Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2020, 01:19
26957
144

Відкладена сенсація. Рух відібрав очки у Шахтаря в перенесеному матчі

Тарас Степаненко невдалим виходом на заміну забезпечив команді другу втрату очок поспіль

| Оновлено 24 вересня 2020, 01:19
26957
144
Відкладена сенсація. Рух відібрав очки у Шахтаря в перенесеному матчі
ФК Шахтар Донецьк

У незавидній ситуації виявився дебютант елітного дивізіону української першості. У стартовій зустрічі «Рух» був нещадно битий полтавською «Ворсклою», яка завдала п'ятьох результативних ударів по воротах львів'ян, а потім команду Івана Федика наздогнав злощасний коронавірус. І нарешті, кілька днів тому «рухівці» зазнали другої поразки в чемпіонаті, на своєму полі програвши «Колосу» (1:2). Так що, напевно навіть у самих оптимістично налаштованих прихильників «Руху» були відсутніми ілюзії з приводу набору очок в матчі з «гірниками», ще й невдоволеними осічкою в протистоянні з «Зорею». Але футбол непередбачуваний, і в ньому завжди є місце для сенсації. Для команди Луїша Каштру початок сезону вдалим також назвати не можна, адже перед згаданою нічиєю з луганським клубом була програна зустріч за Суперкубок України.

Вже на 1-й хвилині поєдинку на «Арені Львів» гості організували гольову ситуацію, коли після сольного проходу Тайсона атака завершилася неточним ударом бразильця. «Гірники» відразу заволоділи територіальною перевагою, високим пресингом намагаючись змусити нервувати суперників. Був близький до успіху Тете, який прийняв м'яч в правому куті штрафного «Руху» і влучив у ближню штангу. Львів'яни очікувано розраховували на проведення швидких контратак, і одна з них цілком могла завершитися неприємностями для донецького клубу. Мисик у правого кута штрафного вийшов на ворота, але не зумів влучити у дальній кут.

Час минав, а «гірники» не могли розпечатати ворота львівського клубу. Більш того, львів'яни грамотно побудували оборонні редути, і небезпечні моменти в їхніх володіннях не виникали. Тренерському штабу «Шахтаря» ще й довелося проводити вимушену заміну, коли зустріч не зумів продовжити Коноплянка. Тільки під кінець тайму гості швидкою атакою «розірвали» захист «Руху», але після передачі Додо Мораес із центру штрафного пробив поруч зі штангою. «Рухівці» також не відсиджувалися виключно в обороні: запам'яталися удари Брікнера, а Дуць і Кухаревич після навісних передач не зуміли переправити м'яч у ворота.

Друга половина зустрічі почалася з моментів, які вразили команду Луїша Каштру. Кухаревич на лівому фланзі обіграв Бондаря і прострілив на лінію воротарського, а Степаненко, котрий вийшов на заміну після перерви, зрізав м'яч у власні ворота. А через кілька хвилин Бондар в центрі поля в підкаті зірвав прорив Климчука і побачив перед собою другу в матчі жовту картку, залишивши «Шахтар» в меншості.

Чисельна перевага «Руху» навряд чи могла істотно вплинути на хід подальшої гри. «Гірникам» необхідно було відіграватися, і вони значно підвищили темп, посиливши тиск на захисні побудови львів'ян. В одному з епізодів Корнієнко зробив ривок лівим флангом, але його простріл не знайшов партнерів. А незабаром Тайсон ювелірною передачею вивів один на один з голкіпером Марлоса, який технічно підсік м'яч над Бандурою.

Гості продовжили насідати на штрафну «рухівців», адже друга поспіль нічия в їхні плани точно не входила. Але час минав, а рахунок залишався незмінним. На останніх хвилинах зустрічі Марлос не зміг завдати удару з забійної позиції, а Фернандо головою пробив трохи вище поперечини. Могли вирвати перемогу і львів'яни. Кондраков в штрафному майданчику суперників обіграв Матвієнка, але з гострого кута не влучив у ворота.

Що ж, після нічийного результату у Львові є всі підстави говорити про деяку кризу в грі чемпіона України. Але це анітрохи не применшує заслуг футболістів команди Федика, які заробили перше історичне очко в УПЛ. У наступному турі на «гірників» чекає донецьке дербі з «Олімпіком», а «Рух» в Чернігові протистоятиме «Десні».

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Рух» – «Шахтар» - 1:1

 Степаненко, 47 (авт.) – Марлос, 67

 Брікнер, 41, Кухарук, 43, Кухаревич, 53, Мартынюк, 54, Ґліга, 87, Б. Бойчук, 90+4, Дуць, 90+5 – Бондар, 35, Алан Патрик, 55 Степаненко, 71

Бондар, 51 (друге попередження)

«Рух»: Бандура – Ґліга, Парамонов, Дуць – Брікнер (Заставний, 72) – Копина, Кухарук (Русин, 46), Мартинюк – Климчук (І. Бойчук, 66), Кухаревич (Кондраков, 59), Мисик (Б. Бойчук, 72).

«Шахтар»: Трубин – Корнієнко, Матвієнко, Бондар, Додо – Алан Патрік (Коваленко, 79), Маркос Антоніо (Степаненко, 46) – Коноплянка (Марлос, 26), Тайсон, Тете (Соломон, 46) – Мораес (Фернандо, 86).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 9 (1) – 12 (3)
Кутові: 2 – 8
Оффсайди: 1 – 3.

РУХ-ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 20
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 144
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VAD
Борьба за шестое место нешуточная...
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Когда дк гоняло такие матч то желч шахтарей тут лилась тоннами, а сейчас что услышим, учитывая какая полоса началась с Интера?
Aleks04
Ну что там? Лёгкое чемпионство? Чемпионат становиться куда более интереснее, сильное Динамо, многие команды (даже аутсайдеры) подтянулись. Шахтёру с такой игрой в пятёрку бы как-то попасть, возможно Ворскла с ДК будут делить 1-2 места. Пламенный привет Максу, Сержу и Тимофеюку
Орест Орищишин
Молодці ФК "Рух" Команда приємно здивувала, історична нічия з "Шахтарем" - добрий початок
dd dent
Шева вызвал весь Шахтер в сбу и это пугает накануне матчей с грандами да ещё и 3х
Vladislav Pohily
З лінією захисту Шахтаря коїться щось незрозуміле. Їх навіть Рух возить. Шеві варто задуматись, а то 0-4 від Іспанії буде ще пристойним здаватись.
P.S. Ну і Ворскла йде у відрив.
OKs100
Вот он уровень Шахтера - бороться за прописку в УПЛ.
JulikoB

Поздравляю Рух с первым набранным очком
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Пидвирный
Молодці. Не сподівався. Це просто супер.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
erty
нормальный такой счет для середняка и аутсайдера чемпионата
Александр Шевченко
Лучшая команда вАсточнАй Европы, как говорили некоторые Шо там маякуйский, в топ 20 лучших входят в Европе шахтеровцы? Шлак отборный, кароче а не команда. Ну, а Рух, молодцы, продолжаем выздоровление украинского футбола от раковой опухоли, даyнецкого шлактера. Вторая химиотерапия прошла учпешно. На очереди дружественный Динамо - Олимпик с Бенито и Карбго должны продолжить выздоровление от этой нечисти раковой в нашем футболе
erty
Потенциальные соперники Шахтера по группе в ЛЧ напряглись
Alexey Antonenko
И опять самій великий клуб не самій великий? Да чтож такое? Ох уж этот Суркис, опять всё купил.
stopor2016
Там уже отМорозок бухтит о том , "как космические корабли бороздят большой театр".
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил