою команд елітного дивізіону і жодного разу (!) не змогли досягти позитивного результату. Безвиграшна серія, таким чином, вже складає 15 матчів поспіль.

Все могло змінитись у попередньому турі, коли в поєдинку з «Вересом» харків'яни тричі виходили вперед, але після цього дозволяли опонентам наздоганяти себе. Більше того, вже програючи 4:5, на 82-й хвилині Владислав Наумець врятував команду від чергової поразки. А потім ще двічі у компенсований час блискуче зіграв й голкіпер Данило Єрмолов. Тож «Металіст» тоді мав бути радий і одному набраному очку.

А ось те, що команда, попри всі негаразди, зуміла п'ять разів вразити ворота «Вереса» в одному матчі, вселяє у серця її вболівальників хоч якусь надію. Адже, якщо гравці, знову відчувши смак забитих голів, на цьому не зупиняться, прийдуть і перемоги, і набрані очки.

Статистика матчів

Про матч суперників у першому колі сезону 2022-2023 років ми вже згадували. Додамо лише, що у харків'ян тоді голи забили Максим Прядун (двічі) та Олександр Каплієнко, один м'яч у власні ворота зрізав Ігор Чайковський, а у полтавців відзначився Марлісон. Загалом на рівні української Прем'єр-Ліги команди з такими назвами провели 35 поєдинків. У «Металіста» 17 перемог, у «Ворскли» - 8, ще 10 ігор завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Кравець, Чеснаков, Яворський, Пердута, Бацула, Скляр, Павлюк, Челядін, Степанюк, Сефері

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Мізюк, Порох, Коррал, Ралюченко, Чайковський, Наумець, Картушов, Бойчук, Прядун

Прогноз на протистояння:

Фаворитом цього матчу є «Ворскла», тим більше, що вона гратиме у Полтаві. Але, згадуючи гольовий водоспад харків'ян у попередньому турі, не поспішатимемо з висновками. Гра може вийти рівною, тому припустимо, що буде нічия 1:1.

22 квітня, субота

«Ворскла» – «Металіст»
Полтава. Стадіон «Ворскла» им.О.Бутовського. 13:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі «Setanta Sports»
Арбітр: Олександр Омельяненко (Слов'янск)
ВОРСКЛА – МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова
Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3
Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил