Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2020, 03:46
9266
17

Луїш КАШТРУ: «Для Шахтаря втратити 4 очки в двох турах - жахливо»

Наставник прокоментував невдачу в матчі УПЛ

| Оновлено 24 вересня 2020, 03:46
9266
17
Луїш КАШТРУ: «Для Шахтаря втратити 4 очки в двох турах - жахливо»
shakhtar.com

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на прес-конференції провів короткий аналіз матчу з «Рухом», який завершився внічию 1:1.

- Містере Каштру, що сьогодні сталося? Ваші підопічні недооцінили «Рух»? Було два різних тайми.
- Так, це правда, були два абсолютно різних тайми. У першому у нас були деякі сумніви з приводу гри - її не вистачало справа, зліва і по центру. Дозволили провести «Руху» кілька небезпечних атак. Ставили під загрозу нашу лінію оборони. Було недостатньо гри між лініями суперника. Намагалися проводити атаки через фланги, грати через ширину. Дуже рідко використовували короткий пас і забезпечували мало ліній передач між ліній суперника. І також у нас не було таких моментів, як після перерви. У другому таймі ми створили величезну кількість моментів - на жаль, не вистачило реалізації. Не вистачало передач між лініями суперника. Два півзахисника були глибоко, близько до нашої лінії оборони, вінгери - надто відкриті, дуже широко. Наші крайні захисники висувалися. Між лініями суперника у нас фактично був один тільки Мораес. А лінія передачі - недостатньо явною, м'яч до нього часто не доходив. Було дуже складно пов'язувати гру таким чином. У другому таймі ми дуже багато попрацювали. Грали вдесятьох. Довелося перейти до іншої тактичної схемі. Початок чемпіонату дається дуже складно. В принципі, ми цього очікували. У футболі, як у житті, іноді все відбувається не так, як ми того хочемо, і нам потрібно правильно зреагувати на те, що відбувається. Не слід шукати якісь відмовки або бути жертвами. Необхідно зреагувати, дивитися вперед і підійти до наступного матчу як ще до однієї можливості перемогти. І йти нашим шляхом, який ми накреслили перед собою ще перед початком чемпіонату.

- Що з Коноплянкою?
- Ми ще не проводили ніяких медичних досліджень. Думаю, це м'язова травма, яка не дозволить йому виступити в наступних поєдинках.

- Дві нічиї в двох матчах чемпіонату...
- Я, як тренер, беру на себе повністю всю відповідальність за втрату очок. Життя тренера, наша робота - в тому, щоб брати на себе слабкості своєї команди. Втрата цих чотирьох очок повністю на мені. Звичайно, ми не звикли до такого. У двох турах втратити чотири очки - для нас це жахливо. Ми завжди боремося за титул. Але єдине, чого ми зараз хочемо, - продовжувати вірити в роботу, яку проводимо щодня. Якості не втрачаються з одного дня на інший. У нас дуже кваліфікована команда. І якщо був попередній успішний сезон, гравці ті ж, тренер той же, зараз знову потрібно стати на потрібний шлях. Так, зараз переживаємо нестабільний момент. Але ми зреагуємо, поза всякими сумнівами, тому що у нас достатньо якостей, щоб це зробити. І доказ тому - другий тайм сьогоднішнього матчу. Команда показала, що бореться до останньої секунди за титул і за перемоги, які будуть вести нас до нього. Що стосується результату, ми не звикли до нього і ні в якому разі не хочемо звикати. Я дуже хочу, щоб такі нічиї створили певний дискомфорт в нашій команді, тому що потрібно зреагувати.

- Сьогодні «Рух» зіграв сильніше, ніж ви очікували?
- Ні, ми очікували, що «Рух» буде глибоко закриватися в обороні і проводити швидкі контратаки. В принципі, гра йшла так, як ми того очікували. Знаємо, що «Рух» - дуже компетентна команда. І в той же час ми очікували перемоги. Ми завжди можемо і повинні перемагати. Вітаю «Рух» з тим, як він сьогодні показав себе. Суперник був дуже агресивним, часто вбивав наш розвиток атаки. Коли ми намагалися розвивати свою гру, вони фолили і зупиняли нас. Ми знали, що вони будуть забігати за спини нашої лінії оборони при контратаках. Знали, що будуть закриватися в обороні. Ми створювали моменти, але, на жаль, далеко не все вдалося реалізувати.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Це не жахливо,а навіть добре,бо спонукає працювати,а не ловити зірочок.
bullyUA
Привыкать надо терять очки.
nicksaf
Пропали судьи, не дают пенальти.
stopor2016
Сберёг себе очко ...
zzg77
Пусть радуется, что хоть две ничьи, а не два поражения. Могло быть и так!!!
Nashwill
Нічого,звикайте
andre_lui
Не было предсезонной подготовки. Окончание сезона совпало с началом другого. Это обьективно. Конечно как болельщик ДК не сильно по этому поводу переживаю. Желаю Шахтеру выйти из группы ЛЧ.
dunamo-fan
І десь тихенько в кутку плачуть Тайсон і Дентінью)))))
AlexDSan
Для Шахтаря втратити 4 очка в двох турах - жахливо»
____________
Навпаки, саме воно. Хоча... малавато будет
pont0017
Что касается результата, мы не привыкли к нему и ни в коем случае не хотим привыкать.
--------------------------------------
А ты капризный. Если не нравятся ничьи, значит будут поражения.
Disiny7
Проиграли Интеру в 1/2 ЛЕ - не повезло, возили тот Интер, но сука не залетало. Динамо проиграли супер-кубок, президент поздравил директора по футболу с вкусным футболом
От Зорьки отскочили - красивый футбол, вот бы таких матчей по-больше в УПЛ.
Рух забрал два очка - давили в девятером, но бляха не додавили
Когда в родной команде начнут делать выводы?
Болельщик шахты!
Alex323
Гра у Шахтаря-пфуй.
Звикайте до поразок.
onco-clown
Мне нравятся интервью Каштру: рассказывает все по полкам, интеллигентный, разумный человек.
А то, что потери очков, то лично на мой взгляд это хорошо, ведь было бы скучно, если б "Шахтер" со старта оторвался от всех и толком никакой интриги в чемпионской гонке (как в прошлом сезоне это было).
Хочется больше непредсказуемости в нашем чемпионате, нешаблонности и пока результаты как раз таковые - мне как нейтральному болельщику за таким наблюдать интересней.
Trasher311987
Одна тактика, одни и те же футболисты.
Я Каштру не завидую