Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 липня 2020, 18:54
19732
95

Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Не втратити б у сріблі, бо на кону Ліга чемпіонів

| Оновлено 16 липня 2020, 18:54
19732
95
Динамо – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

На кону - срібні медалі, участь в кваліфікації Ліги чемпіонів, гіпотетичні великі гроші. І чималенькі неприємності, якщо бій буде програно. Загалом, 16 липня гра на «Олімпійському» між «Динамо» і «Зорею» апріорі не може бути простою і академічною.

Диспозиція команд напередодні лобового зіткнення наступна: у «Зорі», що йде на другому місці, в активі 57 очок, у третього на даний момент «Динамо» - на один бал менше. Після цього матчу часу на виправлення ситуації вже не буде - залишиться лише один тур. Так що той, хто програє, з великою часткою ймовірності, може розпрощатися з мрією про Лігу чемпіонів.

І суперники усвідомлюють, в чому краса і складність майбутнього матчу. Для обох ця зустріч буде вирішальною битвою. Фіналом. З усіма наслідками, що випливають.

***

До очного протистояння суперники почали готуватися ще в минулому турі. «Зоря» в економ-режимі зіграла проти «Колоса». Було видно неозброєним поглядом, що Віктор Скрипник намагався здобути перемогу якщо не малою кров'ю, то не особливо напружуючись. А ще було видно, що в разі, якщо план «А» провалиться, тобто «Колос» покаже зуби, у «Зорі» буде в наявності план «Б», тобто луганчани по ходу п'єси мали міняти сценарій. До цього не дійшло: «Колос» виявився в тому матчі боязкого десятка. Та й реалізація моментів, як завжди, підвела команду Костишина під монастир. Тому можемо констатувати, що без особливих проблем «Зоря» здобула три очки і гарний настрій напередодні вирішальної сутички за «срібло». Після гри на «Оболоні» команда Скрипника залишилася в Києві - планомірно готуватися до матчу з «біло-синіми», маючи, до всього іншого, на один день більше.

У минулому турі у команди Михайличенка суперник був, все ж, серйозніший. Точніше, більш мотивований. До того ж, на діях динамівців не могла не позначитися втома після виснажливого кубкового фіналу проти «Ворскли». І вона таки далася взнаки. Все це вкупі - режим «геройства» олександрійців, динамівська втома, їхні певні кадрові проблеми, а також не ідеальне суддівство Романова призвели до того, що «Динамо» втратило очки. З іншого боку, обов'язково потрібно говорити і про прорахунки тренерського штабу. Зона центральних захисників залишається проблемною, зважаючи на тривале відновлення Бурди і Попова. Михайличенко довірився парі Шабанов - Сирота, але відразу ж зняв останнього після того, як той привіз своїй команді пенальті (питання зараз не в тому, чи було тоді порушення, чи ні, питання в реакції на те, що відбувається, головного тренера), випустивши Бурду. Стало бути, або Бурда вже повністю готовий грати, і тренер планував його поберегти для матчу з «Зорею», або вихід Микити - таке емоційне завихрення Олексія Олександровича. У будь-якому випадку, залишилася недомовленість, яка може різонути по живому нерву кар'єри Сироти. Ситуація з Циганковим: що це? Віктор все ще не готовий грати в повну силу після загадкової травми, чи вже не готовий, і не дарма всі ці чутки про бажання клубу його продати. Непонятки і з позицією єдиного форварда. Що відбувається з Русиним? Про Соля, напевно, говорити в майбутньому часі з прив'язкою до «Динамо», як мінімум, недоцільно: ну не бачить його головний тренер в складі, має на це право. Як, втім, і Фран має повне право зайнятися у вільний від роботи час (благо, такого зараз хоч греблю гати) белетристикою. Але чому Русин не біжить, коли недавно біг? Чи і в Назарія теж загадкова хвороба? Вбачається, що в силу різних причин, і суб'єктивних теж, альтернативи Вербичу на вістрі атаки немає. З одного боку, це добре, адже в кваліфікації словенця сумніватися не доводиться, але з іншого - він таки не двожильний. Та й за такого сценарію гра «Динамо» представляється досить прогнозованою.

***

Відверто кажучи, звістку про те, що футболісти «Динамо» виявилися «замкненими» на базі перед матчем з «Зорею», теж не стала сенсацією: досить прогнозоване рішення тренера. Тільки ось чи правильне? Не дарма зараз на різних кутках віщають про те, що, мовляв, між тренерським штабом і командою «Динамо» немає необхідного контакту, іскри, навіть розуміння елементарного. Це дуже схоже на правду; і ось в таких складних умовах Михайличенко вирішується ще тужче затягнути гайки. Ну, тут або - або: або команда зможе зібратися, побачивши «гільйотину», або ж повністю втратить віру в себе. Так, за це рішення повністю відповідає динамівський тренер, стало бути, якщо результат буде успішним, то він цілком може вважатися його заслугою. Але, з іншого боку, цим ходом Олексій Олександрович вкотре довів свою прямолінійність і прихильність догмам «старого конспекту». Адже за будь-якого результату тренер із застарілими лекалами не стане ближче до своїх підопічних, їх зближує почуття страху і небезпеки, а не спільні точки дотику. Ось якби Михайличенко запропонував своїм гравцям в середу випити по пляшці пива десь в глушині Труханового острова, це було б нестандартно і круто не тільки для ветерана Сидорчука, а й тінейджера Цитаішвілі. А тут просто доведеться давитися пастою в глушині Конча-Заспи. Ну та годі, вистачить про лірику. Тут хоча б з прозою розібратися.

***

Крім думок про жадану Лігу чемпіонів, про неможливість для «Динамо» впасти нижче другого місця, уболівальників столичного клубу повинна гріти ще одна думка: по кадровому підбору нинішнє «Динамо» все одно залишається сильніше нинішньої «Зорі». І це незважаючи на те, що нинішній тренер «Зорі» на порядок, вже вибачте, тактично сильніший нинішнього тренера «Динамо». Пам'ятаєте останню гру між цими командами (1:3 в Запоріжжі)? Луганчани були краще і переконливіше сімдесят хвилин гри, але лава гостей виявилася довшою. Якщо Михайличенко міг собі дозволити кинути в бій відразу «трьох богатирів» - Циганкова, де Пену і Вербича, то Скрипник міг собі дозволити «освіжити» гру якимось Цвеком, який за шість хвилин на рівному місці отримав заслужену червону картку. Фактично нічого не змінилося і перед нинішнім матчем суперників: кадровий ресурс «Динамо» все так же крутіший, і можливість посилити гру по ходу матчу вище саме у Михайличенка. Не забуваємо також і про дві кадрові проблеми «Зорі». Радше за все, знову проти своєї «метрополії» не зіграє Леднєв. Це серйозна втрата для Скрипника. Але ще більш серйозна - травмопад серед голкіперів: відразу три досвідчених воротарі команди (Шевченко, Махарадзе, Василь) вибули з ладу через різні пошкодження. І, скоріш за все, «рамку» знову довірять юному і необстріляному Мацапурі. Напевно кияни спробують використати цей відносний недолік опонента.

Що може бути козирем «Зорі», окрім всім зрозумілого «наздоженемо і переженемо», мотивації, тобто? Пресинг і ще раз пресинг. У своїх найкращих поєдинках в нинішньому сезоні - проти «Десни», «Шахтаря», та й того ж «Динамо», команда Скрипника наочно демонструвала, як можна випалювати територію та ініціативу у більш вправного чи більш досвідченого опонента. Якщо в такому «енергоємному» режимі «Зоря» зіграє і цього разу, тобто забере ініціативу, виграє боротьбу в центрі поля, а саме там і відбудеться головний бій матчу, тоді киянам явно не поздоровиться. Вони можуть бути на дві голови вище за індивідуальним рівнем, але ось в командному рівні помітно поступаються.

Ще один козир, який обов'язково спробує розіграти Скрипник - вразливість динамівського центрального плацдарму в захисті. Та й всієї лінії захисту, в загальному. Миколенко ще не оклигав повністю від травми, Попов з цієї ж причини напевно не зіграє. Пара Шабанов - Бурда бачиться зараз оптимальною, але вона не зіграна. Громов і Кабаєв, з їхньою швидкістю і наполегливістю, при наявності розрізних передач від Юрченка, можуть завдати неприємностей такому захисту «біло-блакитних».

Що ж маємо в підсумку: однаково високу мотивацію, різні козирі у вигляді сильних сторін і очевидні вразливі місця. Матч приблизно однакових за рівнем суперників повинен стати справжньою родзинкою літньої частини сезону. Як шкода, що без глядачів. І, вибачте за банальність, нехай переможе найсильніший. В нашому випадку – найсильніший із Михайличенків. А «улюблена жінка механіка Павелка» після закінчення поєдинку отримає за свою роботу квіти, а не докори в заангажованості.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Шабанов, Бурда, Миколенко, Сидорчук, Шепелев, Буяльський, де Пена, Циганков, Вербич

«Зоря»: Мацапура, Тимчик, Вернидуб, Абу Ханна, Михайличенко, Іванісеня, Кочергін, Юрченко, Хомченовський, Громов, Кабаєв.

16 липня, четвер

«Динамо» — «Зоря»
Київ. НСК «Олімпійський» . 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:2

Опитування

Голосів 295
Спрогнозуйте результат матчу 31-го туру УПЛ між Динамо і Зорею, який пройде 16 липня о 19:00 в Києві.

Велика перемога Динамо

27 голосів 9.15 %

Мінімальна перемога Динамо

97 голосів 32.88 %

Нічия

69 голосів 23.39 %

Мінімальна перемога Зорі

86 голосів 29.15 %

Велика перемога Зорі

16 голосів 5.42 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 95
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Захарчук
У динамо скамейка лучше, при всех проблемах.
У зари тренер хороший.
Если будет ничья, все решится в игре Заря-Десна.
Пусть будет содержательный футбол без судейских ошибок.
Святослав Сташевский
ДК нужен тренер с яйцами. Суркис сам виноват, что нет у Динамо тренра.Главного.
Vladislav Pohily
Без перебільшення матч сезону для обох команд. Програвший втрачає шанси на друге місце, нічия переносить розв'язку на останній тур.
dd dent
Действительно момент истины для михи, если тут не выйдет то лучше дальше не продолжать - заклюют. Правда если и выйдет то ждать мало чего приходится, к сожалению
Алексей Романенко
Коеф на Динамо такой видимо за старые заслуги. Я бы точно на киевлян с таким коефом не поставил
Trasher311987
Интересно у Катьки в судейской кодовый замок, или навесной)))??
Bolshoi
Лучше один год без ЛЧ, чем ещё один год с тренером Михайличенко.
Ukraine
Тільки Зоря! Тільки перемога!
ДК повино мати заслужене 4 місце.
dd dent
Если и тут просрут дк то действительно не достойны
PUTINHUILO
опять,в который раз двойственная ситуация:
с одной стороны хочется,чтобы клуб,за который болеешь 50 лет,победил и имел шанс на ЛЧ
с другой стороны,для пользы дела,чтобы шлимазл убрал это рыбьеглазое недоразумение с тренерского места надо победа Зари.Иначе опять на круги своя.
Так было с Блохиным...
Дилемма,мля
Юра Вареник
походу еще 2 игры для Михо в качестве тренера Динамо осталось
Istm
Динамо виграє. Без допомоги суддів.
ласабон
с богом! понеслась!!
ласабон
за красивый и главное честный футбол! без ошибок бы судейских и пеналей левейших
Mac_Gyver
Кто подскажет: Десна может выйти на второе в случае ничьей между ЗЛ и ДК?
ласабон
вперед ЗАРЯ!!!
K_Sarioglo@i.ua
Даже не знаю, с одной стороны, как болельщику Шахтера и противнику Динамо в чемпе хочется победы Зари, с другой, если Заря проиграет более вероятно что Миха останется и шансов у Динамо и в следующем году будет все меньше. Дилемма та еще...
Иван Грозный
Восточный футбол Украины - самый лучший!))))))))))))))))))))))
это мог написать только умалишенный
euro2012_za_2012euro
ничья 1:1 (коэффициент 8), в также победы «Динамо» со счетом 2:1 (8.3), 1:0 (8.4) и 2:0 (8.7).
И нелогичные за победу «бело-синих» коэффициентом 1.68, на ничью - 4.1, поражение оценено в 4.7.
Хотя похоже на акцию для болел киевлян- ставишь штукарь на Х2 за кеф. 2,18. И болеешь за красивый футбол.
Либо твоя команда фактически выйдет в ЛЧ, либо ты получишь 1180 прибыли.