Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 серпня 2020, 17:13
7841
4

Костянтин ВІВЧАРЕНКО: «Всі в Динамо дуже задоволені Луческу»

Захисник «Динамо» - про роботу з новим головним тренером команди

| Оновлено 06 серпня 2020, 17:13
7841
4
Костянтин ВІВЧАРЕНКО: «Всі в Динамо дуже задоволені Луческу»
ФК Динамо Київ. Констянтин Вівчаренко

18-річний захисник «Динамо» Костянтин Вівчаренко розповів про тренування з першою командою киян під керівництвом Мірчі Луческу:

- Враження від тренувального процесу дуже хороші. Команду очолив відомий для всіх тренер. Зараз багато працюємо над тактикою. Ранкові тренування більше присвячені тактичним діям, а ввечері переносимо це на поле, відпрацьовуємо у грі утримання м'яча й інші завдання. Загалом, тренувальний процес усім подобається, усі дуже задоволені новим тренером. Думаю, що з новим тренером прийдуть і нові перемоги.

- Інші динамівці казали, що в перші дні збору були дуже серйозні фізичні навантаження. Наскільки складно тобі було входити в тренувальний режим?
- Не можу сказати, що було складно, оскільки ми починали підготовку з командою U21. Ми вже ввійшли у певний ритм і набрали форму, тому не було настільки важко.

- Які перші враження про Мірчу Луческу? Можливо, встиг відчути особливий підхід до себе, як до молодого гравця?
- Поки йде перший тиждень наших тренувань, триває процес ознайомлення. Тренер краще пізнає нас, а ми - його. Але всі знають, наскільки це топовий наставник і як сильно він працює з молоддю. Думаю, у нас усе вийде і все буде добре. Тренуємося та робимо все від себе залежне, а чи продовжимо ми роботу з основною командою - вирішувати тренерам.

- Завтра «Динамо» проведе перший повноцінний спаринг - проти «Вереса». На що робився акцент у підготовці на сьогоднішньому ранковому тренуванні?
- Сьогодні вранці у нас була тактика, робота з захисниками. Нам розповідали, як потрібно переміщатися на полі, які зони закривати, де страхувати партнерів в обороні - тобто відпрацьовували зміну позицій.

- Тренери раніше використовували тебе і на позиції лівого захисника, і в центрі оборони. А зараз де тебе награють?
- Зараз пробують і в центрі, і ліворуч. На будь-якій позиції, куди тренери будуть ставити, я готовий себе показувати та віддаватися команді повністю, щоб досягати потрібного результату.

- У «Динамо» зараз велика обойма гравців - повернулися футболісти з оренди, приєдналася молодь. Як йдуть справи з взаємодією, уже краще відчуваєте один одного на полі?
- Усі один одного знають, не перший рік працюємо разом. Навіть ті, хто був в оренді - усі знайомі обличчя. Немає ніяких проблем у знаходженні спільної мови і «конекту» між нами. Зараз кожен хоче себе показати. І у тих гравців, які прийшли з оренди, подвійна мотивація довести, що вони гідні грати в «Динамо», і нам, як молоді, хочеться бути на їх рівні та показати свою конкурентоспроможність.

- Тобто ти вже освоївся в першій команді?
- Хвилювання було на зимових зборах, тоді звикали до команди, до нових партнерів. А зараз, думаю, ми вже пройшли процес адаптації та ніякого мандражу немає. Тренуємося та робимо свою справу.

- Те, що збори проходять на рідній базі в Києві, а не закордоном, - це плюс у нинішніх умовах?
- Немає різниці, де проводити збори. Усе залежить від тренувань. У нас класна база, де є все необхідне для тренувального процесу та відновлення. Гадаю, умови на нашій базі нічим не гірші, ніж в іншій країні.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Самойлов
Админ! Прочитайте внимательно фамилию футболиста в заголовке!
waw
може зарано битися в екстазі від першого тренування,двосторонки,спарингу ?
Shara
Ну, да! Попробовал бы он сказать что-то другое. И все футболисты оттуда одно и то же говорят. Темники выдали?