Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 22 грудня 2020, 22:49
6373
6

Святослав Михайлюк готується до нової ролі в Детройт Пістонс

Розбираємо перспективи нашого баскетболіста в прийдешньому сезоні НБА

| Оновлено 22 грудня 2020, 22:49
6373
6
Святослав Михайлюк готується до нової ролі в Детройт Пістонс
nba.com. Cвятослав Михайлюк

Українець Святослав Михайлюк у минулому сезоні пройшов шлях від глибокого резервіста до гравця стартової п'ятірки команди НБА. Що чекає на нашого Сві в цьому розіграші регулярного чемпіонату? Чи готовий баскетболіст до нової ролі в клубі - стати лідером колективу відразу після Гріффіна і Роуза? Розбираємо шанси Михайлюка в майбутньому чемпіонаті НБА.

Як виглядали справи роком раніше

Щоб розуміти, на що Сві може розраховувати в цьому чемпіонаті, подивимося, чого він домігся в минулому розіграші регулярного сезону НБА.

Перша гра чемпіонату 2019/2020 для «Пістонс» і - Михайлюк в заявці, але не грає. Друга гра - аналогічно. Дебют українця відбувся лише в п'ятій грі «Детройта». 8.5 хвилин, 9 набраних очок, 75% реалізації дальніх кидків. А вже у восьмому матчі баскетболіст провів на паркеті відразу 27 хвилин (!). Потім була провальна гра з «Нью-Йорком» і успіх (7 очок) з «Індіаною».

Далі послідувала серія з п'яти поспіль поразок «Пістонс», яка змусила тренера Двейна Кейсі щось міняти. Так Сві стає ключовим запасним «Детройта». Баскетболістом, здатним додати вогневої потужності з-за дуги і постійно стягувати на себе опікуна, розвантажуючи «фарбу» для Блейка і Андре.

Травми Кеннарда і пошкодження інших гравців задньої лінії «Пістонс» дали можливість нашому баскетболістові проявити себе вже в ролі основного шутера команди. У грудні 2019 року Михайлюк заграв у старті «Детройта». Та так заграв, що за підсумками сезону 27 матчів регулярки українець починав у стартовій п'ятірці. А всього з 66-ти ігор команди наш баскетболіст провів 56 - 6-й показник серед всіх гравців «Детройта».


nba.com

Варто зазначити: за 22.6 хвилин на майданчику він набирав 9 очок, робив 1.9 асистів і 1.9 підбирань. А в останніх матчах сезону 2019/2020 Михайлюк стабільно грав 23+ хвилин і не залишав паркет без набраних балів. Найкращий його матч - з «Атлантою»: 25 набраних очок за 29 хвилин (вийшов з лави запасних).

Міжсезоння і трансфери «Детройта»

Судячи з комплектації команди на прийдешній сезон, Ед Стефанскі - генеральний менеджер «Пістонс» - вирішив дати нашому баскетболістові зелене світло на роль стартового гарда команди.

З інтервалом лише в два дні «Детройт» покинули спершу Брюс Браун - 43 гри в старті і 8.9 очок в середньому, а потім і Люк Кеннард - 25 ігор в старті і 15.8 очок в середньому.

Та й взагалі, керівництво команди вирішило гарненько перетрусити ростер, де відразу 5 конкурентів Сві вирушили в інші команди.

У Михайлюка не залишилося конкурентів по позиції? Ну чому ж. Є Родні МакГрудер - 3.3 очки в середньому за минулий сезон; віковий Вейн Еллінгтон; травматичний Джош Джексон і Дейвідас Сірвідіс (хто це???).

Так, менеджмент команди вирішив підстьобнути Святослава, підписавши Делона Райта. Але він хороший, виходячи на заміну. І Райт - більше плеймейкер. Взявши його в команду, Ед Стефанскі підстрахував свої тили на випадок обміну (або викупу) контракту Дерріка Роуза - єдиного активу команди, за якого можна виручити драфт-пік першого раунду. І, судячи з витікаючого контракту захисника, і наявності Райта і Хейза, Ді Роуз цілком може змінити команду перед забороною на обміни.

Тренувальний табір: підготовка до сезону

Активувавши опцію команди для Сві і закінчивши комплектувати ростер, «Детройт» приступив до підготовки до сезону НБА. Важко в навчанні - легко в бою. І наш баскетболіст почав тренуватися з особливим ентузіазмом. Відпрацювання своєї сильної якості - кидка з дистанції, проходи під кільце, гра один-в-один.

 

Варто нагадати, що цей сезон - контрактний рік Михайлюка (угода з «Пістонс» закінчується в кінці сезону 2020/2021). А, як відомо, під час передсезонки - закладається фундамент фізичної готовності на весь чемпіонат. Значить, побажаємо нашому баскетболістові удачі в цей відповідальний період.

У першій же передсезонній грі з «Нью-Йорком» українець набрав 14 очок за 16.5 хвилин на паркеті. Зазвичай у таких матчах тренери бережуть своїх лідерів і не дають грати багато, плавно готуючи їх уже під баталії регулярного сезону. Тим цінніший результат Святослава, який реалізував половину зі своїх 8-й «дальніх» спроб з гри.

Що «Детройт» хоче отримати від Сві? Перспективи баскетболіста в команді

«Роль Михайлюка полягатиме в грі на позиції атакуючого захисника та легкого форварда. Святослав добре кидає м'яч і захищається на своїй позиції», - заявив Двейн Кейсі.

Чого чекати від нового сезону в НБА. Західна конференція

А ще - він один з небагатьох баскетболістів команди, здатних самостійно створити собі кидок. І влучити його (40.4% «дальніх» залітали в кільце в минулому сезоні). У нього гарне чуття моменту: Сві знає, де і куди бігти для отримання м'яча під максимально відкритий кидок. А апгрейд у захисті, як для білого хлопця, роблять його практично елітним 3&D гравцем, як для команди Східної конференції.

«Такий гравець мені потрібен», - каже тренер Кейсі. І це налаштовує на оптимізм щодо українця.

Цілком ймовірно, Святослав Михайлюк буде виходити на паркет у складі «Детройта» з перших хвилин у більшості матчів команди сезону 2020/2021. А з огляду на травматичність Блейка Гріффіна, який за останні 4 сезони зіграв 33, 25, 75 і 18 матчів регулярного чемпіонату, і ймовірний обмін Дерріка Роуза (інакше він сам втече зі штату Мічиган після закінчення сезону), Сві цілком може отримати підвищення по службі.

Чого чекати від нового сезону в НБА. Східна конференція

За інформацією баскетбольного інсайдера Зака ​​Лоу, керівництво «Детройта» повідомило інші команди про готовність придбати гравців на солідних контрактах. Натомість «Пістонс» хочуть отримати кілька виборів на драфті. Що це означає? Ближче до кінця сезону в «Детройті» може зібратися банда нікому не потрібних гравців (яких викуплять або дочекаються закінчення їхніх контрактів і відпустять на всі чотири сторони). Більше хвилин для Михайлюка? Чому б і ні. Більше кидків - запросто. А як вам зв'язка на перспективу Хейз-Михайлюк?

Час покаже, чи зможе Сві скористатися такою великою кількістю шансів, щоб стати одним з лідерів, нехай і найслабшої команди ліги. Але те, що може зробити Михайлюк зараз - важко працювати і прагнути до своєї мети в НБА.

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо
Футбол | 06 травня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо

Гірники гарантували собі місце у кваліфікації Ліги чемпіонів

УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем
Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10
УАФ ухвалила покарання захиснику Динамо перед матчем з Шахтарем

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Timur24
Слава, дякую за цікаву статтю. У Сві дійсно цього сезону має бути і класна гра і стартова 5. Думаю і надіюсь буде його найкращий сезон. Одне не згоден і в минулому сезоні було видно, що прохід під кільце і кидок в нього не дуже виходило. Буде стаття про Леня? (З ним не так все буде просто. Дивлюсь матчі і поки що він ще не звик до гри Торонто). Не завжди є час читати і знайти
mayakovskiy1
Смотрел несколько предсезонок и при всей моей симпатии Сви не впечатлил. Последнее что видел с Вашингтоном 3 четверти. Так себе процент, много потерь. Роуз тащит все сзади, Гриффин впереди. Джексон много бросает трех, на Свята играют мало. А те немногие шансы что есть не всегда попадает.
Из позитива, явно добавил в защите и конечно нынешний пистонс идеальный вариант для него. Конкуренты так себе. Если не получится заиграть здесь другой такой сладкой булочки может и не быть