Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 02 квітня 2021, 02:00
16697
27

Еліна Світоліна - Ешлі Барті. Прогноз і анонс матчу 1/2 фіналу в Маямі

На папері австралійка сильніша, але нам ця перемога потрібна більше

| Оновлено 02 квітня 2021, 02:00
16697
27
Еліна Світоліна - Ешлі Барті. Прогноз і анонс матчу 1/2 фіналу в Маямі
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У четвер перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжить виступ на турнірі WTA 1000 в Маямі. У матчі 1/2 фіналу українка, посіяна під п'ятим номером, змагатиметься проти лідера світового рейтингу Ешлі Барті. Час початку матчу - не раніше 22:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток $72 тисячі призових і 260 очок в рейтинг WTA на додаток до $93 тисяч, які вже завойовані. Світоліна практично не захищає очок за попередній виступ, тому вже заробила 380 рейтингових балів, Барті в 2019-му взяла титул, їй залишилося захистити ще 610 очок.
 
Для австралійки це буде другий півфінал в Маямі, українка зіграє на цій стадії турніру у Флориді вперше.
 
Суперниця
 

Можливо, це відбувається не так помітно, але 24-річна Ешлі Барті вже 68 тижнів носить тенісну корону. Між іншим, це десятий показник в історії. З нині граючих тенісисток більше лише у Серени Вільямс (319). Звичайно ж, цьому багато в чому посприяла заморозка рейтингу, але і результати австралійки за останній час не можна назвати низькими. Наприклад, в Чемпіонській гонці до початку змагань в Маямі вона була десятою, за підсумками турніру може стати третьою.
 
Підйом в рейтингу у Барті трапився в 2019 році, коли вона якраз і виграла змагання у Флориді, після чого підкріпила цей успіх перемогою на Ролан Гаррос і, звичайно ж, виграшем Підсумкового турніру. Після цього було ще два титули і обидва в Австралії. І це не дивно, адже Ешлі практично не грала за межами Зеленого континенту під час пандемії. Торішні US Open і Ролан Гаррос вона пропускала, і звинувачувати її немає в чому, так склалася ситуація.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ешлі Барті

 
У поточному сезоні був виграний один з турнірів в Мельбурні (Yarra Valley Classic), який передував Australian Open, на самому мейджорі Барті в чвертьфіналі зупинила любителька камбеків Кароліна Мухова.
 
Що стосується попередніх суперниць обох учасниць майбутнього матчу, то українці десь пощастило з опоненткою по чвертьфіналу, але загалом обидві встигли обіграти сильних тенісисток. Доводилося добряче постаратися, кількість трисетових матчів це прекрасно демонструє.
 
Статистика в 2021 році

   Світоліна   Барті
матчі (виграних) 13-5 (72%) 12-2 (86%)
% першої подачі 57.4 60.4
виграних очок на першій подачі, % 68.4 72.9
виграних очок на другій подачі, % 47.7 49.9
виграних очок на прийомі, % 45.8 44.9
ейси, % 4.2 10.0
тай-брейки 3-3 (50%) 2-1 (67%)

Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна    Барті
1-е коло - -
2-е коло  Роджерс (3-6 7-5 6-3) №52 WTA  Кучова (6-3 4-6 7-5) №149 WTA
3-є коло  Александрова (7-6 6-4) №34 WTA  Остапенко (6-3 6-2) №54 WTA
4-е коло  Квітова (2-6 7-5 7-5) №10 WTA  Азаренко (6-1 1-6 6-2) №15 WTA
1/4 фіналу  Севастова (6-3 6-2) №57 WTA  Соболенко (6-4 6-7 6-3) №8 WTA

Матчі між собою

У Світоліної відмінна статистика проти Барті (5-1), але при 5:0 це не допомогло українці у фіналі Підсумкового турніру-2019. На той момент Ешлі була просто кращою, хоча перед матчем здавалося, що Еліна повинна перемагати. Тому, якщо добре розібратися, більш адекватним був би рахунок 1-1. Обидві зустрічі пройшли в 2019-му, в першій Світоліна зуміла зламати австралійку в тригодинному трилері на змаганнях в Індіан-Веллсі, про поразку в Шеньчжені вже згадувалося. Ще чотири перемоги були здобуті, коли Барті грала на рівень слабкіше, а Світоліна вже була в топі. Наприклад, в 2017-му Еліна обіграла Ешлі на Вімблдоні в двох сетах, зараз це було б зробити набагато складніше.
 
Перспективи в рейтингу
 
На даний момент залишилася тільки одна важлива інтрига, чи зможе Світоліна обійти Софію Кенін і піднятися на четверте місце. Для цього потрібен вихід до фіналу. Барті після вильоту Наомі Осаки збереже першу сходинку як мінімум до завершення змагань в Мадриді. Що стосується Чемпіонської гонки, то Світоліна вже дуже близька до топ-8, вихід до фіналу може підняти її в топ-5.


 
Прогноз
 
Барті, звичайно ж, буде фавориткою, але шанси на перемогу у Світоліної є. Вона зіграла багато матчів проти австралійки і знає, чого від неї можна очікувати. Якщо буде шанс зачепитися, українка це зробить. Але потрібно розуміти, що якщо Ешлі зіграє так ідеально, як і в фіналі Підсумкового турніру-2019, то переможе саме вона. Тому що за більшістю ігрових моментів Ешлі все-таки сильніша, це потрібно визнати.
 
З плюсів хотілося б виділити те, що у Еліни знову все добре в особистому житті. Та й програш Наомі Осаки може піти нам на користь. Тепер Барті кров з носу не потрібно буде перемагати, щоб зберегти статус першої ракетки світу.
 
З мінусів потрібно згадати, що попередні п'ять з шести знакових півфіналів в своїй кар'єрі Світоліна програла. У 2019 році не вдалося перемогти в Дубаї, Досі і Індіан-Веллсі, а також на Вімблдоні та US Open. Перервалася ця серія все на тому ж Підсумковому турнірі-2019 в матчі з Беліндою Бенчіч.
 
Що стосується лідерок світового рейтингу, то Еліна грала проти них десять разів. Шість зустрічей завершилися перемогою українки. Було б добре поліпшити цю неймовірну статистику.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Барті в трьох сетах

 
  • 2,77
  • 1,53
Сделать ставку
 
  • 2,62
  • 1,5
Сделать ставку
 
  • 2,65
  • 1,5
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Маяр ШЕРІФ: «Хвилювалися. Я не знала, чого можна очікувати від Костюк»
Теніс | 26 квітня 2024, 23:37 1
Маяр ШЕРІФ: «Хвилювалися. Я не знала, чого можна очікувати від Костюк»

Єгипетська тенісистка прокоментувала перемогу над Мартою на турнірі у Мадриді

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NM16071
Між іншим, Еліна більшість великих перемог здобувала тоді, коли від неї ніхто цього не очікував.
Sashamar
Позаминулого року Барті просто передавила Світоліну, як в армрестлінгу. На той час вона дійсно була сильніше. Але станом на сьогодні ми не можемо сказати, хто буде ввечері краще "тут і зараз". Еліна дуже важко грала, але й Ешлі ледь не програла 159-й ракетці світу. Отже може бути все, що завгодно, від легкої перемоги будь-кого (наприклад, навряд чи Саккарі ще раз вдасться так розмазати Осаку по корту, але вчора була бліда тінь Наомі, а хто міг це передбачити ) до тригодинного тріллеру.
Sergy Volodimirov
Победы Элине !Честной и прагматичной победы!Аккуратно имхо,надо навязывая сопернице, по-каплям свой стиль и темп поединка ,изучать,и оглядываясь:что изменилось в её манере игры с прошлого года.далее"неприметно пробивать" слабые стороны,чтоб в решающие моменты воспользоваться этим опытом вновь и сокрушить.Так будет получен психологический перевес,а это уже пол-дела.Т.к."родные стены" увы,и уровень поддержки не с боку Элины.Главное- Украина в сердце!(кулаки держим за Элину)
Stanislav Matusevych
Цікаво буде подивитися в цьому матчі на Еліну. Чи продовжать її очі так само палати, як проти Севастової? Ешлі зараз не в ідеальній формі, і боротися з нею можна. Але сама Світоліна тільки почала вибиратися із глибокої ями. І навіть не можна назвати доконаним факт, що почала, адже більш-менш якісними були тільки півтора матчі. До того ж, відновлення відносин з Монфісом грає скоріше в мінус, ніж у плюс.
Тим не менше, шанси повинні бути. Якщо мати план на гру, суворо його дотримуватися і не просідати психологічно. Не тільки я, але й Еліна точно пам'ятає епічну тригодинну рубку проти Ешлі два роки тому в Індіан-Веллсі. То одна з нечисленних ігор, де можна було побачити якісну роботу її тренера. Еліна тоді так завантажила бекхенд Барті, що доведений до автоматизму слайсовий механізм почав збоїти, австралійка в результаті не витримала і програла битву характерів. Рецепт успіху і зараз залишається тим же. Направлена перша подача з хорошим відсотком. Постійна гра під бекхенд. Туди ж потрібно направляти перші атакуючі удари. А завершувати, по класиці, під право. Але сказати завжди куди простіше, ніж виконати.
На жаль, сам я матч наживо не зможу подивитися. Може, воно й на фарт)
Александр Ад
шансы есть, даже если их нет.
Sashamar
Нам здається, що Еліна скочується не тому, що вона програє топам, вона програє не більше ніж виграє (тобто сьогодні Світоліна винесла Халеп, завтра Халеп винесла Світоліну і так далі). Але вона частіше за інших з того ж деціля програє тенісисткам, яких повинна обігрувати просто на класі. Прізвища ми всі пам'ятаємо. А от Барті, Осака, Халеп такого штибу тенісисткам програють значно рідше, тому й почала формуватися і у жінок "велика трійка". Але з того, що Барті краще за Світоліну зіграє з Подороской, Брейді, Пегулой, Кудерметовой, не випливає, що Барті фаворитка саме сьогодні ввечері. Може так, а може й навпаки
Sashamar
І ще додам. Ми всі пам'ятаємо, що Еліна виграла влітку виставковий матч у Квітовой. Але забули , що перед цим вона програла теж виставкову гру якійсь ноунеймовій швейцарці, здається з четвертої сотні. А та швейцарка ніхто і звати її ніяк.
Lebron
Дивна логіка про три сети, так як Барті їх сумнівно шо потягне.. Багато речей було видно в грі з білоруськами.. І сьодні знову гра при жарі
Lebron
Головним мінусаторам хоч би в статистику навчитись дивитись:наприклад Еліна з останніх 30 матчів выгравала 28 коли вигравала перший сет.. Ну і декому менше довіряти фановій сторінці Світоліної, де немає жодних доказів аргументовано, шо вони разом(якби на паузу поставила Еліна а не Гаель) теж саме як була та нісенітниця про склад на Європу в гімнастів. Ой ці невідомі джерела.. Іноді такий бред пишуть
Αἴᾱς
Замените фото №1 с перепуганным лицом
kadaad .
Без шансов.
Ivan Ivanov
тут и так понятно, Элина закроет Барти в 2-х сетах. Причем будет что-то типа 6:3, 6:3. Барти весь (!!!!!) 2020 год пропустила, сидела в Австралии. Форма сейчас не очень у нее. Плюс своими дропшотами и подрезками, уже никого не удивишь, все привыкли к этой однообразной игре Барти..