Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2020, 02:38
14501
38

Зоря втратила перемогу на третій компенсованій хвилині

Свій перший гол за «Колос» після повернення в Україну з пенальті забив Євген Селезньов

| Оновлено 18 жовтня 2020, 02:38
14501
38
Зоря втратила перемогу на третій компенсованій хвилині
ФК Зоря

Ще нещодавно можна було говорити, що в цьому матчі будуть зустрічатися два наших представники в єврокубках. Однак «Колос» вже завершив свої виступи в нинішньому сезоні на міжнародній арені, так і не потрапивши до групового етапу Ліги Європи. А ось для «Зорі» гра з підопічними Руслана Костишина напевно розглядалася її тренерським штабом як репетиція перед виїздом до Англії на матч з «Лестером».

З самого початку господарі поля заволоділи ігровою перевагою і вже на 6-й хвилині Владислав Кочергін здалеку сильно пробив по воротах суперників - м'яч пролетів поруч з правим верхнім кутом. А ще через дві хвилини Ловро Цвек після подачі кутового головою пробив повз дальню штангу.

«Колосу» на деякий час вдалося збити атакуючий порив луганських футболістів і перевести гру ближче до центра поля. Більш того, гості самі стали організовувати свої контратаки, щоправда, вони до пори до часу нічого небезпечного для володінь Микити Шевченка не уявляли.

Далі у другій половині тайму команди обмінялися по-справжньому гольовими моментами. Так, на 31-й хвилині Владислав Кочергін знову потужно пробив з-за меж штрафного майданчика і потрапив м'ячем у поперечину. А за чотири хвилини Олег Ільїн та Євген Морозко вдвох вибігли проти одного захисника «Зорі». Ільїн вирішив пробити самостійно, проте з його ударом відмінно впорався голкіпер господарів поля.

А коли перший тайм наближався до завершення, можна сказати, що на рівному місці в центрі поля на 44-й хвилині впав і втратив м'яч Павло Оріховський (як згодом виявилося, він отримав травму). Цією ситуацією швидко скористалися футболісти «Зорі», котрі втекли в контратаку і вивели на ударну позицію Владислава Кочергіна. Тепер той пробивав вже коли вбіг до штрафного майданчика «Колоса». Удар вийшов точним в ближній кут і на перерву підопічні Віктора Скрипника пішли, ведучи в рахунку.

Другий тайм розпочався з того, що несподівано на 49-й хвилині по своїх воротах пробив Євген Морозко. Зрозуміло, що він зробив це ненавмисно, а перериваючи простріл. Благо для «Колоса», що молодий воротар Владислав Кучерук був уважний і відбив м'яч на кутовий.

Весь інший час до кінця гри гості намагалися щось створити в атаці, але у них це не особливо виходило. І крім небезпечного удару зі штрафного Андрія Богданова на 76-й хвилині, після якого Микита Шевченко парирував м'яч з-під поперечини, більше і згадати нічого. Втім і у «Зорі» було не багато моментів, щоб збільшити свою перевагу. Але на 67-й хвилині Денис Фаворов пробив неточно з меж штрафного майданчика, а на 86-й хвилині після передачі Олександра Гладкого не потрапив у ствір воріт метрів з восьми все той же Владислав Кочергін.

І коли, здавалося, «Зоря» все ж здобуде перемогу в цьому матчі, на другій компенсованій хвилині в центрі уваги опинився арбітр Анатолій Абдула. Після удару Євгена Ісаєнка м'яч потрапив у руку Владлена Юрченка. Епізод був спірний - чи грав рукою гравець господарів поля або м'яч знайшов його руку, але суддя був невблаганний і призначив пенальті. Його чітко реалізував Євген Селезньов. До речі, це був перший гол досвідченого нападника після повернення в Україну.

Ось так «Зоря» втратила можливість здобути свою другу перемогу в чемпіонаті, а «Колос», завдяки цій нічиїй, залишається у верхній частині турнірної таблиці Прем'єр-Ліги.

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур

Зоря - Колос - 1:1

 Кочергін (44) - Селезньов (90+3, с пен.)

 Юрченко (90+2)

Фаворов (28), Абу Хана (44), Юрченко (47, 90+2), Цвек (59)

«Заря»: Шевченко, Фаворов (Руфаті, 73), Вернидуб, Абу Хана, Циганікс, Цвек, Назарина, Кочергін, Юрченко, Кабаєв (Гринь, 74), Гладкий

«Колос»: Кучерук, Кравченко, Гавриш, Максименко, Черноморец, Задоя, Оріховський (Богданов, 46), Смирний (Ісаєнко, 79), Ільїн (Данфа, 67), Морозко (Костишин, 59), Лисенко (Селезньов, 46)

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)

Стадіон: «Славутич-Арена»

ЗОРЯ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 4
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

ФОТО. Сало і хрін. Дружина Довбика показала, як він готується до матчів
Футбол | 25 квітня 2024, 10:16 4
ФОТО. Сало і хрін. Дружина Довбика показала, як він готується до матчів

Український нападник «Жирони» залишається найкращим бомбардиром Ла Ліги

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Это пенальти? Это удаление?? И что это вообще за судейская ерунда творится в этом сезоне с распределением очков на 90-х минутах???
Аа Бб
Не хочется верить, что Колос проплачивает. Но 2 матч одно и тоже...
Vitalii_13UA
Мда... ну и матч, как после этого ходить на игру из-за таких упоротых судей? Ублюдки просто... Хотя если быть объективным, Заря должна была больше забивать и тогда пох на этот пенальти.
whitese
Пеналь, который ставят, когда ну очень нужно...
ZnatokFootbola
Колос отскочил. Стечение обстоятельств поставило пенальти в ворота Зари.
maxno
где вар где честные судьи абдула это позор нашего судейства
maxno
Заря не упустила а судья пи....рас за деньги презика колоса забрал
OLEXANDER
швидше би у Колоа закінчился гроші на суддів.Цирк Абдули заказували? так сміло поставив пєналь.Нам він висмоктаний з пальця. не хочу навіть дивитися такі матчі.ну народ, чесно, за що мені платити транслятору. щоб дивитися як Маріка витягують і Колоса? Да нехай банкрутує такий транслятор.Добре. що хоч в Ютубі матч був- і то...навіть так не цікаво.
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
byrjyi
Колхозникам снова ничью подарили...
Gregor
Судья мудило,пенальти не было!
Андрей Гинов
а "деревянный" хоть такие позабивает)))
alexdnipro88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Селя медленно но уверенно идёт к рекорду!
polesse2000
Sunrise, 17.10.2020 22:50 Процитирую себя с другой ветки: Умышленной игры рукой не было. До игрока было максимум 1.5 метра. Объём тела не увеличивался. Мяч летел по воробьям, но никак не в створ.Но это ещё и вторая жёлтая! Пусть озвучит правило по которому он эту жёлтую выдал. Мне будет очень интересно послушать. -------------------------------------------
1. Умышленной игры рукой не было . Согласен.
2. Не согласен . Мяч как раз летел по центру ворот и по высоте полета точно попал-бы в створ ворот. А он полетел в сторону противоположную от ворот.
3. 2 желтая согласен не должен был давать! Так как пункт 1 уже описывал.
kum_Poltava_
Суддя 321 ...
Andy_P
Ну слава Аллаху! Тунец хоть с пенальти забил!
roman75zpr
Судья даже ВАР не посмотрел, не убедился, пенальти с радостью поставил, а его там и не было и удаления тоже. Испортили настроение Заре перед Лестером, вредители какие-то
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
polesse2000
Sunrise, 17.10.2020 23:23 По вашему, если бы не рука, то мяч не задев тело полетел бы в створ?------
Та да! Посмотри замедленный повтор. И есть рекомендации. В Европе это ПЕНАЛЬТИ! Нету времени искать ссылку, что-бы ты сам почитал. Завтра с утра на работу. Всем здоровья!