Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 квітня 2023, 04:09
27023
102

Із помилкою Зінченка. Арсенал пригальмував чемпіонську ходу в Ліверпулі

Колектив Юргена Клоппа був близьким до перемоги над лідером чемпіонату наприкінці гри

| Оновлено 11 квітня 2023, 04:09
27023
102
Із помилкою Зінченка. Арсенал пригальмував чемпіонську ходу в Ліверпулі
Getty Images/Global Images Ukraine

Запеклі чемпіонські перегони тривають наприкінці поточного сезону не лише в українській, а й в англійській Прем’єр-лізі. Проте й у цій географічно віддаленій країні простежується неабиякий інтерес для наших уболівальників, оскільки лондонський «Арсенал» з Олександром Зінченком у складі може вперше за багато років здобути «золоті» медалі.

Однак для цього команді Мікеля Артети потрібно відмінно провести аж ніяк не легкий відтинок футбольного року, до якого «каноніри» заходили з гостьового протистояння проти «Ліверпуля» в рамках тридцятого туру національної першості. Того самого «Ліверпуля», який у поточному сезоні потрапив під лавину критики від власних фанатів через посередню гру та такого ж ґатунку результати. Що й казати, якщо той самий «Арсенал» скоріше завершить сезон із вдвічі більшою за «червоних» кількістю забитих м’ячів, аніж футболісти Юргена Клоппа надолужать відставання від зони єврокубків. Хоча під час очного протистояння турнірні розклади навряд чи дуже хвилювали господарів.

Без особливого розгойдування вирішили команди розпочати власне протистояння, і вже на восьмій хвилині дали про себе знати проблеми в захисті «Ліверпуля». Сака розпочав стрімке просування до чужого штрафного ще в глибині правого флангу, і поки суперники думали над тим, як правильно його зустрічати, то проґавили ривок Мартінеллі до центральної зони. Саме на бразильського нападника в підсумку й було спрямовано завершальну передачу, після чого той пробив у дальній кут.

Запальний старт зустрічі був викликом для команди Клоппа, і доволі важко було стверджувати, що вона гідного його зустріла. «Арсенал» наполегливо пресингував на чужій половині, але постійно при цьому ризикував пропускати атаки у відповідь, жертвою однієї з яких ледь не став на 20 хвилині, коли закидання до лівого флангу штрафного від Фабіньо завершилось ударом Робертсона повз дальню стійку.

Потім було дуже багато надлишкових емоцій через найменші приводи, зайві попередження, які в підсумку навіть переросли на незрозумілу відмашку одного з бокових арбітрів в обличчя Робертсону вже після свистка на перерву. Але окремо на цьому брудному тлі все одно виділявся другий гол «канонірів» – зразковий швидкий випад через лівий фланг на 28 хвилині, який завершився подачею Мартінеллі на голову Жезусу до центру чужого штрафного.

Відповіддю на цей випад гостей став момент уже ближче до відпочинку, коли у фірмовій фланговій контратаці «Ліверпуль» розіграв ледь не під удар у порожні ворота для Салаха через ноги Джонса, Жоти та Гендерсона. І якщо комусь було замало видовища в першій половині гри, то для перегляду було запропоновано другу частину протистояння.

Рішення Артети всією командою відходити до захисту було напрочуд дивним та навіювало нам зразки його перших робіт на поточній посаді. «Арсенал» віддав суперникам усе, що мав: простір, м’яч, ініціативу, швидкість, гольові моменти. А натомість отримав пенальті у власні ворота. Голдінг підчепив Жоту, який боровся за відскок у центрі штрафного на 52 хвилині, але удар від Салаха в лівий нижній кут із позначки пройшов повз стійку.

І це був би дійсно не колектив Юргена Клоппа, якби господарі склали зброю після цієї невдачі на власному полі. «Червоні» довго відходили від шокового стану, але в підсумку влаштували Рамсдейлу таку чергу випробувань під фінальний свисток, яку він ще довго буде згадувати. А все почалось із помилки стомленого Зінченка на лівому фланзі захисту, якого прокиданням поміж ніг відіграв Трент, після чого подав на дальню стійку на голову Фірміно.

Бразильський нападник швидко побіг за центральну лінію після свого забитого м’яча, оскільки його команда готувала ще одну навалу на чужі ворота. І це була дійсно епічна битва поміж Салахом, Конате та Рамсдейлом, завданням останнього з яких було дивовижними сейвами не пускати м’яч за лінію власних воріт. На диво, англієць із цим упорався навіть тоді, коли вже здавалось, що все, його команда точно має залишитись без очок у цій грі.

У наступному турі «Ліверпуль» гратиме в гостях у «Лідса», а «Арсенал» відправиться на виїзд до «Вест Гема» на чергове лондонське дербі.

Англійська Прем'єр-ліга. 30-й тур.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

«Ліверпуль» – «Арсенал» - 2:2

Салах, 42, Фірміно, 87 – Мартінеллі, 8, Жезус, 28

На 54 хвилині Мохамед Салах («Ліверпуль») не забив пенальті (промах).

ван Дейк, 31, Александер-Арнольд, 40, Робертсон, 45+5, Фабіньо, 55 – Уайт, 28, Джака, 40, Сака, 84

«Ліверпуль»: Аліссон – Е. Робертсон, ван Дейк, Конате, Александер-Арнольд – Гендерсон, Фабіньо (Фірміно, 78), Джонс (Тьяго, 60) – Жота (Нуньєс, 61), Гакпо, Салах.

«Арсенал»: Рамсдейл – Зінченко (Тірні, 88), Габріель, Голдінг, Б. Вайт – Джака, Парті, Едегор (Ківьор, 80) – Мартінеллі, Жезус (Троссар, 79), Сака.

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 21 (6) – 9 (5)
Кутові: 5 – 4
Офсайди: 2 – 2.

ЛІВЕРПУЛЬ - АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Роберто Фiрмiно (Ліверпуль).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Мохамед Салах (Ліверпуль).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Габріель Жезус (Арсенал).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Габріел Мартінеллі (Арсенал).
Оцініть матеріал
(169)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СУДАКОВ: «Головне – швидко забивати. А з Динамо буде найпекельніша гра»
Футбол | 06 травня 2024, 01:23 0
СУДАКОВ: «Головне – швидко забивати. А з Динамо буде найпекельніша гра»

Хавбек «Шахтаря» став автором першого забитого м'яча у ворота «Чорноморця»

Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС
Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4
Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі 102
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
И да, голы и заголовки - это важно. Но вот я игру смотрел и видел как Зина отбирал мяч на чужой половине, видел как Нуньес танцевал вокруг него и ничего сделать не мог.
Но да, перед голом обыграли, на последних минутах интенсивной игры. Только достаточно ли этого чтобы писать про "троянского коня и провалил матч"? Я не уверен
avk2307
Зинченко раньше надо было поменять. Тирни в такой игре был полезней во втором тайме.
Ну и судья по моему мнению симпатизировал Ливерпулю с начала второго тайма.
GloryUkraine
Арсеналу буде дуже важко зберегти першу сходинку. Схоже, що сьогодні Арсенал теоретично втратив чемпіонство.  У МС на гру менше, дома приймають Арсенал 26/04 та краша різниця забитих/пропущених. Зараз різниця в 6 очок.
Тарік1994
Арсенал в першому таймі топ, в другому це жах, так сідати не можна з Ліверпулем на Енфілді. Зіна теж провалив другий тайм, але якщо б не помилка то ще було б терпимо бо хоч з під пресингу виходив іноді. Але кількість зловтішающихся дов***обів дивує..
Nordenus
Когда Арсенал сел в полную оборону, надо было Тирни выпускать вместо Зины, Артета опять тянул до последнего...
avk2307
Важливо ще коли Саліба відновиться, а то по суті заміни рівноцінної немає йому. Холдінг і Ківьор не на тому рівні на жаль
Віталій Яценко
Тому і є велике питання стосовно готовності Арсеналу витримати фінішну пряму, яка матчем із Лівером розпочалась. Далі вмотивоаний Вест Хем і Саутгемптон, а потім МанСіті, Челсі, Нькасл і Борнмут. 6 перемог забезпечать Арсеналу перемогу у чемпіонаті.
виталий жалыбин
та небудет арсенал чемпионом посмотрите их календарь
Gambie
Беда арсенала не в уровне игроков .Проигранные 2 матча Мансити показали что у него нет психологической устойчивости .мокрые штанишки 
igor shmuylo
У Ливерпуля были моменты что бы выграть ,но не повезло. 
Octopus
Арсенал спас свое очко.
Ливер дома играет хорошо. Не зря они дома набрали 31, а на выезде 14. 
Зинченко традиционно провалил матч против сильного соперника.
Может, то что его хотят сбагрить в Италию не такие уж и слухи.
yuriy_kent
Дуже добрий другий тайм. Але думаю, Фірміно треба було раніше випускати. 
⬆️
Джака раздраконил Александра-Арнольда, а крайним получился Зина.
antt
Це може бути щось схоже на гол через Зінченка у ворота МС в фіналі  ЛЧ два роки тому. Тому таким футболістам варто помилитися у вирішальних матчах і  моментах щоб це мало відповідні  наслідки. От Мартінеллі  промазав в серії в ЛЄ спортінгу і  команда вилетіла. А в цій грі  він найкращий - і  якщо він цінний і  має перспективу йому це не грозить - попасти в опалу, і  бути взагалі  незатребуваним.
antt
Набрав десь в 9 годині  в гуглі  спочатку liverpool arsenal - показує 2:2 і  два голи пропущені  в другому таймі  в тому числі  на 88 хвилині.. Вирішив набрати  liverpool arsenal zinchenko припускаючи що не обійшлося без нашого легіонера - і  дійсно перший результат -Арнольд знищив Зінченка ---- https://sportsbrief.com/football/liverpool/38047-liverpool-arsenal-alexande
r-arnold-destroys-zinchenko-set-firmino-huge-manchester-city-boost/. От тобі  маєш. Якщо арсенал втратить першу сходинку це дорого коштуватиме зінченку напевне. Хоча в наступних матчах ми можемо уже це побачити. 
anacreon
Арсенал програв цей матч у той момент, коли сів у глуху оборону після свого другого забитого м'яча. Бо якщо давати супернику 60 хвилин постійно насідати на твої ворота, а самим втрачати м'яч ще при виході в атаку, то врешті решт тобі заб'ють. Як тільки Арсенал сів у цю оборону, то стало ясно, що втратять очки.
Nick.Grabowski
Кількість російської мови в коментарях на сайті спорт.уа вражає. 
І це ж в умовах війни з росією, коли росіяни масово знищують українські школи, беруть в полон українських вчителів, забороняють українську мову, зривають українські прапори, герби, знаки.
Щодо Зінченка. В нього понтів значно більше ніж майстерності. Але в футболі понти не грають.
Тут виходиш на футбольне поле і показуєш who is who. 
Якщо з часом понти в Зінченко закінчяться, то може заграє більш стабільно.
 Понти в прозорому та конкурентному середовищі викликають лише сміх. 
А понти від українських футболістів, в яких історично дуже слабенька репутація на європейській топ-арені, це взагалі інколи суцільна комедія.
Мудрик, Зінченко, Яремчук - класичні приклади випендрювання на порожньому місці. 
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил