Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 квітня 2023, 03:08
5293
9

Фестиваль пенальті. Ворскла переграла Металіст з чотирма 11-метровими

Геть не кожне з рішень головного арбітра знайшло схвалення футбольної спільноти

| Оновлено 24 квітня 2023, 03:08
5293
9
Фестиваль пенальті. Ворскла переграла Металіст з чотирма 11-метровими
УПЛ

Суботню програму двадцять другого туру української Прем’єр-ліги відкривало протистояння в Полтаві поміж місцевою «Ворсклою» та харківським «Металістом», повз яке незаангажовані вболівальники могли спокійно пройти стороною, якби не нагальні потреби обидвох команд здобувати залікові бали. Новачки «елітної» першості з цікавого боку зарекомендували себе на старті сезону, проте потім поступово скотились до підвалин турнірної таблиці, звідки геть не кожній команді в нашій країні вдається вибратись.

Цікаво, що колектив Віктора Скрипника й був тим поодиноким прикладом, коли поганий початок кампанії в підсумку вдавалось компенсувати подальшими переможними результатами. «Зелено-білі» при цьому не дуже впевнено грали й на початку 2023 року, проте все одно підійшли до звітного протистояння на тлі двох поспіль перемог. Чого не скажеш про «жовто-синіх» – за каденції Періци Огнєновича «Металіст» виключно продовжував негативну серію.

У нашого матчу фактично була відсутня фаза розвитку подій, оскільки команди вирішили одразу перейти до найголовнішого — забитих м’ячів. Приводом для цього став пенальті у ворота господарів, який на рівному місці привіз невдалим виходом на перехоплення подачі з лівого флангу від Бойчука перед власним воротарським Ісенко, влучивши кулаком у голову Демченку. Гравець, що віддавав пас на загострення, у підсумку реалізував одинадцятиметровий удар у правий кут чужих воріт.

Цікаво, що полтавці тоді майже не сперечались із рішенням головного арбітра. Напевно, розуміла команда Віктора Скрипника, що спроможна в подальшому заколисати оборону суперників розіграшами власних комбінацій та забезпечити собі повернення рівноваги на табло. Добре для «біло-зелених», коли з цим визвались допомагати власне суперники. На 25 хвилині Мизюк відверто завадив Степанюку завершити простріл Феліпе з правого флангу на ближню стійку, після чого Сефері також влучно пробив у лівий кут із позначки.

Легіонеру та найкращому бомбардиру «Ворскли» в поточному сезоні взагалі дуже щастило з моментами для оформлення чергових голів у цій грі. За кілька миттєвостей воротар Єрмолов у центрі власного штрафного фолом зустрів дриблінг Степанюка, але потім зумів парирувати пенальті від Таулянта в той самий лівий кут. Що цікаво, коли наприкінці першої половини гри Сефері знову довелось бити з позначки, то він зробив це в той самий кут, але все ж таки був більш успішним.

«Ворскла» тоді здобула право на пенальті за підсумком дуже сумнівного фолу Демченка проти Челядіна на лівому фланзі штрафного, після чого гостьова команда помітно завелась та проґавила черговий випад суперників ще до перерви. Красивий розіграш із завершальною передачею Скляра до правого флангу штрафного завершив Феліпе, завдяки чому підсумував доволі успішний тайм для своєї команди та особисто для себе.

У другій половині матчу «Ворскла» не стала обирати тактику з глибоким захистом та вільно зустрічала суперників у центрі поля. Ті ж, натомість, намагались форсувати події, але рідко доводили справу до завершального удару. Лише під завісу протистояння «Металіст» провів пристойний розіграш перед чужим штрафним, який завершився пострілом Романюка під дальню стійку з правого флангу штрафного з передачі Панасенка. Однак на цьому команда Огнєновича зупинилась.

Наступними вихідними полтавська «Ворскла» проведе гостьовий матч проти львівського «Руха», а на харківський «Металіст» очікуватиме домашня зустріч проти київського «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Ворскла» – «Металіст» - 3:2

Сефері, 26 (пен.), 45+1 (пен.), Феліпе, 45+2 – Бойчук, 9 (пен.), Романюк, 82

На 30-й хвилині Таулянт Сефері («Ворскла») не забив пенальті (воротар).

Ісенко, 8, Лопес, 79, Феліпе, 90+2 – Порох, 18, Мизюк, 26, Єрмолов, 30, Демченко, 45, Бойчук, 55, Ралюченко, 85

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Пердута, Феліпе – Скляр, Павлюк, Челядін (Лопес, 67) – Олійник, Степанюк, Сефері.

«Металіст»: Єрмолов – Картушов (Рязанцев, 72), Порох, Мизюк, Романюк – Чідомере (Панасенко, 46), Демченко (Багачанський, 46), Ралюченко – Бойчук (Коррал, 59), Прядун, Наумець.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Ворскла» ім. А. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 7 (4) – 3 (1)
Кутові: 5 – 3.

ВОРСКЛА - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Романюк (Металіст).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Феліпе (Ворскла).
45’
ГОЛ ! З пенальті забив Таулянт Сефері (Ворскла).
26’
ГОЛ ! З пенальті забив Таулянт Сефері (Ворскла).
9’
ГОЛ ! З пенальті забив Богдан Бойчук (Металіст).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони
Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0
Довбик вписав своє ім'я в історію Жирони завдяки голу у ворота Барселони

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor shmuylo
Играть надо до конца , а то раслабились , и пропустили  гол .иметь сколько  моментов .надо использовать  а то соперник нака жет .
u6464u
скільки дивлюсь на цього чудіка арбітра, тим більше переконуюсь що судівство футбольних матчів це не його поклик, я не знаю як можно відбирать таких судів, не іначе кум , сват, брат, або гроші в друге не коли не повірю. 
VitosKH
Позор ФФУ! Омельченко 🤡
BekXan
Є питання як мінімум до одного пенальти це на 45+1 .Як на мене його не було.Була боротьба не більше там навіть як такого поштовху не було.Взагалі суддівство було якесь чудне на обидві команди.А так гра була веселенька.
VBOLYUVALNIK
 Рефері стільки насував, щоб мало не здавалося. Ну питання тільки по одному пенальті, те яке було на 45+1 хвилині
Gargantua
четыре пенальти но левый был только один
судейка слабый но не заангажированый.
ошибся и в пользу Ворсклы с пенальти и в пользу Металлиста во втором тайме отменив гол Ворсклы.
avk2307
І справді питання тут по одному пенальті тільки. Але ж для Металіста той пенальті означає, що треба тактику змінити і перебудуватися .А так наче помилка одна....
VBOLYUVALNIK
Рефері здається був і на стороні Ворскли, і на стороні Металіста