Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2020, 17:40
9166
4

ЛУЧЕСКУ: «Матч з Гентом – найважливіша гра для Динамо за останні 4-5 років»

Головний тренер «Динамо» - про перемогу над «Минаєм» і кадрову ситуацію в команді

| Оновлено 26 вересня 2020, 17:40
9166
4
ЛУЧЕСКУ: «Матч з Гентом – найважливіша гра для Динамо за останні 4-5 років»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу поділився емоціями після перемоги над «Минаєм» (4:0) в рамках четвертого туру чемпіонату України.

- З одного боку, приємно було, що повернулися часи, коли «Динамо» легко обігрує своїх суперників, з іншого - відсутність інтриги не сприяє видовищу. Наскільки вдалося втілити задуми в плані надання ігрової практики футболістам перед головними майбутніми матчами? І яка ситуація з травмованими?
- Завжди складно після єврокубкових матчів повертатися в чемпіонат. Проти нас грала супермотивована команда, і я під час підготовки до поєдинку акцентував увагу підопічних на цьому. Хлопці були трохи розслаблені, але я намагався тримати їх у тонусі, щоб у нас не виникло проблем.

Гра була під нашим контролем. Звичайно, вилучення суперника зіграло на нашу користь. Хоч ми і не поспішали із забитими м'ячами, але в підсумку все вирішилося на футбольному полі. Видно було, що футболісти тримали в головах майбутній матч із «Гентом», оскільки це найважливіша гра для клубу за останні, напевно, чотири-п'ять років.

Що стосується ротації, то я намагаюся тримати гравців на одному рівні і підготовки, і мотивації, щоб усі були готові до ігор. Є, звичайно, різниця між тими гравцями, які починали підготовку зі мною, і тими, хто приєднався трохи пізніше.

Що стосується травмованих, то Попов, сподіваюся, вже з понеділка повернеться до загальної групи, а Тимчик наступного тижня почне індивідуально займатися біговими вправами. Про Бурду ви й самі знаєте - він вибув надовго.

- Жерсон Родрігес здоровий?
- Він учора на тренуванні отримав сильний удар, і я вирішив не ризикувати, дати йому відпочити. Завтра він буде тренуватися в загальній групі.

- У матчі з «Гентом» ви простояли під доволі холодним дощем. Як себе почуваєте?
- Знадобилося три дні, щоб відновитися (посміхається). Найголовніше, щоб гравці не хворіли. Я був трохи застуджений, але лікар контролює ситуацію - тому мені краще.

- Були повідомлення, що Дуелунд та Соль залишать команду, але сьогодні ви дали їм шанс. Як оціните їхню гру?
- Преса, напевно, знає краще, ніж я, що відбувається в команді. Проблема в тому, що їх не було в моєму розпорядженні на початку та по ходу тренувального процесу, тому я не встиг зрозуміти, що вони можуть дати «Динамо» в майбутньому. У нас багато гравців, і це доволі важка ситуація. Зараз буде гра з «Гентом», після якої ми подивимося, що робити далі. Я гравців ніколи не виганяю. Але коли на тренуванні 27-28 людей, то дуже важко. Проте, я намагаюся змінювати вправи, щоб футболістам було цікаво тренуватися. Ті хлопці, які хочуть залишатися в команді та витримувати конкуренцію, то вони, звичайно, залишаються. Ті ж, хто хоче постійно грати, чого я не можу гарантувати, йдуть.

Знаю, що в українській та румунській пресі писали про мою розмову з Кравцем, що є неправдою. Він прийшов до «Динамо», але потім побачив, що тут велика конкуренція, і, отримавши хорошу пропозицію з Туреччини, вирішив повернутися туди. Тому ми потиснули один одному руки та розійшлися по-хорошому. Та ж сама ситуація з Алібековим, який хотів бути ближче до рідних, і я дав добро на його перехід.

Дуже важливо, щоб тренер розумів футболіста. Я ніколи не заважав гравцю, який хотів піти, ні перед ким не закривав двері. Кар'єра футболіста дуже коротка, сім-вісім років на високому рівні, тому я не хочу нікому заважати продовжувати кар'єру в іншому місці.

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Мирча конечно топ.
Владимир Пидвирный
Топ матч за останні 10 років.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил