Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2020, 01:16
4034
19

Даремно дозволили грати: орендований у Зорі Янаков приніс Інгульцю нічию

Команда з Петрового вп'яте в сезоні завершила матч з рахунком 1:1

| Оновлено 02 листопада 2020, 01:16
4034
19
Даремно дозволили грати: орендований у Зорі Янаков приніс Інгульцю нічию
ФК Інгулець

Програму 8-го туру української Прем'єр-ліги закрив матч на «Славутич-Арені» в Запоріжжі, в якому зустрілися «Інгулець» із села Петрове і луганська «Зоря».

Тільки одну зміну в стартовому складі зробив головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко в порівнянні з попереднім туром: Денису Янакову цього разу було призначено стати джокером, він почав матч на лавці для запасних, а з перших хвилин на лівому фланзі півзахисту грав Ілля Коваленко.

Луганська «Зоря», яка в четвер грала проти «Браги» (1:2) в Лізі Європи, вдалася до більш істотною ротації складу. У запасі залишилися п'ять гравців, які грали проти португальської команди, їх замінили Шевченко, Руфаті, Абу Ханна, Циганікс і Гладкий. Варто відзначити першу появу у старті хорвата Агрона Руфаті, до цього він з'являвся на полі лише після перерви.

Погода, а точніше негода внесла свої корективи в хід гри: футболістам було важко пристосуватися до мокрого газону, через що командам не вдавалося створювати успішні комбінації. В таких умовах можна легко отримати травму, що і сталося з Лупашком на екваторі першого тайму, наставнику «Інгульця» довелося робити вимушену заміну.

Перший більш-менш небезпечний момент був створений на 33-й хвилині, коли Младен Бартулович досить непогано виконав штрафний удар, але м'яч від поперечини полетів вище воріт. Втім, Микита Шевченко в тому епізоді все контролював.

«Зоря» могла піти на перерву, ведучи в рахунку: Циганікс з лівого флангу навісив на голову Гладкому, який відправив м'яч у сітку. Ось тільки гол не був зарахований, завдяки VAR у форварда луганчан був зафіксований офсайд.

У другому таймі гру номінальних господарів посилив вихід на поле вищезгаданого Дениса Янакова. І на 63-й хвилині керівництво «Зорі», ймовірно, пошкодувало, що дозволило відданим в оренду футболістам грати проти себе. Янаков заробив небезпечний штрафний удар і сам взявся його виконувати. Та й так пробив, що м'яч зняв павутину з дев'ятки воріт Микити Шевченка – 1:0!

Але недовго команда Лавриненка вела в рахунку. Вже через 10 хвилин рефері призначив пенальті у ворота «Інгульця» за фол Кучеренка проти Іванисені. Причому спочатку арбітр в тому епізоді зафіксував офсайд, але після перегляду VAR змінив своє рішення. Взявся пробивати 11-метровий Юрченко, і він ледь не став антигероєм для луганчан: удар Владлена голкіпер відбив. Але потім арбітр надав Юрченку ще одну спробу, бо Шуст вийшов з воріт. Цього разу лідер луганчан не схибив.

«Зоря» намагалася всіма силами вирвати перемогу, і вже у компенсований час непоганий шанс забити вирішальний гол був у Єгора Назарини, але хавбеку не вистачило точності після удару з лінії штрафного майданчика. «Інгулець» вп'яте в сезоні зіграв внічию з рахунком 1:1, поки у команди з Петрового немає жодної перемоги. У «Зорі» справи йдуть теж не гладко: всього дві перемоги у восьми турах. Тепер Віктор Скрипник повинен встигнути налаштувати команду перед єврокубковим матчем з грецьким АЕКом.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Інгулець» – «Зоря» - 1:1

 Янаков, 64 – Юрченко, 75 (пен.)

 Семенко, 26, Коваленко, 45, Квасний, 69, Кучеренко, 74, Запорожець, 80 – Іванісеня, 62, Вернидуб, 88

«Інгулець»: Шуст – Квасний, Семенко, Лупашко (Кучеренко, 24), Ковальов, Балан – Коваленко (Янаков, 46), Бартулович, Запорожець, Козак – Мкомола (Сітчинава, 65).

«Зоря»: Шевченко – Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Руфаті (Назарина, 66) – Іванісеня – Хомченовський, Кочергін, Юрченко – Гладкий, Кабаєв (Сайядманеш, 81).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 7 (1) – 6 (1)
Кутові: 4 – 5
Оффсайди: 1 – 5.

ІНГУЛЕЦЬ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 3
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
По игре: ну надо попадать по воротам!!! Ну сколько можно? Назарина, бери и забивай последним ударом.
Игра была тяжелая, но такая и ожидалась между матчами ЛЕ и по такой погоде.
Sunrise
Спасибо Заря! Спасибо за Янакова!
Пусть гранды посмотрят и поймут как они убого выглядят когда не разрешают арендованным играть против себя. Это хороший пример и я искренне благодарен за это своему любимому клубу!
vasyan86
Необходимо просто ограничить количество арендованных/отданных в аренду в клубе в целом плюс из клуба в клуб. Шесть и два соответственно вполне подойдет. И запрещайте на здоровье. Опять же молодым будет проще определиться, стоит ли сидеть до 23 лет в дублерах на зарплате, потому что Мариуполя для тебя уже не будет.
True
Та чого даремно, навпаки будуть знати,що гравець прогресує.
Інгулець чемпіон по нічиїх.
Istm
додаткове пояснення, чому Зоря програла Бразі.
і чому у неї постійно "не виходить" в єврокубках.
vasyan86
Насчет зря разрешили - это официальное мнение автора?
vasyan86
Насчет зря разрешили - это официальное мнение автора?
kum_Poltava_
Дежавю. Повтор гри Львів-Ворскла. Тільки Зоря, хоч і з другої спроби, сподобилась забити гол.
Станіслав Б'ялковський
Суддя приніс нічию Зорі...
Andrey Glory
Лысый пид..рас все испортил летом... Жаль что он в недобитый Днепр не ушел.
zzg77
Судейка вытянул Зарю - и пенальти левый, и повторно дал пробить! Хотя по игре закономерный исход.