Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 серпня 2021, 12:44
1061
2

Микола МАТВІЄНКО: «Капітанська пов'язка на мій статус не вплинула»

Захисник «Шахтаря» - про матч проти «Генка»

| Оновлено 10 серпня 2021, 12:44
1061
2
Микола МАТВІЄНКО: «Капітанська пов'язка на мій статус не вплинула»
ФК Шахтар Донецьк. Микола Матвієнко

Захисник «Шахтаря» Микола Матвієнко поділився очікуваннями від матчу-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Генка» (10 серпня):

– Миколо, як капітанська пов'язка в першому матчі з «Генком» уплинула на ставлення партнерів і твій статус у команді? Може, хтось жартував із цього приводу?
– Жарти, звичайно, були – у нас у колективі без цього ніяк. Але на статус не вплинуло, адже це всього лише пов'язка. Той, хто виводить команду на поле, нічого більше. Кожен може взяти на себе відповідальність, виявити лідерські якості, підказати або допомогти комусь.

– Традиційне запитання про твою позицію в обороні. Ти граєш зліва на фланзі або в центрі. Чого від тебе вимагає Роберто Де Дзербі, у яких компонентах просить додати? Кажуть, наразі захисники в «Шахтарі» дуже різні. Наприклад, Марлон міцно діє позиційно, проте поступається під час гри сам на сам.
– Ми маємо тактичні заняття перед кожним матчем. Вони завжди відрізняються, і кожен, хто вийде на конкретній позиції, мусить виконувати свої завдання. Немає такого, що Матвієнко робить одне, а Додо – інше. Кожен захисник на полі повинен виконувати те саме, що і будь-який інший на цій самій позиції. Ніяких розмежувань немає.

– Що було найскладнішим для тебе в першій зустрічі з «Генком»: пристосуватися до гри суперника або протистояти Ебере Онуачу? І що, на твій погляд, буде найважчим у поєдинку-відповіді?
– У першому матчі я грав зліва, де мені також протистояв дуже гарний і швидкий нападник Іто. Що було найскладнішим? Ми відмінно підготувалися, знали, як діятиме «Генк», у принципі, так і сталося. Уважаю, виконали настанову. Сьогодні проведемо вечірнє заняття, тренерський штаб розповість нам, як вестимемо поєдинок. «Шахтар» завжди хоче демонструвати свій футбол – контролювати м'яч і насолоджуватися грою. Гадаю, у нас усе має вийти. Не боятимемося грати, аби здобути вдома гарну перемогу.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил