Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 12 листопада 2020, 19:43
194632
1

Харчування для схуднення, або що їсти, щоб пішла зайва вага

Як підготувати організм до правильного харчування

| Оновлено 12 листопада 2020, 19:43
194632
1
Харчування для схуднення, або що їсти, щоб пішла зайва вага
https://growfood.pro/

Не рахуйте калорій, перестаньте боятися вуглеводів і не скочуйтеся в кам'яний вік. Просто їжте корисні продукти, зумійте полюбити кожен шматочок, і здоров'я прийде.

Томас Кемпбелл, Китайське дослідження на практиці. Простий перехід до здорового способу життя.

Уявіть собі, що ви зібралися з духом і зважилися сісти на дієту. У вас вже сформовані цілі і план, яких ви хочете досягти. Чому весь настрій зникає, коли доходить до справи? Відповідь на це питання в словах польського поета і філософа Станіслава Єжи Леца:

"У боротьбі між серцем і головою врешті-решт перемагає шлунок."

Планка, яку ми ставимо перед собою, часом складна для нашого сприйняття і можливостей. Ми хочемо більшого, але іноді не вистачає сили волі навіть дійти до старту.

У статті ми розберемо, як правильно харчуватися під час дієти, дійти до кінця і не здатися; навчимося робити ставку на корисні продукти харчування і пригнічувати бажання з'їсти щось шкідливе.

Від яких продуктів потрібно відмовитися в харчуванні при схудненні?

Якщо ви знаєте мету, поставлені перед собою завдання, це не означає, що ваш шлунок про це в курсі. Без внутрішнього стрижня навряд чи щось вдасться.

Щоб отримати користь / вигоду від харчування при схудненні важливо отримати заряд на тривалу мотивацію. Ключовим моментом тут виступає психологічний фактор: підтримка рідних і близьких / дієтолога / фітнес-тренера. Таке оточення найкраще розуміє вашу проблему і допоможе з нею впоратися.

Переглядаючи свій раціон, насамперед обмежте / знизьте вживання "харчового сміття" - продуктів з високим вмістом цукру, жирів і "порожніх вуглеводів" (майонез, копченості, ковбасні вироби, каші швидкого приготування, цукор).

Люди часто шукають крайнього в своїй зайвій вазі, - чомусь ними виявляються жири. Давайте відокремлювати "мух від котлет", - "жири від транс-жирів". Відмовлятися повністю від вживання жирів не варто. Вони необхідні нашому організму в якості "перевізника" корисних речовин і їх засвоєнню; є джерелом енергії. В іншому випадку (харчуючись лише знежиреними продуктами) - це призводить до повноти. Чому так? Тому що продукти з мізерним відсотком жирності не насичують наш організм. Людина знову відчує голод через невеликий проміжок часу. Брак "правильних" жирів провокує "накопичувальний ефект".

Серед корисних жирів відзначимо:

рослинні олії (оливкова / лляна / соняшникова);
молочні продукти (молоко / творог);
горіхи (авокадо / бразильський горіх);
м'ясо (курка / яловичина / телятина);
яйця (курячі / перепелині)
"Кожного свого клієнта я вчу правильно харчуватися, починаючи з основ, пояснюючи принципи побудови раціону. Далі він будує раціон, ми виправляємо помилки, він пробує багато варіантів і напрацьовує своєї арсенал зручних і практичних варіантів страв. Не можна навчитися правильно харчуватися, прочитавши коротку статтю або навіть книгу. Важливий контроль наставника. Люди, які цього не розуміють, можуть навчитися правильно харчуватися лише завдяки випадку, і то не дуже якісно ", - дієтолог Михайло Яцик.

Принцип дієти полягає не у відмові від їжі, а в налагодженні травлення в цілому. Щоб уникнути негативних наслідків "голодної" дієти, необхідна консультація фахівця-дієтолога.

Яких страв слід уникати при схудненні?

Проблема схуднення криється в безладному харчуванні в цілому. Замінюючи повноцінний прийом їжі солодощами, смаженої їжею, фаст-фудом, ви не тільки додаєте калорії, це ще провокує викид інсуліну; обдуривши свій організм, вам неодмінно захочеться ще більше з'їсти, через невеликий проміжок часу.

Магазинна їжа сьогодні одна з найпопулярніших. Вона відрізняється досить приємним запахом і смаком (що говорить про наявність ароматизаторів і глутамату натрію) і зручністю в користуванні.

Виробничі добавки не приведуть вас до здоров'я і гарного самопочуття. Вони не безпечні, адже речовини в їхньому складі не мають нічого спільного з вітамінами, до яких адаптований наш організм.

Незважаючи на те, що ви купуєте знежирений кефір, це не говорить про низький вміст в ньому жирів і поліпшення вашого травлення.

Продукти з високим вмістом хімічних добавок не сприяють зниженню маси та об'ємів. Тому включення "прилавочних продуктів" у дієтичний раціон - це помилка. Основа здоров'я - збалансоване і різноманітне харчування. Не забувайте: ворота раю вузькі...

Які продукти вживати в першу чергу?

"Ви повинні любити те, що їсте... Приготування їжі - це акт любові", - Ален Шапель (французький шеф-кухар)

Щоб не відчувати себе виснаженим в кінці дня, людині потрібно отримати заряд з ранку. Тут на допомогу прийдуть такі продукти харчування,

морква;
риба;
яйця;
мигдаль;
йогурт;
мед;
яблука;
каші
Величезна кількість вітамінів і амінокислот, якими збагачений ряд даних продуктів, легко засвоюються, дарують бадьорість і енергію, виводять шлаки; натуральні протеїни, що містяться в них, допоможуть зберегти / відновити ваш організм.

Коли ми відчуваємо ситість, наша нервова система менш схильна до стресів у повсякденному житті.

Таким чином, правильно підібрані продукти харчування не насичують ваш організм калоріями, а виступають "будівельним матеріалом" для ваших клітин.

Як придушити в собі почуття голоду?

Голод - це сигнал живого організму про потреби прийому їжі. Чому ми відчуваємо голод? Даний стан свідчить про нестачу / недоотримання нашим організмом необхідних речовин для подальшої його життєдіяльності.

Даний інстинкт штовхає людину здійснювати помилку у виборі продуктів харчування в раціоні. В результаті це призводить до відкладення жирових мас. Бажаючи якомога швидше втамувати спрагу голоду, люди порушують культуру свого харчування.

Голод, як провокатор, змушує людину купити споживчий товар, який не має відношення до збереження здоров'я, і ​​вже тим більше не збагачує організм почуттям ситості. Маркетинг і реклама, підливаючи масла у вогонь, стимулюють нас кожен раз заходити в магазин за брокколі і бананами, а виносимо ми зовсім не те, що планували (іноді навіть більше).

Голод не повинен переважати над силою волі! Людина, як і будь-яка тварина, не буде ігнорувати сигнал організму про потребу в їжі. Цього робити і не варто. Щоб розумно і правильно наситити наш організм, потрібно вживати достатню кількість корисної їжі.

"Пам'ятайте, якщо ви недостатньо голодні, щоб з'їсти брокколі, значить, ви не голодні" - Денис Юровських "Сповідь ненажери. Життя після гріха "

Що їсти (продукти - горіхи, боби, сухофрукти), щоб було і корисно, і була енергія?

Здатністю зарядити "паливом" наш організм мають такі продукти харчування:

горіхи;
кисломолочні продукти (йогурт);
вівсянка;
яйця;
бобові;
банани;
цитрусові (апельсини);
шпинат;
батат / топінамбур (солодка картопля)
Приготований сніданок з "природних енергетиків" в самих різних комбінаціях, зарядить ваш акумулятор на цілий день і надовго збереже молодість вашого організму.

Володіючи високим вмістом натуральних вітамінів, вони блокують сонливість, втому, відчуття пригніченості.

Ваше здоров'я - у вашій тарілці. Правильне харчування здатне запобігти будь-якій недузі, оскільки з прийомом корисних продуктів харчування опірність вашого організму до хвороб посилюється.

У підсумку, вживання достатньої кількості поживних продуктів, допомагає організму знизити шкоду важкої їжі.

Як краще худнути: самому або з фахівцем?

Якщо вашою метою залишається - не нашкодити собі, то без правильного підходу до харчування і контролю фахівця вам не обійтися. Оскільки дана професія передбачає наявність медичної освіти і спектр інших допоміжних навичок, то спроби самостійно скинути з боків баласт не вдасться. Значення дієтолога складається в професійній оцінці зв'язку харчування і стану організму людини.

Проаналізувавши фізичний аспект (наявність захворювань / травм), він складе ефективну індивідуальну програму схуднення.

У дуеті з дієтологом, ви не тільки змусите ваги працювати на вас, а й відчуєте поліпшення самопочуття.

Висновки

Сісти на діету- це не просте завдання, проте вона вимагає рішення. Людина повинна усвідомити важливість і цінність своїх дій.

Психологічний фактор тут виступає як міцна основа в реалізації ваших планів.

Дієта повинна бути здоровою, а людина - отримувати від неї задоволення. Не потрібно змушувати себе відмовитися від чогось або, навпаки, з'їсти ненависний вами продукт. В цьому випадку ви не отримаєте користі, про які йшла мова.

Успіх у схудненні залежить на ~70% від фахівця, решта - особисто ваш настрій, бажання і мотивація. При цьому, наставник не повинен заміняти вам маму / тата / бабусю / дідуся. Його завдання - направляти людини в правильне русло. Це ключ до успіху, яким потрібно вміти скористатися.

Розставте для себе пріоритети: хочу харчуватися як раніше і страждати, як і раніше, від надмірної ваги і супутніх хвороб, або наполегливо йти до своєї мети, ставши на бік здорового харчування.

Автор статті Михалик Марина

Оцініть матеріал
(307)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 16
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmit D
лайк за статью