Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2021, 04:28
6872
42

На хвилі успіху. Шахтар у Києві розібрався з Вересом

Колектив Роберто Де Дзербі грунтовно розім'явся перед «Інтером»

| Оновлено 26 вересня 2021, 04:28
6872
42
На хвилі успіху. Шахтар у Києві розібрався з Вересом
ФК Шахтар Донецьк

«Шахтар» вийшов на цей матч явно у піднесеному настрої після перемоги в Суперкубку України над «Динамо» з рахунком 3:0. Тож тепер його головне завдання було не втратити очки перед грою з киянами вже в чемпіонаті країни. Для «Вереса», який, нагадаю, є дебютантом Прем'єр-Ліги, звичайно ж, хотілося, перш за все, не програти. Тим більше, що зовсім недавно «Минай» вже показав, як можна зіграти з гірниками унічию.

У порівнянні з грою за Суперкубок Де Дзербі випустив в основному складі лише Пятова і Марлоса. Але від цього, здавалось, «Шахтар» нітрохи не став слабшим. Більш того, ті футболісти, які вийшли на поле, дуже активно розпочали зустріч. Так, вже на 4-й хвилині Тете отримав м'яч у штрафному майданчику суперників і несильним ударом спрямував його у дальній кут. Від гола гостей врятувала штанга. Гірники провели ще кілька масованих атак, проте до гольових моментів справа не дійшла.

Ближче до середини тайму гра вирівнялася і вже «Верес» все частіше став переходити на половину поля «Шахтаря». Але й у гравців з Рівного не виходили завершальні удари. А потім на 22-й хвилині м'яч влетів у ворота, які захищав Когут. Все почалося з відмінної передачі Коноплі на хід Марлосу. Бразильський українець на правому фланзі, вже перебуваючи у штрафному майданчику, вміло відсік від м'яча Гончаренка і зробив простріл на набігаючого Сікана. Однак на шляху м'яча опинився Мірошник і саме від його ноги круглий залетів у сітку воріт - вийшов автогол.

Незабаром гірники могли збільшити свою перевагу, але обидва рази Соломону не вистачило точності. Спершу на 25-й хвилині він пробив штрафний і м'яч пролетів над поперечиною, а потім через хвилину ізраїльтянин з близької відстані головою знову направив м'яч вище воріт.

«Верес» міг відігратися вже на 28-й хвилині, але з дальнім ударом Кльоца впорався Пятов, а Шестаков, добиваючи м'яч, вже був в офсайді. Втім, за дві хвилини гості все ж таки забили. Спершу грубо помилився Вітао, віддаючи передачу через центр поля. М'яч перехопили суперники і швидко доставили його в лінію атаки Геннадію Пасічу. Той на швидкості ефектно обіграв трьох захисників і правою ногою точно пробив в дальній нижній кут воріт. Відчайдушний стрибок Пятова не врятував його команду від пропущеного гола.

До перерви «Шахтар» мав пару моментів, щоб знову вийти вперед. Так, на 38-й хвилині Бондаренко здійснив сольний прохід прямо по центру і, чи давав пас Сікану, чи бив по воротах. М'яч вже минув Когута і летів до лінії, втім, Немчанінов встиг вибити його на кутовий. І буквально тут же воротар «Вереса» парирував неприємний удар від Корнієнка. А вже на 43-й хвилині відмінний момент для взяття воріт мав Немчанінов. Він сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, проте Пятов був на місці і відбив м'яч в бік.

Другий тайм знову активно розпочав «Шахтар». Але знову-таки, його футболісти багато часу перебували з м'ячем, а до ударів справа майже не доходила. І тільки на 55-й хвилині гірникам вдалося скористатися помилкою футболістів «Вереса» на своїй половині поля. М'яч перехопив Марлос і точним пасом вивів до воріт суперників Тете, який цього разу показав свою високу техніку. Він вибіг віч-на-віч з Когутом, красиво обіграв воротаря і без проблем вразив вже порожні ворота.

Гості знову могли відігратися, проте донецький клуб знову виручив Пятов, який на 66-й хвилині зумів відбити м'яч у ближнього кута після удару Панасенка.

А остаточно всі питання щодо підсумкового результату матчу зняв на 79-й хвилині Марлос. Він чітко реалізував пенальті, призначений за фол Немчанінова на Коноплі. Пробив Марлос у правий від себе кут воріт, в той час як Когут кинувся в протилежний.

Далі вже було зрозуміло, що «Вересу» не відігратися. Тим більше, що на 87-й хвилині «Шахтар» довів рахунок до великого. Відзначилися футболісти, які вийшли на заміну. Мудрик зліва зробив гольову передачу, а Траоре забив свій шостий гол в нинішній Прем'єр-Лізі.

Тепер у гірників стало 22 очки і, поки не завершився матч «Рух» - «Динамо», вони наздогнали в турнірній таблиці киян. Втім, як би не завершився поєдинок у Львові, всі вболівальники вже в передчутті чергового українського дербі, яке відбудеться в наступному турі на НСК «Олімпійський».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Шахтар» – «Верес» - 4:1

Мірошник, 22 (авт.), Тете, 55, Марлос, 79 (пен.), Траоре, 87 – Г. Пасіч, 30

  Кривцов, 40 – Кучеров, 42, Панасенко, 60, Дахновский, 90+2

«Шахтар»: Пятов – Корнієнко (Ісмаїлі, 70), Вітао (Бондар, 84), Кривцов, Конопля – Маркос Антоніо, Бондаренко (Майкон, 63) – Соломон (Мудрик, 70), Марлос, Тете – Сікан (Траоре, 63).

«Верес»: Когут – Нємчанінов, Гончаренко, Мірошник, Солдат – Кучеров (Полюлях, 83), Кльоц – Г. Пасіч (Тимофієнко, 83), Панасенко (Гегедош, 74), Є. Пасіч (Гечев, 74)  – Шестаков (Дахновський, 74).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 10 (4) – 9 (6)
Кутові: 7 – 1
Оффсайди: 3 – 3.

ШАХТАР-ВЕРЕС.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
79’
ГОЛ ! З пенальті забив Ромеро Марлос (Шахтар Донецьк).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Тете (Шахтар Донецьк).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Геннадій Пасіч (Верес).
22’
ГОЛ ! Автогол забив Роман Мірошник (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 8
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ss2000
Сподіваюсь це вихід з кризи , що Шахтар нарешті знайшов свою гру.
Володимир Ляшенко
Наш кращий клуб і його болільників - з перемогою!!!
А всяких фаньок, льох та шпротів - з особистою трагедією їхніх двуликих личин
Иван Верещагин
Мудрику нужно больше давать игровой практики... задатки у парня хорошие...
Игорь Петров
Центр защиты, как всегда, проходной двор, что-то с этим надо делать, игра как игра, класс есть класс, но меня конечно восхищает Траоре, практически растёт второй Герд Мюллер ( вечная память), на поле не заметен, скорости нет, но так называемое "чувство гола" потрясающие, забивает практически в каждом матче, вот и сейчас вышел на пол-часа и получите, молодец.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks____mole7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
Болел Шахтёра - с победой!
Но... - Витао, это нечто...
П. С. Самое знаковое сегодня скольким редко попадающим в старт дал сыграть ДЗ.
Но! Когда уже этот Сикан заматереет и начнёт выигрывать силовую борьбу за мяч?
chmohtar
Судейкка левым пенальти убил интригу!! ПОЗОР !!!
Михаил Степанов
сильное дело...)))
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgo ukuran
мегого ещё хочет чтобы кто-то платил чтобы этот цирк смотреть, тоже клоуны.
cucumber
не пойму, что сообщения поудаляли?
Sergey Kovaleff
С победой. Настрой положительный перед Интером.
SportsMan
Шахтер все никак не мог развить успех, очковал получить еще один от Вереса и ничью, но, как известно, Шахтер не сможет, судья поможет, и, как результат, левый пенальти.
Привыкли, что судейки тащат. А с Интером опять пролет 0:5?
SportsMan
Пасич - красавчик, а все голы Шахтера - унылое хау-ноу.
Bibenco
Судья немного подсобил волне.
BronenosecPotelkam
до левого пенальти равная игра, как же шлюху тянут за уши
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
D.Bykoff
Эко пригорает у кипрских балеринок, любо-дорого!