Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2023, 10:32
6327
7

Перестрілка на фоні дощу. Металіст і Верес оформили божевільну нічию

Слизьке поле та зарядженість на боротьбу обох команд дозволили нам побачити дуже веселу гру

| Оновлено 16 квітня 2023, 10:32
6327
7
Перестрілка на фоні дощу. Металіст і Верес оформили божевільну нічию
УПЛ

Головний тренер «Металіста» Періца Огнєнович порівняно з минулим туром зробив декілька змін у стартовому складі своїх підопічних. Замість Демченка та Чайковського на поле вийшли Чідомере та Панасенко. Юрій Вірт також вніс корективи. Замість Дахновського і дискваліфікованого Лебеденка у гру вступили Владислав Шарай та Хондак, для якого це був дебютний матч в УПЛ.

В дощову погоду в Ужгороді обидві команди активно розпочали цей поєдинок і в дебюті гри ми побачили справжній голепад та футбольні «гойдалки». На правому фланзі атаки Романюк навісив на дальню штангу, де Картушов в один дотик влучно пробив у дальній кут, забивши свій перший гол в складі «Металіста». Так перервалася безгольова серія харківського клубу, яка тривала 303 (!) хвилини. Не встигли гості оговтатися, як пропустили другий гол. Когут парирував удар Чідомере, але першим на добивання встиг Порох, для якого це був перший гол в УПЛ – у 12-й грі.

УПЛ

Потім настав час забивати голи гостям. Арбітр матчу вирішив, що Мизюк порушив правила проти Гайдучика, який на слизькому полі опинився на газоні, і призначив пенальті. Блізніченко 4-й раз в УПЛ пробивав з «позначки» і знову свого шансу не втратив. А через декілька хвилин рахунок зрівнявся. Після атаки з правого краю та передачі Блізніченка влучно пробив низом впритул зі стійкою Владислав Шарай, забивши свій перший гол у складі «Вереса».

Господарі поля не знітилися і знову вийшли вперед. Кльоц помилився з передачею партнеру, м’яч підхопив Прядун і чітко пробив низом в дальній кут воріт Когута. Гольову естафету знову перехопили гравці «Вереса» і Хондак після розіграшу кутового красиво пробив головою повз Єрмолова, відкривши лік своїх голів в УПЛ. Рівновага в рахунку тривала знову недовго і красень-гол провів Бойчук. Богдан скористався відскоком м’яча від захисника і ударом з ходу влучно пробив у дальній верхній кут воріт. Для Бойчука це був перший гол в УПЛ у складі «Металіста».

УПЛ

На початку другого тайму голепад відновився і «Верес» знову зрівняв рахунок. Кльоц у день свого народження зробив націлену передачу на Владислава Шарая, який головою чітко пробив у ближній кут воріт. Для Владислава це був 2-й дубль в УПЛ. А згодом гості вперше у грі вийшли вперед. Після флангової передачі м’яч влучив у руку Чайковському і гості вдруге у грі виконували 11-метровий удар. Блізніченко знову був точним, оформивши свій перший дубль в чемпіонатах – у 36-й грі.

Періца Огнєнович зробив декілька замін, випустивши на поле в тому числі Наумця, якому теж довелося забити свій перший гол в УПЛ. Владислав після пасу головою Прядуна пробивав по воротах, влучив у Пасіча, але повторним ударом таки пробив повз воротаря – 5:5. Рахунок міг бути ще більшим, але під завісу матчу Єрмолов декілька разів рятував ворота від чергового голу.

УПЛ

В підсумку обидві команди забили 10 голів, повторивши рекорд чемпіонатів України. При цьому рахунок 5:5 був зафіксований вперше (!). «Верес» не перемагає в чемпіонаті впродовж 10-ти ігор: 3 нічиї та 7 поразок, а безвиграшний серіал «Металіста» триває в УПЛ 14 ігор: 6 нічиїх та 7 поразок.

Українська Прем'єр-ліга. 21 тур.

«Металіст» - «Верес» - 5:5.

Картушов, 6, Порох, 10, Прядун, 24, Бойчук, 38, Наумець, 82 - Блізніченко, 18, пен, 59, пен, В. Шарай, 22, 54, Хондак, 36.

Мизюк, 17, Романюк, 40, Чайковський, 49 - Когут, 61, Дахновський, 87, Гагун, 88.

«Металіст»: Єрмолов - Романюк, Мизюк, Порох, Коррал - Ралюченко - Панасенко (Наумець, 65), Чідомере (Чайковський, 46) - Бойчук, Прядун, Картушов (Демченко, 74).

«Верес»: Когут - Гагун, Хондак, Вовченко, Г. Пасіч - Кльоц, Курко, Блізніченко (Дахновський, 79), С. Шарай, В. Шарай - Гайдучик (М. Шестаков, 76).

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

МЕТАЛІСТ - ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Наумець (Металіст).
59’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрій Блізніченко (Верес).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Шарай (Верес).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Бойчук (Металіст).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Хондак (Верес).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Шарай (Верес).
18’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрій Блізніченко (Верес).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Порох (Металіст).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Єгор Картушов (Металіст).
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 16:30 1
Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію
Війна | 04 травня 2024, 15:42 16
«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію

Колишній тенісист вважає, що рівень моральної якості певних структур повинен змінитися

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Jaime_Lannister
Я ж писав після 2:1, що буде 5:5!
Олег Мандрівник
Самое смешное что рекорд по голам сделали на вхлам убитом поле без дренажа. Смотрел второй тайм, там мяч после приземления местами не отскакивал от земли, а тупо оставался в луже. Хотя на вид поле вроде нормальное, травка зелёная, почти везде есть. А вот дренажа на поле походу вообще нет
Александр Ад
Вересу не повезло-по ударам 18-9.Із-за травм-коротка лава запасних
Puppet_master
що це було?
Eugenii Skrypka
Самое интересное, смотришь эту игру и не получаешь удовольствие. Вроде и голов много, но их качество, как и самой игры...