Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2021, 19:40
2081
6

Зоря – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Відповідальна розминка перед єврокубками

| Оновлено 14 серпня 2021, 19:40
2081
6
Зоря – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У суботу, 14 серпня, у Запоріжжі на стадіоні «Славутич-Арена» відбудеться матч четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» і закарпатський «Минай». Стартовий свисток рефері Дениса Шурмана з Київської обл. прозвучить о 19:30 за київським часом.

Зоря

Підопічні Віктора Скрипника почали сезон із невдачі, що не принесла їм абсолютно ніяких нових відчуттів. «Олександрія» обіграла «Зорю» на її полі (0:1), після чого до луганчан виникло чимало запитань, адже вони, так само, як і в минулому році, повинні будуть захищати честь нашої країни на міжнародній арені вже в найближчому майбутньому. Ситуація трохи поліпшилася, коли команда не залишила шансів петровському «Інгульцю» (5:1), завдяки чому поправила своє становище в турнірній таблиці.

Однак, перше серйозне випробування сезону для колективу Скрипника завершилося невдачею. Домашній матч проти «Динамо» – рідкісний шанс показати свої амбіції на більш високі місця в турнірній таблиці, аніж «бронза», але цього разу «Зоря» не була готова змагатися з чемпіонами країни (1:2). Давати оцінку перспективам команди після цієї поразки на настільки ранній стадії сезону – справа марна, проте в контексті майбутніх ігор плей-оф кваліфікації Ліги Європи УЄФА проти віденського «Рапіда» луганчани повинні показати всій країні, що вже хто-хто, а вони будуть приносити нам очки для рейтингу УЄФА саме з другого за значущістю клубного турніру Старого Світу.

Минай

Колектив Василя Кобіна збирався перед стартом нового сезону УПЛ фактично в авральному порядку. У «Миная» не було і 10 футболістів у заявці, коли команда отримала запрошення повернутися в «еліту»! Очевидно, що стартувати нарівні з іншими за таких умов було просто неможливо. Утім, якщо чесно, то перенесення гри стартового туру проти київського «Динамо» не дуже допомогло – діючі чемпіони надолужили своє в середині поточного тижня, здобувши впевнену перемогу з рахунком 2:0 на НСК «Олімпійський».

Примітно, що календар для нового-старого учасника Прем'єр-ліги вийшов на старті нового сезону просто жахливим. Дивіться самі: «Минай» формально стартував із поєдинку проти «Динамо», після чого приймав на своєму полі «Олександрію», після чого повинен був бути за розкладом «Колос», а тепер – «Зоря». Для повноти картини не вистачає ще «Шахтаря», утім матч проти нього має бути вже в шостому турі. Гра проти команди з Ковалівки так і не відбулася – колективу Костишина дали час на підготовку до гри проти казахстанського «Шахтаря», але що з цього вийшло, в підсумку бачила вся країна. А ось проти «поліграфів» виступ закарпатців був навіть дуже нічого – мінімальна перемога (1:0), що стало фактично першою сенсацією в новому футбольному році. Чи вистачить сил для продовження банкету?

Історія зустрічей

Футбольні шляхи «Зорі» і «Миная» раніше перетиналися всього два рази в рамках УПЛ. Спостерігається абсолютна перевага луганчан у плані здобутих результатів – 100% перемог. Останнього разу суперники грали в кінці минулого року на цій же арені – колектив Віктора Скрипника мінімально обіграв тоді вже гарантованого аутсайдера (1:0). Єдиний забитий м'яч виявився на рахунку Владислава Кочергіна.

Феміда

Арбітром матчу призначено Дениса Шурмана з Київської області, який провів уже 30 матчів УПЛ в своїй кар'єрі на поточний момент. «Минай» грав під наглядом цього рефері двічі: проти «Прикарпаття» в 2019-му році (2:1) у рамках Першої ліги, а також проти полтавської «Ворскли» (1:1) у 2020-му, але вже в Прем'єр-лізі. «Зоря» з Шурманом перетиналася тричі: у 2018-м, обігравши «Верес» (1:0) і «Карпати» (2:1), а також розібравшись із «Ворсклою» в 2019-м (4:0).

Орієнтовні склади

«Зоря»: Шевченко – Хомченовський, Імереков, Вернидуб, Руфаті – Назарина – Кочергін, Крістіан – Громов – Кабаєв, Шахаб.

«Минай»: Кучер – Багайоко, Горін, Векляк, Синьогуб, Книш – Байдал, Хахльов, Кулієв – Селезньов, Білоног.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що цей поєдинок «Зоря» не захоче витрачати багато сил перед зустрічами в єврокубках, проте в перевазі команди Скрипника над суперниками не доводиться сумніватися. Нашої ставкою буде позиція – Фора "Зоря" (-1.5) з коефіцієнтом 2.15 за лінією Vbet.

14 серпня, субота

«Зоря» – «Минай»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 19:30
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН
Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.) 
ЗОРЯ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 53
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igorok Киев
Заря рвите этих шавок и отправляте на,,
Azaka
2:1 звичайно на корить миная. Зоря дохла.
axylinam
Интересно кто больше поможет Минаю-царь,или Милевский
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
5:0