Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 21 вересня 2020, 14:45
3905
2

Відставка Михайленка, Ворскла - лідер, важка перемога Динамо, нічия Шахтаря

Найцікавіші події третього туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 21 вересня 2020, 14:45
3905
2
Відставка Михайленка, Ворскла - лідер, важка перемога Динамо, нічия Шахтаря
ФК Шахтар

Уже в третьому турі відбулася перша в сезоні відставка: після поразки від «Маріуполя» позбувся робочого місця тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко. Тур примітний тим, що були зіграні всі сім поєдинків, вже на чотирьох його матчах були глядачі. А ще - бойовою нічиєю «Зорі» і «Шахтаря»: команда Скрипника здобула перше очко, команда Каштру перші очки втратила. А на чолі турнірної таблиці - знову «Ворскла», причому одноосібно. Останній раз полтавська команда здобувала три поспіль  перемоги на старті сезону дуже давно - 24 роки тому, в свій прем'єрний сезон в еліті вітчизняного футболу.

Відставка туру

«Я втомився, я йду» - приблизно так відреагував уже колишній наставник «Дніпра-1» Дмитро Михайленко на поразку своєї команди в матчі проти «Маріуполя». Власне, відставка фахівця «читалася», була справою найближчого часу. Уже влітку наполегливо ходили чутки, що Михайленко може бути звільнений, а замість нього може бути призначений Скрипник. Але з нинішнім тренером «Зорі» не зрослося, і клубне керівництво дніпрян вирішило дати Дмитру Станіславовичу ще один шанс. Але «Дніпро-1» стартував в новому сезоні невдало: нічия з «Інгульцем», поразка від «Олімпіка». Крісло під Михайленком захиталося, і після поразки від «Маріуполя» він не став спокушати долю і подав у відставку, яка була прийнята.

Дмитро Михайленко: негарний кінець гарної історії

Голи туру

Чудовий гол забив в Дніпрі маріуполець Бондаренко. Орендований у «Шахтаря» хавбек, отримавши м'яч в середині поля, на швидкості пройшов кількох опонентів, і з-за меж штрафного майданчика завдав сильного удару з лівої практично в дев'ятку. Сарнавський у відчайдушному стрибку намагався відбити м'яч, але не дотягнувся.

Схожий гол забив у ворота «Десни» форвард «Інгульця» Сітчінава. На 57-й хвилині матчу йому вдався рідкісний за красою удар метрів з чотирьох від лінії штрафного майданчика. М'яч кулею влетів у правий від голкіпера верхній кут. Шансів у Паста відбити цей удар практично не було. 

Лідер туру


ФК Ворскла

Після впевнених перемог «Ворскли» над дебютантами УПЛ - «Рухом» і «Інгульцем» - лідерство полтавської команди сприймалося досить скептично. Мовляв, обіграти вчорашніх повпредів Першої ліги - справа нехитра. А ось «Олександрію» обіграти - завдання із зірочкою. Але і з цим завданням команда Юрія Максимова впоралася на «відмінно». Забивши в кожному з таймів по голу, «Ворскла» впевнено довела гру до перемоги. Логічної і закономірної перемоги.

Нічия туру

«Нічия проти «Десни» для нас як перемога» - сказав після гри з чернігівцями головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко. І був по-своєму правий. Амбітні гості, яким зовсім скоро належить дебютувати в Лізі Європи, виглядали явними фаворитами на тлі дебютантів УПЛ. Але, здалося, «сіверяни» спробували здолати «Інгулець» на голому класі. Класу виявилося небагато: «Десна» вигравала лише вісім хвилин, після чого підопічні Лавриненка зрівняли рахунок. І утримали його в підсумку.

Капітан туру


ФК Динамо

На матч проти «Львова» в якості капітана динамівців вивів Віталій Миколенко. 21-річний захисник став другим наймолодшим капітаном в новітній історії столичного клубу. А наймолодшим залишається нинішній віце-капітан Віктор Циганков.

Вилучення туру

Гра проти «Львова» для команди Мірчі Луческу склалася несподівано дуже важко. Чому «несподівано»? Хоча б тому, що в попередньому турі в грі проти «Колоса» львів'яни постали неорганізованою і приреченою командою. Але проти «Динамо» підопічні Цецадзе трималися на рівних до 83-ї хвилини: саме тоді був вилучений Міхобі. Друга жовта картка захисникові «Львова» не викликає сумнівів: він вдарив рукою Циганкова. Але порушення було у штрафному майданчику гостей, тобто, був привід призначити ще один пенальті в ворота Литовченка. Але арбітр Копієвський чомусь вирішив призначити штрафний на користь «Львова».

Дебют туру


ФК Динамо

На 67-й хвилині матчу «Динамо» - «Львів» відбулася по-своєму знаменна подія. Після тривалої відсутності, пов’язаної з закордонними мандрами, за столичну команду зіграв Артем Кравець, який змінив Беньяміна Вербича. Правда, запам'ятатися хоч чимось творчим форварду «Динамо» так і не вдалося. Склалося враження, що Артем поки ще далекий від своїх оптимальних кондицій.

Розгром туру

На стадіоні «Динамо» зустрічалися сусіди по турнірній таблиці - «Олімпік» і «Минай». Причому на момент початку матчу закарпатці займали шосте місце, тоді як донеччани - сьоме. Але саме господарі поля в цій грі виступали в ролі екзаменаторів. Команда Климовського здобула впевнену (за рахунком) перемогу 3:0, і левова частка в цій перемозі, як і в минулому турі, належить форварду Шахабу, на рахунку якого дубль і асист.


ФК Олімпік

Правда, справедливості заради треба відзначити, що «Олімпік» відкрив рахунок не за правилами. Після удару Шахаба м'яч поцілив у Тейшейру, від якого залетів у ворота. У момент удару Максим перебував у положенні поза грою, однак арбітр зустрічі Олександр Шандор взяття воріт «Миная» зафіксував. Напевно цей момент морально зламав гостей, які в підсумку пропустили ще двічі: вже без претензій до суддів.

Матч туру

У Запоріжжі зустрічалися перша і третя команди за підсумками минулого чемпіонату. Незважаючи на те, що «Зоря» зараз «не та» - команда Скрипника програла два стартові матчі, луганці змогли дати справжній бій «Шахтарю». У цьому поєдинку були голи на різний смак, воротарські сейви і суддівські помилки, красиві атаки і каркаси воріт. Були й глядачі на матчі - майже дві з половиною тисячі: рекорд на даний момент. Не виявилося в цій грі лише переможця. Після того, як на початку другого тайму гості зрівняли рахунок зусиллями Кривцова, «гірники» домінували практично до фінального свистка, але створити щось по-справжньому небезпечне біля воріт Шевченка не могли. Відмінно зіграв захист «Зорі». Та й «Шахтар» в останній фазі атаки не відрізнявся особливою винахідливістю. У підсумку - бойова і закономірна нічия. Це перше очко «Зорі» в новому сезоні. І перша втрата очок «Шахтарем».

Пенальті туру

На 26-й хвилині матчу «Зоря» - «Шахтар» арбітр поєдинку Романов призначив пенальті у ворота гостей. Рішення арбітра викликало протести донеччан. За що саме рефері вказав на «точку», так і залишилося загадкою. За ідеєю, Степаненко сфолив проти Кабаєва, але навіть телеповтор цього не підтвердив на всі сто відсотків. Проте, Юрченко суддівський вирок виконав бездоганно.

Гість туру

В якості вболівальника на «Славутич-Арені» був колишній тренер «Зорі» Юрій Вернидуб. Останнім місцем роботи Юрія Миколайовича був білоруський «Шахтар», який він залишив у кінці літа. Зараз тренер тимчасово безробітний. Чи був інтерес Вернидуба-старшого до матчу професійним, чи він зайшов просто повболівати за свого сина - поки що невідомо.

 

Цифри і факти. Найважливіші події 3-го туру УПЛ

Асистент туру

Вперше в чемпіонаті країни за «Колос» зіграв досвідчений екс-форвард збірної України Євген Селезньов. На відміну від матчу проти «Аріса», в якому 35-річний форвард грав лише на атаку, не відтягуючись в оборону, проти «Руху» Селезньов зіграв корисніше. Євген виконав великий обсяг роботи, і чорнової також. До того ж, в цьому поєдинку «Селя» відзначився першою результативною дією в новій команді: на його рахунку результативна передача на Морозка. Правда, в момент цієї самої передачі нападник, швидше за все, перебував в офсайді. Однак арбітр матчу Бондаренко гол зарахував. «Колос» в підсумку переміг 2:1.

Збірна туру

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Знадобилася серія пенальті. Визначено другого фіналіста Ліги чемпіонів Азії
Футбол | 24 квітня 2024, 17:07 0
Знадобилася серія пенальті. Визначено другого фіналіста Ліги чемпіонів Азії

Йокогама Марінос виграв в Ульсан Хюндай півфінальне матчеве протистояння

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Шахтёр не выиграл у Зари 3-й матч подряд. Просто потому что Заря активно прессингует. Что может быть в ЛЧ с Шахтёром наглядно показал Интер.
Но при этом я читаю что проблема в слабой УПЛ, в месяце отдыха, в отсутствии мотивации и т.п. (как от болельщиков, так и от экспертов)
Я месяц назад советовал и ещё раз повторю: Шахтёру нужно учиться выходить из жёсткого прессинга и в УПЛ есть где учиться. Но они до сих пор этого не делают...