Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 квітня 2023, 18:25
1163
3

Металіст – Верес. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Суперникам не лише важливо перервати свої безвиграшні серії, а й перемогти прямого конкурента

| Оновлено 15 квітня 2023, 18:25
1163
3
Металіст – Верес. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

На ужгородському стадіоні «Авангард» у 21 турі української Прем'єр-Ліги зійдуться команди, які дуже невдало виступають як наприкінці першої частини сезону, так і після зимової перерви. Це вже привело футболістів «Металіста» і «Вереса» до стану аутсайдерів і тепер на них чекає складна боротьба за те, щоб зберегти місце в елітному дивізіоні.

Металіст

Безвиграшна серія харків'ян цього сезону вже налічує 13 матчів поспіль. Почалася вона ще у жовтні минулого року. З того часу, як кажуть, витекло багато води, взимку в команді помінявся головний тренер, а перемог як не було, так і немає.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Звичайно ж, на поточному становищі команди не міг не позначитися той факт, що велика група гравців, до того ж провідних, перебралася до одного з лідерів чемпіонату «Дніпра-1». Причому і перед початком чемпіонату, і у міжсезоння. Та якщо в обороні ще хоч якось вдалося закрити прогалини, то з атакою все зовсім сумно. Приміром, в 9 останніх матчах Прем'єр-Ліги харків'яни забили у ворота суперників… аж два (!) м'ячі. Звідки тут взятися перемогам?

Наприклад, нападник Максим Прядун на старті сезону виглядав непогано і навіть входив до групи найкращих бомбардирів, маючи на своєму рахунку 6 голів. Але тепер і він ніяк не може відзначитися і допомогти команді досягти успіху. Навіть із одинадцятиметрової позначки, як це було два тури тому у грі з «Колосом».

Нинішній наставник харків'ян Периця Огненович все чудово розуміє і вважає, що, незважаючи на таку затяжну невдалу серію, для його підопічних ще не все втрачено. «Нам треба обов'язково забити гол – це найголовніше. Ми знаємо, що нам потрібно виграти один матч і після цього команда буде на іншому психологічному рівні. Треба йти від гри до гри. Матч із «Вересом» буде дуже важливий для нас. Треба заробити у ньому три очки».

Верес

Колектив із Рівного пройшов приблизно такий самий шлях, як і харків'яни, з верхньої частини турнірної таблиці, де він перебував ще після 11 туру, до когорти команд, які ведуть боротьбу за виживання. В 9 останніх матчах «Верес» лише двічі зіграв внічию та 7 разів програв.

І це при тому, що на відміну від цілого ряду клубів, наприклад, того ж таки «Металіста», підопічні Юрія Вірта мають можливість домашні ігри проводити не на нейтральному полі, а на своєму рідному стадіоні. Але навіть цей факт поки що не допомагає їм досягати позитивних результатів.

Коли в команді йде така низка невдач, дуже важливо зберегти в ній хороший психологічний клімат. Однак, схоже, у «Вересі» не все гладко й у цьому питанні. Принаймні до засобів масової інформації просочилася інформація про недавній конфлікт двох футболістів під час тренування. І хоча потім один із учасників цього конфлікту постарався спростувати таку інформацію, всі чудово розуміють, що диму без вогню не буває.

І ще. У майбутньому поєдинку не зможе зіграти один із основних гравців «Вереса» Олександр Лебеденко, вилучений з поля в матчі 20-го туру з «Рухом». Цікаво, що до цього він брав участь у всіх іграх свого клубу цього сезону і забив один гол.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-лізі команди із такими назвами зустрічалися 5 разів. Три перемоги у «Металіста» і двічі вигравав «Верес». А ось різниця забитих та пропущених голів рівна 7-7. В першому колі суперники грали у Рівному, але успіх був на боці гостей 1:2. У переможців голи забили Прядун та Каплієнко, а у господарів поля з пенальті відзначився Кльоц.

Орієнтовні склади:

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Порох, Мізюк, Коррал, Ралюченко, Чайковський, Демченко, Картушов, Бойчук, Прядун

«Верес»: Когут, Вовченко, Курко, Гагун, Г.Пасіч, Кльоц, С.Шарай, Дахновський, Близниченко, В.Шарай, М Шестаков

Прогноз на протистояння:

Гра, найімовірніше, буде складною для обох команд. Крім майстерності тут, звичайно ж, знадобляться характер і вміння реалізовувати гольові моменти. Перемогти можуть як одні, так й інші. І все ж таки, думаємо, що буде нічия 1:1.

15 квітня, субота

«Металіст» – «Верес»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН і на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)
МЕТАЛІСТ – ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Супергол Діаса, м'яч Беллінгема. Реал здолав Кадіс, коли буде чемпіонство?
Футбол | 04 травня 2024, 19:13 0
Супергол Діаса, м'яч Беллінгема. Реал здолав Кадіс, коли буде чемпіонство?

Гра завершилася з рахунком 3:0, Лунін залишився на лаві запасних, у воротах грав Куртуа

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Бабки у подъезда мне сказали, что тут Верес не должен проиграть. 
Ставка: Х2
Прогноз: ничья или 0-3
Viacheslav Fedak
Місто Харків твій девіз 
Переможе зараз Металіст! 
Жовто-сині кращі за усіх!
В нашому серці МЕ-ТА-ЛІСТ!!!
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил