Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2020, 12:11
27828
352

Динамо на НСК Олімпійський виграло ключову битву у Зорі

Кияни перебувають за крок від завоювання «срібних» медалей

| Оновлено 17 липня 2020, 12:11
27828
352
Динамо на НСК Олімпійський виграло ключову битву у Зорі
twitter.com/dynamokyiv

У смертельній битві при «Олімпійському» вмирати не господарям. «Динамо» першим пропустило, але змогло повернутися в гру: відповіло трьома результативними ударами. Підвів молодий голкіпер «Зорі» Мацапура, в той час як його колега Бущан став одним з героїв зустрічі. Гру було зроблено в першому таймі. У другому одні не особливо хотіли, інші не особливо могли. Підсумок - закономірна перемога команди Михайличенка. Досвід і майстерність взяли верх над спритністю і бажанням. Тепер до «срібла» кияни на відстані витягнутої руки: вони вже не опустяться нижче третього місця, а щоб утримати друге, потрібно просто обіграти в останньому турі невмотивований (або, все ж, мотивований?) «Колос».

Фаворита в грі «Динамо» - «Зоря» не буде, адже команди приблизно одного рівня з абсолютно ідентичною мотивацією - ось такий передматчевий лейтмотив протистояння. З цим твердженням нерозумно було сперечатися, настільки воно здавалося очевидним. Корективи в цю аксіому можна було вводити лише після фінального свистка.

А ось про те, яку саме ігрову модель виберуть тренери, можна було сміливо і довго розтікатися думкою по древу. В першу чергу цікавило питання: хто буде грати першим номером. Ну і ще: чи вистачить «Зорю» на 90 хвилин гри, якщо команда буде постійно пресингувати? Чи запропонує щось оригінальне Олексій Михайличенко своєму опонентові? Чи готовий Циганков зіграти від свистка до свистка? Чи знайдеться серед запасних «Зорі» футболіст, здатний реально підсилити гру? Загалом, питань, як глобальних, так і дрібних, було більш ніж достатньо. І вже з перших хвилин зустрічі на деякі з них можна було знаходити відповіді.

Що стосується складів. Майже все прогнозовано. Але по одному досить несподіваному персонажу в стартовому протоколі обох команд таки знайшлося. Місце на лівому фланзі захисту киян зайняв Караваєв, для якого ця позиція зовсім не рідна. А ось того, для кого вона рідна - Миколенка - не знайшлося навіть серед запасних: у Віталія рецидив травми. А все інше - очікувано: і Бущан в воротах, і Бурда замість Сироти в центрі оборони, і тріо Сидорчук, Шепелєв та Буяльський в центрі поля, і Вербич в якості єдиного форварда.

У «Зорі» теж виявився в старті один несподіваний гість. Місце одного з двох опорних півзахисників Скрипник довірив Цвеку (а не, скажімо, Іванисені). Тому самому, який в попередній зустрічі проти «Динамо» провів на полі всього кілька хвилин: запам'ятався лише тим, що тільки вийшов на заміну і відразу ж небезпечно «зрубав» Сидорчука. В іншому - теж знайомі всі особи: навіть до молодого голкіпера Мацапури вже встигли звикнути.

Для одних гру зламав, а для інших «зробив» швидкий гол. І швидка заміна. «Зоря» забила дуже легко, із найбільш проблемної динамівської позиції - з лівого флангу захисту, та ще й Кендзьора зіграв на користь суперника. А далі - приблизно на такому ж рівному місці отримує травму головна надія «Динамо» в нинішньому сезоні Вербич. На дев'ятій хвилині гри. Старт для господарів - справжній кошмарний сон, тоді як для гостей - краще не придумаєш.

Однак те, що тебе не вбиває, робить сильнішими. Це про «Динамо». До того ж, в «Зорі» досить оперативно проявилася слабка ланка. Так, саме те, про що ви подумали: позиція голкіпера. Молодий Мацапура не впорався з хвилюванням і пропустив два поспіль м'ячі в «свій» кут. Хоча обов'язково потрібно говорити і про те, що в обох випадках в ролі статистів виступали захисники гостьової команди.

Весь цей стартовий сумбур напевно ґрунтовно зламав початкові плани команд. «Зоря» оклигала лише в другій половині тайму, коли міцно забрала ініціативу в свої ноги. «Динамо» намагалося грати по ситуації, благо, що вона була прихильною. Грубо кажучи, динамівці могли собі дозволити грати другим номером. Тоді як «Зоря» була зобов'язана вести гру.

Складнішим завдання очікувано виявилося для команди, що відіграється. «Зоря» провела кілька хороших атак, але свого не досягла: Бущан і рикошет були на користь «Динамо». Рикошет біля протилежних воріт теж виявився на користь «біло-синіх», коли забивав Циганков. У тому епізоді вже навряд чи щось потрібно пред'являти Мацапурі, а ось захисникам - обов'язково.

Підсумок першого тайму закономірний: виграє той, хто більше забиває. «Динамо» три з чотирьох своїх моментів реалізувало, тоді як «Зоря» реалізувала лише один з трьох. Захист обох команд не виблискував, але якщо господарів підстраховував голкіпер, то гостей - ні. А ще в «Динамо» зміг сказати своє вагоме слово лідер - Циганков. У «Зорі» лідера не знайшлося. Подивимося, чи знайдеться в другій половині зустрічі.

На другий тайм Михайличенко випустив Шапаренка замість Шепелєва. Вочевидь для того, щоб відсунути захисну лінію команди від свого штрафного, подалі до середини поля. Такий хід дав свій прихований результат: господарі перестали занадто низько «сідати» в штрафному майданчику. І ще смію припустити, що кияни отримали завдання грати від оборони: так простіше, та й доречніше. У гостей же залишався все той же єдиний шанс щось змінити - атакувати і атакувати. Місцями у команди Скрипника це виходило непогано, але знову на висоті був Бущан. Контратаки господарів були рідкісним явищем, але це, напевно, той випадок, коли поспішати не обов'язково.

В середині тайму «Динамо» почало сушити гру. Михайличенко випустив Кадірі, натякаючи, що головне завдання - утримати переможний рахунок. Його візаві міг собі дозволити заміни лише по позиціях; посилювати гру в атаці було ніким. І все ж, луганчани до кінця намагалися змінити хід матчу. «Зоря» частіше атакувала через правий фланг, з подальшими прострілами в штрафний майданчик. Місцями було небезпечно, але, якщо чесно, якось все приречено. Вважаю, «Зоря» не особливо вірила, що зможе відігратися, атакувати продовжувала швидше за інерцією. «Динамо» робило те, що і повинно було: компактно захищалося і при необхідності вибігало в контратаки.

Козирі киян виявилися вагомішими. Тому все закінчилося логічно і закономірно.

Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур.

«Динамо» - «Зоря» - 3:1

Віктор Циганков (14, 34), Сергій Сидорчук (15) - Артем Громов (2)

Сергій Сидорчук (41), Карлос Де Пена (58) - Євген Чеберко (11), Віталій Вернидуб (20), Владлен Юрченко (60), Максим Луньов (87), Джоель Абу Ханна (94)

«Динамо»: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Микита Бурда (Денис Попов, 69), Артем Шабанов, Томаш Кендзьора, Сергій Сидорчук (Мохаммед Кадірі, 76), Володимир Шепелєв (Микола Шапаренко, 46), Карлос Де Пена, Віктор Циганков, Віталій Буяльський, Беньямін Вербич (Назарій Русин, 9)

«Зоря»: Дмитро Мацапура, Олександр Тимчик (Микита Каменюка, 89), Віталій Вернидуб, Євген Чеберко (Джоель Абу Ханна, 51), Богдан Михайличенко, Ловро Цвек (Максим Луньов, 72), Владислав Кочергін (Дмитро Іванисеня, 72), Дмитро Хомченовський, Владлен Юрченко, Владислав Кабаєв (Володимир Білоцерківець, 89), Артем Громов

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 352
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Ну все, схоже інтрига закінчилась. Динамо на 95% друге, Зоря на 80% третя.
P.S. Ну і певно головний підсумок - Міха схоже залишається і буде готувати команду до нового сезону. З чим всіх вболівальників киян і "вітаю".
Lisovets...Bogdan
Кацапам підвищили платню за пости ?
Бо їх щось останнім часом як жуків на картоплі.
Один вже знайшов на карті Хмельницьку область і віртуально там прописався
За такі пости, як тут, тебе би в реальному середовищі за 3 місяці в Хмельницькому вичислили і закінчилося би все великою пітардою в твоєму кацапському дуплі
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Ещё раз поздравляю Динамо,второе место в кармане,достаточно ничейки с колхозниками,у Динамо понравился Бущан, свои мячи забрал и пару раз выручил,у игроков Зари слабенькое индивидуальное мастерство,отсюда плохая реализация моментов в ключевых матчах,любимчик болел Михайличенко наверняка останется стоять на тренерском мостике
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
grig
Матч был классный. Спасибо и Заре и Динамо за игру.
Vipfishman2
С победой !!! Выложились , не проиграли физически ... моменты создавали и реализовывали ... И хотя Витя положил сегодня две банки , лучшим у киевлян сегодня считаю Буяльского.... был по всюду !!!
Но оборона ?! Бля , это же ужас !!! Если бы не Бущан , было бы очень больно ...Короче , результат есть , ну а качество игры , надеюсь , будет уже менять другой тренер ...
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Какого "одеого уровня"!??? У Зори нет и близко уровня Динамо со всеми его проблемами в игре! Индивидуально игроки Динамо намного сильнее, чем в Зори.
PUTINHUILO
1.Болельщиков Динамо - с победой в ажном матче.
2.Недоброжелателям-принять,как должное,что даже кризисное Динамо пока объективно сильнее Зари.
3.Второе место и квалификация ЛЧ (думаю-это 99% факт)-это не снимает вопроса профнепригодности тренера.Если шлимазл этого не понимает - будет в следующем сезоне повторение нынешнего.
4.Удивил Сидорчук.Пяточки в штрафной в важном матче - это "бразилия"
5.Монзуль справилась с удейством.Ни разу не прибегла к ВАР.Хотя могла дать вторую ж.к. центрбеку Зари.Пожалела.Не захотела скандала.Скрипник-молодец.Отреагировал заменой моментально.
Роман Порывай
Попытка поумничать Форевера с копипастом чужих умных мыслей + его же тупые и пошлые комментарии, где и не ночевала "краткость-сестра таланта" и которыми засраны почти все ветки ДК ))) Это раздвоение личности или попытка выглядеть умным?) Предлагайте варианты.
Александр Шевченко
Цыганков топчик. При всех своих травмах, лучший бомбардир ДК и уже делит второе место в чукре с Филиповым. И всего на четыре гола отстает от читого форварда чмораеса. Талант, но травмы((
Istm
як і казав
1. Динамо впевнено виграло у Зорі.
2. Десна не виграла у Шахтаря і Динамо практично взяло срібні медалі.
В неділю матч за 6 млн євро між Десною і Зорею.
Болела
Динамо сильніше.
Sunrise
Поздравляю Динамо!
Провалила Заря 10 минут и этого хватило. Так бездарно играть в своей штрафной - это конечно печаль. Неужели быстрый гол так негативно повлиял, расслабил?
Матч за бронзу будет дорогой, в евровом эквиваленте.
VadyaMetal
С победой! Голы красивые, судейского скандала нету, динамовцы показали хорошую реализацию, самоотдачу, жаль, что на протяжении сезона играли не стабильно, оборона слишком часто лажает, Бущан, очевидно, прогрессирует, ждем Коваливку... Заре - респект! Добротная команда, умный тренер, но лавочка коротковата...
pavelka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Все таки я надеюсь на уход Лесика.
Он профи, он олимпийский чемпион.
Хороший игрок в прошлом, знающий 3 языка.
Но надо дать возможность другому тренеру.
Я надеюсь после 19 подтвердится то, что я читал.
Надоели мучения.
Надоели люди которые тупо за былые заслуги получают зп.
Есть состав но с ним не умеют работать.
Для того чтобы команда играла психологически легко, нужно менять подход, к тренировкам, к игрокам, к трансферам.
Я надеюсь это понятно уже.
Если опять Суркис захочет сэкономить то блин это грабли.