Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 23 грудня 2020, 15:05
2630
1

Олексій ПЕЧЕРОВ: «У Леня в Торонто буде оборонна роль»

Колишній форвард «Вашингтон Візардс» і «Міннесоти Тімбервулвз» - про старт нового сезону в НБА

| Оновлено 23 грудня 2020, 15:05
2630
1
Олексій ПЕЧЕРОВ: «У Леня в Торонто буде оборонна роль»
nba.com. Олексій Печеров

Екс-форвард «Вашингтон Візардс» і «Міннесоти Тімбервулвз», який провів в НБА три сезони, поділився очікуваннями від нового сезону в найсильнішій в світі лізі, а також припустив, як може скластися сезон для українців Святослава Михайлюка в «Детройті» і Олексія Леня - в «Торонто».

Про сезон в цілому

- Думаю, глобально все буде так само, як і в попередньому сезоні. У фаворитах залишилися «Лейкерс», всі впевнені, що саме вони будуть переможцями і зараз. Клуб оновив склад, на папері команда стала сильнішою, наскільки це буде на практиці, побачимо вже по ходу сезону.

Чого чекати від нового сезону в НБА. Західна конференція

Якщо розглядати Західну конференцію, то крім «Лейкерс», тут ще досить сильно виглядає «Денвер», думаю, він буде десь в четвірці. «Кліпперс» точно також залишаються фаворитами - всі лідери залишилися, змінився тренер і трохи змінився склад, але шанси у них хороші.

У «Юти» дуже молода і гарна команда, всіх лідерів вони залишили. Минулого року вони вийшли на хороший результат, тому цікаво буде поспостерігати за ними. Але за всіма розкладами, вони повинні показати кращий результат, ніж в минулому році. Молодий розігруючий Мітчелл набрався досвіду в плей-оф, тому повинен стати ще сильніше. Плюс, «Джаз» зберегли Гобера. Тому саме ці чотири клуби бачу найсильнішими в Західній конференції.

«Мілуокі» – фаворит Сходу. Торонто також традиційно сильний. Я б ще відзначив «Бостон» і «Філадельфію». Ще б виділив «Маямі». Минулого року «Філадельфія» трохи випала з цього переліку команд, а «Маямі» дійшли до фіналу. Мені видається, що в фіналі конференції зустрінуться «Маямі» і «Мілуокі».

Чого чекати від нового сезону в НБА. Східна конференція

Святослав Михайлюк


twitter.com/DetroitPistons

Для Михайлюка дуже важливий сезон, це його останній рік за контрактом. Все буде залежати від ситуації в команді, від тренера, наскільки він йому буде довіряти. Фактично, це сезон переломний. Якщо Михайлюк проведе його добре і зможе підписати великий, тривалий контракт, то це дозволить йому закріпитися в НБА на хороших ролях. Якщо це буде поганий сезон, то знову ж таки, це вплине на контракт. А якщо він буде мало грати, то не зможе розраховувати на тривалу угоду і буде змушений підписувати однорічні контракти. Важливо грати мінімум 20-25 хвилин, як минулого року, показувати хороші відрізки, як він це робив, набирати не менше 10 очок в середньому за матч. Все це дозволить розраховувати на контракт на 4-5 років.

Святослав Михайлюк готується до нової ролі в Детройт Пістонс

Звичайно ж, за Михайлюка вболіваємо і переживаємо, хотілося б, щоб для нього все склалося добре, і тренер робив на нього ставку. У минулому сезоні Святослав показав, що може допомогти команді здобувати перемоги, тому, все буде залежати від ротації, і як тренер буде бачити його в своїх схемах. Чи буде він входити до вісімки основних гравців чи ні.

Олексій Лень

Лень вже зарекомендував себе протягом багатьох років хорошим чорноробом. Кожна команда, в якій він грав, чудово розуміє, що можна від нього отримати. Лень - це надійний захист, впевнені дії під кільцем в обороні. У нападі його функціонал залежить від тренерів, наскільки вони дозволяють йому грати роль в атаці. В Атланті він показав, що він різносторонній, атакуючий гравець і може робити різні речі. Але знову ж таки, як використовувати гравця – це привілей тренера. Ось Лень прийшов в «Сакраменто» і виконував іншу роль. На ньому будувалися захисні схеми, він допомагав при грі в обороні. Саме в цих компонентах на нього робили ставку.


twitter.com/raptors

В принципі, зараз в Лізі від великих така гра і потрібна. Є маленькі атакуючі гравці, які набирають очки, а великі виконують допоміжну роботу. Якщо це зірковий центровий, тоді він може робити дабл-дабл, відіграє значиму роль в нападі. На жаль, у Олексія в «Торонто» роль буде оборонна, він не буде першою опцією в нападі. Якби тренер його бачив як третю-четверту опцію в нападі, він би без проблем оформляв дабл-дабл в кожній грі і без проблем набирав би свої 17 очок і 10 підбирань. Але в передсезонних іграх я помітив, що його роль в командній грі лімітована, а значить, він буде більше допомагати захисту. А це теж впливає на майбутнє. Коли тренер в тебе вірить, і ти граєш 20-25 хвилин спокійно, розкуто і можеш атакувати, у тебе цифри одні, наближені до дабл-даблу, як він це показував в Атланті. Відповідно, відразу вимальовується порівнянність з цими цифрами. Але коли у тебе лімітована роль, то складно розраховувати на якісь хороші показники.

Олексій Лень в Торонто – найкраще, що могло статися з українцем у НБА

Що зробив Олексій? Він прилаштувався до цих реалій, розуміє свою роль і виконує вимоги головного тренера. Так і розвивається його кар'єра. Але хотілося б, щоб знайшовся тренер, який почав би більше йому довіряти. В Атланті у нього був дуже хороший відрізок, він показав, що може грати на цьому рівні і набирати дабл-дабл. Але для цього повинна бути віра тренера. Дуже важливо дочекатися цього моменту.

Бажаю українським гравцям в НБА ось цієї довіри від тренерів, щоб вони змогли грати впевнено і розкуто. А коли так, то гравці демонструють хороший баскетбол. Вони вже довели, що вміють грати в баскетбол, набирати очки, робити підбирання. Але конкуренція дуже велика, в командах багато гравців і все це непростий процес на шляху до того, щоб заслужити місце в ротації і бути одним з 7-8 основних гравців. Якщо вони будуть грати свої хвилини, то я впевнений, що вони будуть показувати хороший баскетбол.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Тренер збірної України U-17 визначив заявку на Євро
Футбол | 03 травня 2024, 09:05 3
Тренер збірної України U-17 визначив заявку на Євро

Наставник юнацької збірної України Юрій Мороз визначився з заявкою на Євро U-17

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Фотку підібрати краще новинярю було ліньки ,судячи по всьому. Обітель зла, частина шоста)))