Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 вересня 2021, 00:42
2252
1

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар починає готуватися до Інтера»

Команда виграла перед відповідальним матчем Ліги чемпіонів

| Оновлено 29 вересня 2021, 00:42
2252
1
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар починає готуватися до Інтера»
shakhtar.com

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі оцінив перемогу 4:1 в матчі УПЛ проти «Вереса», а також прокоментував майбутній матч Ліги чемпіонів проти «Інтера».

– Було два різні тайми: у першому здалося, «Шахтар» трохи беріг сили на «Інтер». У перерві сказали хлопцям не бити байдики, а виходити й робити свою справу? (Football Hub)
– У принципі, я згоден. У першому таймі ми зіграли добре, але, можливо, не надто були впевненими в собі. Не вважаю, що ми вже думали про «Інтер». Питання в тому, що в старті вийшло багато хлопців, які цього сезону мало грали. І в нас на полі багато молодих. Крім Пятова, Марлоса та Кривцова майже всім близько 20–21 року. Часом є проблема браку досвіду, і коли ми мали б закрити матч, він ще лишається відкритим. Я вважаю, що сьогодні ми здобули важливу перемогу для молодих футболістів і загалом важливу в чемпіонаті.

– Коли на поле повернеться Анатолій Трубін? Наступний матч – з «Інтером», представником Італії. Чи є ця зустріч для вас особливою? (Football Hub)
– Трубін сьогодні був на лаві, він ще не у відмінному стані, тому інтенсивно тренується. Я не поспішаю, адже є Пятов, воротар, який заслуговує грати в стартовому складі. Коли Трубін буде готовий на сто відсотків, тільки тоді він може знов зіграти. Що ж до «Інтера», завтра ми почнемо інтенсивно готуватися до матчу. Це сильна команда – навіть сильніша, ніж минулого сезону.

– Чи не було ризиком випускати стільки молодих гравців, так змінювати склад після матчу в середу? («Футбольний формат»)
– Так, звісно, це був ризик, однак я треную хлопців щодня і знаю їхні якості. Бондаренка, Корнієнка, всіх інших, хто грав сьогодні. І в мене мета, щоб, ідучи з «Шахтаря», я залишив команду сильнішою, ніж вона була. Щоб прогресувати, вони повинні грати в таких матчах. Конопля, Корнієнко, Бондаренко, Судаков, Мудрик, Сікан... Якщо ми не приділятимемо уваги майбутньому, то, коли закінчать кар'єру Пятов, Степаненко, Кривцов і Марлос, наші молоді футболісти будуть не готові, й тоді «Шахтарю» потрібно буде зменшити амбіції.

– Чому 11-метровий виконував Марлос, а не Траоре? І дайте прогноз, чи зможе Лассіна стати найкращим бомбардиром чемпіонату за підсумками сезону. («Газета по-українськи»)
– Я завжди називаю трьох футболістів, які можуть бити пенальті, й сьогодні ними були Марлос, Тете і Сікан. Звісно, я говорю, хто на першому, на другому та третьому місцях, і потім вони самі розбираються на полі. До моменту, доки вони не сваритимуться через це, – тоді я сам вирішуватиму. Стосовно Траоре, я вважаю, що він має ставити за мету стати найкращим бомбардиром сезону. До речі, ми не повинні забувати, що йому лише 20 років.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.