Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 16 грудня 2020, 21:28
3299
5

Чого чекати від нового сезону в НБА. Західна конференція

Оглядач Sport.ua анонсує новий сезон в НБА

| Оновлено 16 грудня 2020, 21:28
3299
5
Чого чекати від нового сезону в НБА. Західна конференція
Essentially Sports. Леброн Джеймс, Ентоні Девіс

22 грудня стартує новий сезон в НБА. Вчора ми розповідали про те, як в нього входять команди Сходу, а сьогодні звернемо свій погляд на Захід. Це конференція ЛеБрона, конференція діючих чемпіонів ліги, конференція (поки ще) Хардена. Раніше говорили, хто виграє Західну конференцію - той переможе в чемпіонаті в цілому. Що кажуть зараз? А давайте разом і подивимося.

«Голден Стейт Ворріорс»

Прийшли: Келлі Убре, Джеймс Вайзмен, Кент Бейзмор, Бред Вонамейкер.
Пішли: Драган Бендер, Алек Беркс, Віллі Колі-Стейн.

Коли ми говоримо про «воїнів», потрібно розуміти, що Клей Томпсон пропустить цей сезон. Тому будемо реалістами: Каррі і компанія (не найбільш кидаюча) не можуть мріяти про посів (перші 4 рядки таблиці). Але ми-то знаємо, хто у них генеральний менеджер. І знаємо, що власник команди не проти того, щоб платити податок на розкіш (!!!). Обміни? Так, Віггінса потрібно кудись відправити і отримати щось цікаве натомість. А в іншому - це цілком бойовий колектив. Для плей-ін.

The Athletic, Джейм Вайзмен, Дреймонд Грін

Так, Захід став слабшим. Але не настільки, щоб ГСВ повернули собі звання контендера. Зараз вони повинні подивитися правді в очі і награвати командні взаємодії з новачками - Убре і Вайзменом. А далі? Зайдуть в плей-ін - добре, ні - теж добре. Чекаємо на повернення справжніх «воїнів» через рік.

Прогноз: 8-е місце.

«Міннесота Тімбервулвс»

Прийшли: Ріккі Рубіо, Ентоні Едвардс, Джейден Макденіелс.
Пішли: Джеймс Джонсон.

У 2011 році всі фани «Міннесоти» з нетерпінням чекали приходу Ріккі Рубіо в лігу. І не дарма. З іспанським генієм «вовки» стали претендентами на плей-оф і найсимпатичнішою командою Західної конференції. Зараз же Рубіо стає п'ятою колоною в ростері, де вже є два топових «маленьких» і немає гідних вінгів. Про його контракт 35 на 2 я вже згадував?

Загалом, завдання для Жерссона Росаса стоїть не з легких - робити все, щоб Таунс не попросив обміну. А досягти цього можна або перемогами, або грамотної організацією клубу. І учень Деріла Морі вирішив почати з другого - збирати хороших молодих баскетболістів під керівництвом молодого, але не за роками мудрого тренера. А що Рубіо? За нього і можна отримати парочку хороших рольовиків. У «Міннесоті» знову стає цікаво!

Прогноз: 12-е місце.

«Нью-Орлеан Пеліканс»

Прийшли: Стівен Адамс, Ерік Бледсоу, Кайра Льюїс.
Пішли: Дрю Холідей, І`Туон Мур, Джаліл Окафор, Деррікк Фейворс.

Зайона часто порівнюють з ЛеБроном Джеймсом. Ймовірно, ці порівняння тільки посиляться, коли через пару років Зайон перевезе свої таланти... куди подалі від Нового Орлеана. Нічого немає в тому, щоб вікового травматика (Холідей) обміняти на вікового травматика (Бледсоу). Але навіщо було брати в пару до граючого під кільцем Вільямсона ще й Адамса? З його-то контрактом.

Очевидно, «Пеліканс» будуть у грі за плей-ін. Тим самим, вирощуючи в Зайоні дух змагань. Але кому це потрібно із забитою платіжкою і дисбалансованим ростером?

Прогноз: 10-е місце.

 «Сакраменто Кінгс»

Прийшли: Хассан Вайтсайд, Тайріз Халібертон, Гленн Робінсон, Френк Камінскі, Роберт Вудард.
Пішли: Богдан Богданович, Кент Бейзмор, Олексій Лень, Йогі Феррелл, Корі Брюер.

На своєму драфті Лука Дончіч відмовлявся їхати в «Сакраменто». Здавалося б, чому? Тому, що клуб спершу відпускає Богдановича, а потім дає контракт на 86 мільйонів гравцеві з 42,9% влученнями з гри (Хілд).

З позитивного. Добре, що хоч Вайтсайду Вівек не вивалив контракт на 90 млн доларів. А новачок з драфту-2020 року, Тайріз Халібертон, цілком може виявитися стілом. Загалом, на кожну добру дію, «Кінгс» роблять 3 поганих. Що й обумовлює їхнє становище в лізі.

Прогноз: 15-е місце.

«Сан-Антоніо Сперс»

Прийшли: Девін Васселл, Тре Джонс.
Пішли: Брін Форбс, Марко Белінеллі.

Дійшло до того, що вже сам Грегг Попович заявляє, що йому не подобається поточне положення справ у САС. Команда провалює сезон за сезоном, грає не у властивий собі баскетбол. Вона не настільки погана, щоб пірнути за високим драфт-піком, але й не настільки хороша, щоб боротися навіть за плей-ін. І так, Харден у цю глушину теж не поїде.

У «Сперс» зараз може початися новий період в їхній історії: всі важкі контракти закінчуються, потрібні баскетболісти продовжені або на контрактах новачків. До чистої платіжки було б здорово мати високий драфт-пік наступного року. І, можливо, ми побачимо становлення нової династії в Техасі.

Прогноз: 13-е місце.

«Фінікс Санс»

Прийшли: Кріс Пол, Джей Краудер, Ленгстон Гелловей, І`Туон Мур.
Пішли: Келлі Убре, Ріккі Рубіо, Ерон Бейнс, Френк Камінскі.

НБА, Кріс Пол

У «Фінікса» підібралася хороша банда молодих виконавців. Букер вже заробляє як дорослий, а рулити цією братвою буде сам Кріс Пол. Вболівальники «Санс» всерйоз розраховують на такий довгоочікуваний плей-оф.

А на що розраховує Кріс Пол? Через рік підписати максимальне продовження на 2 роки. А це означає, що команда з Арізони цілком здатна повторити шлях «Оклахоми» -2020 і вийти в постсезон, за що вони і будуть боротися.

Прогноз: 7-е місце.

«Мемфіс Гріззліс»

Прийшли: Джастіс Вінслоу, Маріо Хезоня, Демонд Бейн, Ксав'єр Тіллман.
Пішли: Джордан Белл, Джош Джексон, Ентоні Толівер.

Коли найбільш віковими твоїми баскетболістами є Валанчюнас і Дьєнг, твоя команда вже точно позбавлена досвіду. Так, «Мемфіс» - молодий колектив, який зупинився лише за крок від ігор на виліт сезоном раніше. Тим цікавіше буде спостерігати за їхнім прогресом у нинішньому сезоні. Або регресом.

Очевидно, нові підписання і обміни ще попереду у команди Тейлора Дженкінса. Але можливо, цих молодих ведмедиків і повинен вести в бій такий же молодий і завзятий тренер?

Прогноз: 11-е місце.

 «Портленд Трейл Блейзерс»

Прийшли: Роберт Ковінгтон, Деррік Джонс, Енес Кантер, Сі Джей Еллебо.
Пішли: Тревор Аріза, Хассан Вайтсайд, Маріо Хезоня, Калеб Свеніган.

Коли команда змінює контракт Арізи на Ковінгтона (!!!), а сам Кармело Ентоні віддає перевагу ветеранській «мінімалці» перед своїм рідним містом (і більшим контрактом), це про щось та говорить.

«Портленд» - фаворит Західної конференції наступного сезону. Ні, це не жарт. Це довгоочікуваний крок вперед від менеджменту для Лілларда. Тепер справа за баскетболістами, оформити свою перевагу в якості гравців на майданчику.

І як вони вмовили Ентоні ще й на роль запасного? - загадка.

Прогноз: 2-е місце.

«Даллас Маверікс»

Прийшли: Джеймс Джонсон, Джош Річардсон, Джош Грін, Веслі Айванду, Тайрелл Террі.
Пішли: Сет Каррі, Майкл Кід-Гілкрист, Кортні Лі, Делон Райт.

У минулому сезоні «Даллас» показав видатний результат, довгий час знаходячись у топ-3 команд Заходу. І лише травма Двайта Пауелла відкинула техасців на 7-й рядок таблиці регулярного чемпіонату. Власне, в 3-х перемогах від третього місця.

Судячи з комплектації команди, а саме 16 млн доларів на один сезон для Джеймса Джонсона, і слів Дончіча про бажання грати з Яннісом, «Мевс» збираються викластися по максимуму в регулярці. Мовляв, Адетокумбо, ось ми які хороші, переходь до нас. А чому б і ні. Грек зробить «Даллас» контендером, а виграти конференцію і пробитися до Фіналу НБА, поки в ній грає ЛеБрон Джеймс, навряд чи можливо.

Загалом, «Літо Янніса» зводить з розуму не тільки команди Сходу, але вже і всієї ліги.

Прогноз: 4-е місце.

«Юта Джаз»

Прийшли: Деррік Фейворс, Удока Азубуіке, Елайджа Хьюз.
Пішли: Ед Девіс, Тоні Бредлі, Еммануель Мудіай.

«Юта», на мій погляд, - найсимпатичніша команда Західної конференції. Тут є все: і хороший бойовий склад, і лідер - Донован Мітчелл, і розумний тренер, і знатна історія. Тіньовий претендент на чемпіонство? Якщо підпишуть якісних ветеранів на мінімальні контракти - то так (є бі-аннуал на 3,6 млн доларів).

Що стосується регулярного сезону, Конлі, Богдановичу та Інглсу вже за 30, Мітчелл відіграв 69 матчів (по 34 хвилини в середньому) в сезоні, плюс 7 - в іграх на виліт (по 38 хвилин в середньому). Йому потрібен відпочинок. Ймовірно, їхньою метою на регулярку буде не потрапити на «Лейкерс» у першому ж раунді.

Прогноз: 6-е місце.

«Оклахома Сіті Тандер»

Прийшли: Ел Хорфорд, Тревор Аріза, Джордж Хілл, Ті Джей Ліф, Олексій Покушевскі, Тео Маледон, Джастін Джексон, Даріус Міллер.
Пішли: Кріс Пол, Стівен Адамс, Данило Галлінарі, Терренс Фергюсон, Нерленс Ноель, Андре Робертсон, Денніс Шредер.

У минулому сезоні Сем Престі зібрав цілу плеяду збитих льотчиків. Вони провели перезапуск своїх кар'єр і принесли клубу активи і добре ім'я, мовляв, «Оклахома» дасть вам другий шанс в НБА.

Зараз у «Тандер» немає важких контрактів. Навіть Адамса вдалося сплавити в «Нью-Орлеан». Зате є талановита молодь (Дорт, Покушевскі, Гілджес-Александер, Тео Маледон), актив на обмін у вигляді Хорфорда ( «Бостон», ти готовий ризикувати?) І безліч місця під стелею зарплат і в цьому сезоні (ще), і в наступному . А значить, план Престі по швидкій перебудові можна оцінити на «відмінно». Ну а від найвищого піку на драфті-2021 хто буде відмовлятися?

Прогноз: 14-е місце.

«Х'юстон Рокетс»

Прийшли: Джон Волл, Крістіан Вуд, Демаркус Казінс, Джейшон Тейт, Кеньон Мартін-мол., Девід Нваба.
Пішли: (Деріл Морі, Майк Д`Антоні, Джеймс Харден?) Рассел Вестбрук, Роберт Ковінгтон, Джефф Грін, ДеМаррі Керролл, Остін Ріверс, Тайсон Чендлер, Айзейя Хартенштайн.

 

НБА, Джеймс Харден и Джон Уолл

Якщо подивитися на список прийшли/пішли, то стає зрозуміло, що Тільман Фертітта просто набиває Хардену ціну перед неминучим обміном. Так, було б здорово отримати умовного Ембіда або Сіммонса з «Філадельфії». Або всю перспективну молодь з «Брукліна». Але «Борода» теж не дурень. Він розуміє, що якщо його прихід суттєво послабить майбутню команду, то навіщо взагалі кудись переходити? Звідси і відвідування стрип-клубів, і саботаж тренувального табору команди.

Ситуація, що склалася, не робить честі нікому з її учасників. Але на цей «Х'юстон» дивитися буде шкода. Особливо, на їхню головну зв'язку Волл-Казінс.

Прогноз: 9-е місце (на даний момент, коли Джеймс Харден у складі команди).

«Денвер Наггетс»

Прийшли: Джамайкл Грін, Факундо Кампаццо, Зік Наджи, Ар Джей Хемптон, Айзейя Хартенштайн.
Пішли: Джеремі Грант, Мейсон Пламлі.

Хто з вас ще не закохався в команду Майка Мелоуна? «Денверу» вдалося зберегти своїх лідерів і посилитися якісними виконавцями як з Європи, так і з драфту. Серед втрат - Грант і Пламлі, які захотіли більше грошей і не було сенсу їх тримати. Тим більше, свою переплату вони отримали.
Так, кістяк команди зберігся, можливості для посилення ростеру для плей-оф є (торговий виняток і місце під стелею зарплат). Голова на плечах у менеджменту теж присутня. Чекаємо результатів від баскетболістів!

Прогноз: 5-е місце.

«Лос-Анджелес Кліпперс»

Прийшли: Серж Ібака, Люк Кеннард, Ніколя Батюм.
Пішли: Джамайкл Грін, Лендрі Шемет, Родні МакГрудер, Монтрез Харрелл, Жоакім Ноа.

Док Ріверс вже не править в ЛАК! А трансферна політика, як мінімум, не послабила колектив з міста ангелів. Поточний склад «Кліпперс» виглядає вражаюче. І грамотна тактика на регулярний сезон повинна тільки допомогти команді досягти результату вже в плей-оф. З якого місця вони туди потраплять? Не важливо, важливо те, що в ЛАК почали працювати головою, а не Доком Ріверсом.

Напевно в «Кліпперс» повинні розуміти, що пройти сезон без травм дуже важливо. Особливо, на тлі навантажень, що збільшилися, і малого відпочинку баскетболістів. І берегти своїх лідерів команда почне вже з перших матчів регулярного сезону. Але плоди такого дбайливого ставлення до хлопців ЛАК буде збирати вже в плей-оф.

Прогноз: 3-е місце.

«Лос-Анджелес Лейкерс»

Прийшли: Марк Газоль, Денніс Шредер, Монтрез Харрелл, Веслі Меттьюз, Альфонзо Маккінні.
Пішли: Реджон Рондо, Евері Бредлі, Денні Грін, Двайт Ховард, ДжаВейл МакГі, Джей Ар Сміт, Діон Вейтерс.

The Complex

Якось одного скульптора запитали, як у нього виходять такі шедеври. На що він відповів: «Я беру камінь і просто відсікаю від нього зайве».
Так сталося і з «Лейкерс» у це міжсезоння. Пішли зайві МакГі, Сміт і Вейтерс. А Рондо і Ховард навряд чи змогли б повторити успіх минулого сезону. Тому розставання з ними виглядає навіть логічним. Але натомість прийшли хлопці, які здатні багато і якісно грати в регулярному сезоні. Так грати, що пропуск матчів ЛеБроном Джеймсом не виглядатиме більш-менш значущою проблемою.

Одне можна сказати точно, Роб Пелінка - браво! ЛАЛ сильні і для регулярного сезону, і для плей-оф.

Прогноз: 1-е місце.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Согласен Портланд высоко, хороший тренер уже себя исчерпал...
Энтони тоже. Не сильно уж Портланд укрепился в межсезонье.
Си Джей нужно стабильности. Колинс не стабилен.
avtv5555
В целом все по делу, вот только 2 место Портленда перебор. 5-7 да. Сделаю свой прогноз; 1. ЛЕЙКЕРС. 2. КЛИППЕРС 3. ДЕНВЕР. 4. ЮТА. 5. ПОРТЛЕНД. 6.ДАЛЛАС. 7. ФИНИКС. 8. ГОЛДЕН СТЕЙТ
Alex Anatoliuov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил