Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2021, 11:04
6317
16

Неочікувана осічка перед євробаталією. Зоря і Минай зіграли внічию

Команди обмінялися забитими голами у другому таймі

| Оновлено 15 серпня 2021, 11:04
6317
16
Неочікувана осічка перед євробаталією. Зоря і Минай зіграли внічию
ФК Зоря

Перед початком очної зустрічі, незважаючи на різницю у класі (на луганчан вже наступного тижня чекає старт у Лізі Європи), суперники розташовувалися поруч в турнірній таблиці. Обидві команди мали по одній перемозі і набрали по три очки. Цікавим був і той факт, що і «Зоря», і «Минай» свої попередні матчі проводили з київським «Динамо», зазнавши в них поразки. Ось тільки різниця була в тому, що футболістам із Закарпаття довелося грати з чемпіоном країни у середу. І ця обставина цілком могла відбитися на фізичній готовності гостей, особливо наприкінці гри у Запоріжжі.

Як і передбачалося, господарі поля з перших хвилин заволоділи ігровою перевагою і пішли вперед великими силами. І якщо в першу десятихвилинку їм не вдалося створити небезпечний момент біля воріт Кучера, то на 12-й хвилині «Зоря» цілком могла відкрити рахунок. Фаворов справа робив прострільну передачу на Гладкого, але той трохи не дотягнувся до м'яча.

Далі підопічні Віктора Скрипника продовжували тримати в напрузі оборону гостей, однак при завершенні атак не вистачало точних передач і практично не було ударів по воротах. Втім «Минай» ближче до середини тайму осмілів і став частіше переходити половину поля. А в кінцівці і зовсім мав дві хороші можливості вразити ціль. Спершу на 35-й хвилині Гончар непогано пробив з центру штрафного майданчика, Шевченко м'яч потягнув, але першим на добиванні опинився Ахмедзаде, який пробив вище воріт. А через дві хвилини після помилки Кочергіна (він невдало віддавав м'яч воротареві) момент виник у Білонога. Він перехопив м'яч, але промахнувся, направляючи його в дальній кут.

На 40-й хвилині Гладкий все ж таки гол забив, однак перед цим Булеца, який робив гольову передачу, несподівано випустив м'яч за лицьову лінію. Звичайно, що арбітр матчу Денис Шурман з Київської області взяття воріт відмінив.

Очікувалося, що відразу після перерви ми побачимо на полі у складі «Зорі» Шахаба або Аллах'яра, але заміна відбулася лише у «Миная». Причому у гостей з'явився не Селезньов, який теж розпочав гру на лаві запасних, а Хахльов, що поміняв малопомітного Месхі.

А потім команда Василя Кобіна вийшла вперед у рахунку. На 53-й хвилині після подачі кутового з лівого флангу в штрафному майданчику «Зорі» всіх випередив Горін і ударом головою точно спрямував м'яч у правий від себе кут воріт. Відчайдушний стрибок Шевченко не допоміг йому врятувати партнерів від пропущеного гола.

Зрозуміло, що такий поворот подій ніяк не влаштовував господарів поля і у них відразу ж сталася потрійна заміна. Разом зі згаданими іранськими нападниками в луганському клубі вийшов ще молодий бразилець Крістіан. Саме двоє з них на 65-й хвилині спорудили забитий м'яч у відповідь. Крістіан, вже перебуваючи у штрафному майданчику «Миная», побачив відкритого Аллах'яра і зробив йому передачу, а той одним дотиком прибрав захисника, а другим технічно, несильно, але точно, пробив в дальній лівий кут воріт. І буквально тут же міг відзначитися ще й Шахаб, але, вискочивши до воріт гостей, не зумів влучити у ціль.

Після цього гра пішла на зустрічних курсах. На 70-й хвилині Кулієв завдав небезпечного удару, але Шевченко зіграв надійно. Потім за шість хвилин вже прийшла черга виручати свою команду Кучеру, коли били по його воротам по черзі Крістіан та Кочергін. А на 81-й хвилині вже і воротар «Миная» нічого не міг вдіяти після того, як Шахаб пробив головою з близької відстані. Тут гостей підстрахувала перекладина.

Були ще непогані моменти у Фаворова і все того ж Шахаба, щоб принести «Зорі» перемогу, проте м'яч у ворота більше не потрапив.

Нічия 1:1. Ось такою вийшла репетиція луганської команди перед відповідальним матчем плей-оф Ліги Європи з «Рапідом». Тренерському штабу є над чим подумати, щоб досягти позитивного для себе результату на євроарені.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Зоря» - «Минай» - 1:1

Аллахяр (65) - Горін (53)

Вернидуб (52), Кабаєв (56), Кочергін (83) - Месхі (11), Синьогуб (70), Селезньов (78), Байдал (93), Кучер (94)

«Зоря»: Шевченко, Фаворов, Вернидуб, Імереков, Жуніор Рейс (Хомченовський, 73), Назарина, Кочергін, Кабаєв (Крістіан, 58), Булеца (Овусу, 89), Громов (Шахаб, 58), Гладкий (Аллах'яр, 58).

«Минай»: Кучер, Лиховидько, Гончар, Горін, Матич, Синьогуб (Багайоко, 75), Петрусенко, Коваленко (Кулієв, 63), Месхі (Хахльов, 46), Ахмедзаде (Селезньов, 63), Білоног (Байдал, 84) .

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Аллахяр (Зоря).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Горін (Минай).
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Ну как же так Заря? Нормальная реализация только в одном матче из четырёх... Вспомнятся ещё эти потерянные очки в конце сезона...
Саша Заливадний
А шо- супермачо Утконос опять не забив ??????
samird
Судя по обзору должны были выигрывать - Минай просто отскочил. Но реализация конечно хромает у Зари.
whitese
Заре нужен Вернидуб. Ну и Скрипник. Скрипник, как тактик, а Вернидуб, как мотиватор. Вот тогда Заря реально станет третьей силой ЧУ.
Ну а что касается сегодняшнего матча -его проиграл Скрипник. Именно проиграл, потому что ничья с Минаем равна поражению Тренер просто не подготовил команду к сегодняшней игре - у пацанов в головах уже был Рапид, и сегодня играть они начали только после пропущенного гола...
.
kadaad .
Зоря пойдет дорогой Колоса и Ворсклы судя по игре.
Sunrise
Нормальные первые полчаса, плохие вторые полчаса и отличные последние 30 минут.
Из минусов: с контрами соперников удается справиться далеко не всегда, но это футбол, это не критично. А вот со стандартами как была беда так пока и остается. Тут надо работать срочно. И работать ещё усерднее и лучше чем работают сейчас.
Понравилось как усилили замены. Нравится Кристиан, Аллахьяр на уровне. Хотелось бы глянуть на Овусу вместо Шахаба. Последние полчаса показали что есть ресурсы и возможности чтобы вскрывать автобус. Гол - просто красота!
Жаль, что чуть не повезло в конце.
Интересно как будет складываться игра в Австрии. Кто больше владеть инициативой будет?Затрудняюсь ответить.
Интересный Паца
Видно, что Заря на группу Лиги Европы нацелена, а это дополнительные бабки
New Zealander
Что значёт неожиданная? Минай в первом туре победил Олександрию, которая потом победила Шахтёр. Значёт Минаю надо играть с Монаками в ЛЧ, а не бабраться в ЧУ со всякой Зорей там.
newkyiv
Этот чемпионат для Зари весь станет осечковым. Синусоида подошла к спаду.
FunDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Istm
схоже, Зоря таки приєднається до Ворскли й Колоса