Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Правильне харчування
| Оновлено 27 вересня 2022, 12:34
554
0

Висівки та чай для схуднення

Як за допомогою висівок і чаю досягти максимальної ефективності, для схуднення

| Оновлено 27 вересня 2022, 12:34
554
0
Висівки та чай для схуднення

Напевно, важко знайти жінку, яка не хотіла б скинути зайву вагу, зменшити апетит. З цією метою часто використовують висівки пшеничні та чай для схуднення. Як за їх допомоги досягти максимальної ефективності, ми розповімо у статті.

Цікаві факти

Цифри

Калорійність висівок (100 г)

110-365 ккал

(залежить від виду злакової культури)

Вміст харчових волокон (100г)

від 82%

 

Добова норма висівок для людини

30-50 г

При сидячому способі життя та неправильному харчуванні зайва вага набирається моментально. При цьому, на спорт, найчастіше не вистачає часу або бажання. Що ж, скористуємось альтернативним способом. Стримати ваш апетит допоможуть житні висівки та зелений чай для схуднення. Вони доступні за ціною і мають ряд інших переваг, які принесуть користь вашому організму. Однак не забудемо про нюанси.

Урізноманітнити харчування, знизити вагу допоможе додавання висівок до страв. Наприклад, у млинці, салати, запіканки, каші. Немає часу - то в склянку кефіру, несолодкого йогурту або кислого молока всипте столову ложку добавки.

Хоча висівки - цінне джерело вітамінів групи В і фактично суперфуд, перед прийомом будь-яких дієтичних добавок попередньо проконсультуйтеся з лікарем.

 

Висівки та чай для схуднення: користь чи шкода

Висівки — це зовнішня частина зерна. Груба оболонка представлена целюлозою (рослинним волокном). Висівки отримують із зернових, лікарських рослин (наприклад, розторопші), плодів (гарбуз, яблуко). У дієтології корисна добавка використовується для:

  • зниження калорійності порції;
  • виведення зайвої рідини з організму;
  • налагодження роботи кишківника;
  • профілактики запорів та проблем з випорожненням. З одного боку, від клітковини суцільна користь. Але слід пам'ятати, що для безпечного виведення клітковини необхідно випивати щонайменше 2 літри води. Інакше легко отримати закреп та непрохідність кишківника.

Чай для схуднення — це продукт на основі рослинних компонентів із сечогінною, проносною, жовчогінною властивістю. Наявність ефірних речовин, натуральних пряно-ароматичних композицій відмінно знижує апетит. Але при безконтрольному або тривалому прийомі, людина разом із рідиною та кілограмами втрачає також вітаміни та мікроелементи. Організм просто не встигає засвоїти поживні речовини з їжі, а життя зосереджується біля туалету.

Принцип дії чаю та висівок для схуднення

Висівки пшеничні, а точніше їх складова - клітковина, потрапляючи в кишківник, перетворюється на гель. Він дає відчуття важкості, ситості, додатково активізує перистальтику. Кілограми не затримуються.

Чай, за рахунок органічних кислот, проносних компонентів, сечогінних добавок, швидко виводить зайву рідину та залишки їжі з кишківника. Їжа швидше проходить ШКТ. Кишківник не встигає забрати всі поживні речовини, і людина худне.

Як правильно приймати висівки для схуднення та чай

Висівки для схуднення та чай дієтологи радять:

  1. Приймати за 30 хвилин до їжі.
  2. Не вживати замість повноцінної їжі, замінюючи ними трапезу. Пам'ятайте – це не харчовий продукт, а лише добавка.
  3. Не приймати довше 1 місяця.

Купуючи зелений чай для схуднення, клітковину уважно вивчіть склад. Відчувши перші ознаки нездужання, відмовтеся від добавок і зверніться до лікаря.

FAQ

✅ Чи можна, не відмовляючись від улюблених смаколиків, звичайний чай та каву замінити напоями для схуднення?

✔️ Ні, чай для схуднення – це не звичайний напій. Це дієтична добавка, яка допомагає скинути зайву вагу. Але добова норма – до 1 л. І точно ним не слід запивати тортики.

✅ Чи буде бажаний ефект схуднення, якщо замінити спорт та фізкультуру на чай та висівки?

✔️ Використовувати висівки та чаї для схуднення довше 1 місяця не бажано. Краще перейдіть на правильне харчування та спорт.

✅ Чи можна вагітним вживати висівки вівсяні?

✔️ Трапляється, що на пізніх стадіях вагітності виникають проблеми із випорожненням, і лікарі радять цей продукт. Подібну проблему вівсяні висівки допоможуть вирішити. Вони безпечні та налагоджують роботу кишківника, служать для профілактики запорів. Головне випивати багато води.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.