Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 листопада 2021, 19:54
3714
12

Єврокубковий післясмак. Зоря впевнено розібралася з Вересом

Луганський клуб розгромив «Верес» і повернув собі третій рядок у турнірній таблиці

| Оновлено 07 листопада 2021, 19:54
3714
12
Єврокубковий післясмак. Зоря впевнено розібралася з Вересом
ФК Зоря Луганськ

Для «Зорі» матч проти рівненського «Вереса» був дуже важливим, адже полтавська «Ворскла» та «Дніпро-1» свої поєдинки у 14-му турі української Прем'єр-ліги виграли, завдяки чому відсунули луганчан із третьої на п'яту позицію у турнірній таблиці. Тому команда Віктора Скрипника потребувала трьох очок.

Здобути перемогу «Зорі» було дуже непросто з двох причин. По-перше, після переможного матчу Ліги Європи з софійським ЦСКА (2:0) пройшло лише два дні, а по-друге, «Верес», що підвищився в класі за підсумками минулого сезону, у разі успіху міг увірватися в запеклу боротьбу за єврокубкові місця.

Перший раз м'яч у сітку влетів уже на 11 хвилині, проте до відкриття рахунку це не призвело: Олександр Гладкий виграв боротьбу у захисника за допомогою порушення правил, після чого в один дотик відправив м'яч у сітку. Гарний гол міг стати, якби рефері не зафіксував фол.

Потім футболісти «Вереса» більше володіли м'ячем і самі створили кілька небезпечних моментів біля воріт Мацапури. На 18-й хвилині голкіпер врятував луганчан від голу після удару Немчанінова. А кутовий повинен був завершитися взяттям воріт, коли Сергійчук головою замикав навіс, проте Цвек виніс м'яч з лінії.

Наприкінці першого тайму снаряд вдруге опинився у воротах, але цього разу у протилежних: після розіграшу кутового Сергійчук опинився на забійній позиції та змусив Мацапуру виймати м'яч із сітки. На жаль для гостей, форвард забіг у офсайд, тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

Відразу три чисті голи побачили вболівальники у другій половині зустрічі, і всі вони на рахунку одного футболіста. Героєм поєдинку став іранський форвард «Зорі» Шахаб, який пролонгував свою гольову феєрію, оформивши хет-трик.

На два перші голи йому знадобилося лише чотири хвилини: у першому випадку 26-річному форварду асистував його співвітчизник Аллах'яр, а в другому він продемонстрував індивідуальну майстерність, розібравшись із двома захисниками та воротарем.

Фінальну точку Шахаб поставив наприкінці основного часу, опинившись у потрібний час у потрібному місці. На його рахунку цього сезону вже 10 забитих м'ячів. Раніше він уже робив хет-трик в УПЛ у складі донецького «Олімпіка», а от за «Зорю» так багато ще не забивав.

Команда Віктора Скрипника здобула чергову перемогу і повернулася на третє місце у чемпіонаті, а ось «Вересу» вже важко буде зачепитися за єврокубкові позиції. Боротьба за бронзові медалі цього сезону обіцяє бути запеклою.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

 Аллах'яр (45) – Солдат (28), Мірошник (38), Гечев (78)

«Зоря» – «Верес» - 3:0

 Шахаб (47, 49, 83)

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Імереков, Цвек, Жуніор, Хомченовський (Алібеков, 79), Булеца, Луньов (Казаков, 61), Гладкий, Аллах'яр (Алефіренко, 90), Шахаб (Руфаті, 90)

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Кучеров, Петько (Полулях, 82), Дахновський (Гечев, 60), Панасенко (Гегедош, 65), Пасіч (Тимофеєнко, 82), Сергійчук (Шестаков, 60)

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Стадіон: «Славутич-Арена»

ЗОРЯ – ВЕРЕС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ.

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Шахаб Захедітабар (Зоря).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Шахаб Захедітабар (Зоря).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Шахаб Захедітабар (Зоря).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 00:40 3
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sergii Novykov
Серия из 5 побед.. разница мячей 15:1
Дотянуть бы форму до матча с Ромой и отправить бы "спицально первого" в отставочку.
Kevko
Заря явно набрала обороты. Респект тренеру и команде
Sunrise
Красиво, весело, задорно. Ожидал что с Вересом будет тягомотина как и с болгарами.
Шахаб набирает, это радует. Чем понравился Жуниньо - он после ошибки успевал догнать и вступить в единоборство. Скорость, конечно, важна.
odiniznashih
Они все по Бразилиям игроков ищут, но пора бы в Азии поискать.
Заря Востока
Во Шахабыч перевыполнил план! И закрыл долги по кредитам.)
А Аллах такой выход запорол на 4:0...
odiniznashih
Иранцы рулят.
roman75zpr
Есть предположение, почему иранцы сейчас разыгрались: они ещё не привыкли к холодной осени, поэтому согреваются тем, что бегают быстрее, и, соответственно чаще выигрывают единоборства. Шутка, конечно, но с долей правды ))
roman75zpr
Наверное, Шахаб сейчас самый ценный игрок в УПЛ! Думаю, глаз на него уже положили клубы понаряднее, а он (как и его земляк) дорожает с каждой игрой...
Ёкарный Бабай
Что-то как зазнавшийся Кочергин и бокопор Кабаев выпали Заре только лучше стало.
Иранцы молодцы, Гладкий на их фоне как непонятный пассажир
Віталій Ткачук
Дивився з 53-ї хвилини. Верес нижче класом, але щось створювали ( чого вартий лише момент Сергійчука ). На іранців не треба молитися, бачили як Саядманеш запоров вихід один в один? А міг перекурити, попити кави і забити гол.