Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26.08.2021 19:30 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:3 2 : 3
Рапід Відень Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 27 серпня 2021, 14:19
12382
60

Мужики так і не знайшлися. Зоря знову програла Рапіду

Підопічні Скрипника могли зіграти внічию, але забили тільки один пенальті з двох в кінці гри

| Оновлено 27 серпня 2021, 14:19
12382
60
Мужики так і не знайшлися. Зоря знову програла Рапіду
ФК Зоря

Відчуття, що луганська «Зоря» зробить неймовірне і таки вийде у групу Ліги Європи, було присутнє до старту звітного матчу. Здавалося, що в першому матчі між командами підопічним Віктора Скрипника просто не пощастило, адже моментів забити було вдосталь. Та й чотири забитих м'ячі «Маріуполю» в чемпіонаті України вселяли надію, що атака «Зорі» якісно виконає свою роботу. Щоправда,було трохи страшно за захист, адже від того ж таки «Маріуполя» пропустили тричі.

Але, на жаль, всі надії дуже швидко розвіялися. Здавалося, що не «Зорі» треба забивати зі стартових хвилин, а гостям. Вони міцно заволоділи ініціативою і відразу ж забили на 10 хвилині - Грюлль пробіг по лівому фланзі, вийшов на побачення з Шевченком і сильно пробив під ближню штангу. Відзначимо провал Хомченовського, який у цьому матчі закривав позицію правого захисника.

Не встигли гравці луганської команди прийти до тями, як відразу ж отримали другий гол в свої ворота. Знову Хомченовський не втримав свого гравця, дозволивши після подачі з кутового безперешкодно забити гол центральному захисникові Граймлю. Це був провал.

Щось спробувала зробити «Зоря», але цього краще було б не бачити. Все виглядало до примітивності повільно, незграбно і слабко - і удар Гладкого з правого кута воротарського майданчика після навісу Жуніньо, і спроба Кочергіна закинути за комірець голкіперу з центра поля, і удар Владислава після прострілу Аллах'яра. А ще один удар Кочергіна після затяжної атаки дав, по-моєму, конкретну відповідь на питання «чому його в збірну не викликають?». Це був жах, дивіться самі.

Тим часом «Рапід» почав піжонити, грати красиво. Одна атака після кількох «стінок» і п'яток ледь не закінчилася голом, але Шевченко виручив після дальнього удару.

Проте «Зоря» все ж забила. Помічник Іштвана Ковача не побачив офсайд у Гладкого після навісу Булеци зі штрафного, а Олександр з лінії воротарського майданчика скоротив відставання в рахунку. І через кілька хвилин міг його зрівнювати, але пробив дуже погано після проходу і подачі Громова зліва.

Треба було щось міняти після перерви. На жаль, довелося поміняти воротаря - Шевченко на рівному місці посковзнувся, невдало приземлився і попросив заміну. Гру продовжив Мацапура.

Щось пробували гравці луганської команди, але... Читайте вище про незграбність і відсутність техніки. Хто перешкоджав Хомченовському метрів з 10 прицілитися і точно бити, а не лупити на силу? «Рапід» покарав - Кара і Фунтас втекли від Вернидуба і закінчили атаку ударом по пустих воротах. І символічно, що через десять хвилин такий самий момент мали Кабаєв і Громов, але Артем дуже довго підлаштовувався під м'яч. А ворота були пустими... Перед цим Хомченовський забив, проте Шахаб на мить раніше опинився в офсайді.

Як не парадоксально, але цей матч можна було врятувати. Арбітр в кінці матчу призначив два пенальті (причому перший з них - досить сумнівний) у ворота «Рапіда» за п'ять хвилин. Шахаб два рази пробивав однаково - у правий нижній кут. І якщо з першим виконанням пощастило - воротар міг дістати, проте не зумів, то з другим такого везіння не вийшло - Гартлер витягнув. Справді, стиль виконання цих пенальті - символ гри «Зорі» в обох матчах. Ну і відзначимо хамську гру Фаворова і Кабаєва наприкінці, які явно не обмежилися б жовтими картками, якби на матчі був VAR.

Ну що, Ліга конференцій? Чекаємо. Подивимося, як «Зоря» там гратиме з, не дай Боже, умовними «КуПСом» чи Карагандою... 

Ліга Європи 2021/2022. Раунд плей-оф кваліфікації. Матч-відповідь.

«Зоря» - «Рапід» - 2:3 (перший матч - 0:3).

 Гладкий, 40, Шахаб, 86 (пен) - Грюлль, 10, Граймль, 15, Фунтас, 68.

  Аллах'яр, 16, Кочергін, 41, Вернидуб, 46, Фаворов, 83, Кабаєв, 90+3 - Фунтас, 1, Граховац, 54, Стойкович, 86.

На 89 хвилині Шахаб («Зоря») не забив пенальті (воротар).

«Зоря»: Шевченко (Мацапура, 48), Хомченовський, Вернидуб, Цвек, Жуніньо (Фаворов, 83), Громов, Назарина, Булеца (Кабаєв, 64), Кочергін, Гладкий (Крістіан, 83), Аллах'яр (Шахаб, 64).

«Рапід»: Гартлер, Стойкович (Петрович, 67), Граймль, М. Хофманн (Віммер, 67), Ульманн, Аразе (Шик, 31), Любічіч, Граховац (Шустер, 67), Грюлль, Фунтос, Кара (Кнасмюлльнер, 76).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна).

ЗОРЯ - РАПІД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рома у меншості розібралася з Міланом і вийшла до півфіналу Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 00:05 0
Рома у меншості розібралася з Міланом і вийшла до півфіналу Ліги Європи

Команда Де Россі пробилася до 1/2 фіналу єврокубку

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Аа Бб
В Заре был один мужик, теперь он в Шерифе.
DSH88
если это третья сила . то я йода.
Alexey Antonenko
Ну норм, в Лиге Конференций побегают. Там в любом случае кого-то обыграть шансов больше будет.
Вадим Максимов
В аматоры к ворскле и колосу.
Как будут играть в кубке конференций? там тоже соперники не слабые.
Три клуба от Украины, не добыли ничего вылетев в первом раунде. Позор.
Hedgehog.Serge
Кабаев, ау-у-у... Кого из Зари в сборную брать??? Что ты иам вякал, что из Зари в сборную никого не берут? Кого брать то???(((
cucumber
Мало того что хреново играли, не забили пеналь, так еще и начали психовать и локтями бить австрийцев. Кабаев вообще парню лицо разбил, реально как быдло вели себя игроки "Зари". Было стыдно за такую украинскую команду. Ганьба!!!
dd dent
Позор. ОФИЦИАЛЬНО.
myroslavmail
старі добрі часи ... Динамо, Шахтар і інші наші лузери
Istm
маю підозру, що в тій лізі конференцій Зоря гратиме так само.
Команда без мети - дуже погано. А таких в УПЛ половина.
osokor
Грали дві дворові команди. Зоря виявилась більш "дворовою"...
Fangold
Кривоногим навіть 2 пенальті не допомогло зіграти хоча б в нічию
Artyom Ilchenko
Мужик уехал, а остались нюни...
New Zealander
Позорняк. Третя сила вже безсила
Stanislav Matusevych
Підбиваємо підсумки роботи великого тренера С. Перший єврокубковий рік - виліт без шансів уже фактично в першому матчі від останньої команди Іспанії. Другий рік - пощастило потрапити одразу в групу ЛЄ - втрата всіх шансів на вихід за перші три гри. Більше того: усі три гри програні уже в перших таймах. І потім можна дуже радіти перемозі над другим складом Лестера у нікому не потрібному матчі. Третій рік - 2:6 від суперклубу під назвою Рапід.
Одна радість: нижче третього місця в чемпіонаті не опустились два сезони. Обійшли неймовірно сильні команди, які в Європі вилетіли від фінів та казахів. Повні штанці щастя. А колишній тренер вивів молдован (!) у групу ЛЧ. Я можу тільки уявити, скільки б блискучий тренер С. нахапав від Црвени Звезди. Коли вже цього нездару, возведеного ледь не у ранг месії, відправлять до його законного шостого дивізіону Німеччини? Скрипник - геть! Останні півтора року пишу одне й те ж. Може, до всіх почне хоч зараз доходити?
Matroskin
Вспоминаю недавние возмущенные заявления некоторых игроков и болел - почему из Зари не берут никого в сборную? А многие на полном серьезе Скрыпника в тренеры сборной предлагали... Вот вам ответ.
UKRAINE FAN
А потом будим ныть в рейтинге уефа. Прямому конкуренту слили два матча
Алексей Голяченко
Печально это всё. 2 клуба как было так и осталось для еврокубков. Нету третей силы в Украине
terhoha
Зоря - Чемпіон. Разом з Ворсклою і Колосом. Нуль цілих х.й десятих очок для таблиці коефіціентів. Ще в теніс за Україну такі самі інваліди грають. Позорисько.
Alex Wel
Что-то наши команды второй волны даже пенальти бить не научились. Ну играть в ЕК не умеем но хоть пенальти бить можно натренировать.
Віталій Ткачук
Слів немає, лише емоції. Навіщо ти берешся бити пенальті, якщо не вмієш? Стільки моментів створити за два матчі, і вилетіти від ніяких австрійців.