Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 липня 2020, 11:33
13424
164

Незручний суперник і два пенальті. Зоря не зуміла обіграти Олександрію

Луганчани так і не обіграли в поточному чемпіонаті олександрійців

| Оновлено 06 липня 2020, 11:33
13424
164
Незручний суперник і два пенальті. Зоря не зуміла обіграти Олександрію
twitter.com/FCZoryaOfficial

Після суботньої поразки «Динамо» перед луганським колективом в разі успіху в матчі проти «Олександрії» відкривалася прекрасна перспектива переміщення на другу позицію турнірної таблиці. Ось тільки обіграти підопічним Віктора Скрипника потрібно було вкрай для себе незручного в цьому сезоні суперника. Олександрійці раніше в поточному чемпіонаті тричі обіграли «Зорю», та ще й вибили «чорно-білих» з Кубка України.

Відзначаємо дебют в складі луганського клубу 20-річного голкіпера Дмитра Мацапури, якому тренерський штаб довірився в такому відповідальному поєдинку.

Зустріч почалася з атак господарів поля, але, крім кількох перспективних навісів, чогось істотного біля воріт суперників луганчанам створити не вдалося. Олександрійці очікувано сконцентрувалися на контратакуючій грі, і така тактика досить швидко принесла результат команді Володимира Шарана. Безбородько зробив ривок по правому флангу, увійшов у штрафний і перехитрив голкіпера, відпасувавши м'яч Лучкевичу, який завдав точного удару. Головний арбітр матчу Катерина Монзуль зафіксувала офсайд, але після наради з відеоасистентом вказала на центр поля.

Забивши гол, гості сконцентрували ще більші сили біля власного штрафного майданчика, і таку насичену оборону у луганчан долати не виходило. Більш того, «жовто-чорні» могли подвоїти свою перевагу, але ситуацію для «Зорі» врятував своєчасний вихід Мацапури.

І тільки до кінця тайму «чорно-білі» почали чинити тиск на оборонні редути гостей. Правда, в завершальній стадії луганчани обмежувалися ударами з дальньої та середньої дистанцій, які цілі не досягали. І все ж, перед перервою «Зорі» вдалося зрівняти рахунок, коли індивідуальною майстерністю блиснув Хомченовський, котрий з-за меж штрафного пробив точно під штангу.

Активно почали луганчани другу половину зустрічі, і після прострілу Кабаєва м'яч від захисника ледь не зрикошетив у ворота. А незабаром падіння Кабаєва в штрафному «Олександрії» змусило Монзуль подивитися відеоповтор, після чого вона зафіксувала фол з боку Вантуха і призначила пенальті. З 11-тиметрової позначки Юрченко не схибив.

Тепер уже олександрійцям потрібно було активніше йти в атаку, що дозволило «чорно-білим» вриватися у вільні зони на половині поля гостей. В одному з епізодів Хомченовський зробив ривок по правому флангу і прострілив у центр штрафного, звідки Юрченко пробив поруч зі штангою.

А далі сталася ситуація, яка буде обговорюватися ще дуже довго. Атака «Олександрії» завершилася ударом Вантуха і надійною грою Мацапури. Але увагу Монзуль привернула боротьба Абу Ханни і Шастала, який опинився на газоні. Перегляд арбітром відеоповтору зайняв близько чотирьох хвилин, і вердикт виявився не на користь господарів поля. Пенальті (досить спірний, скажімо відверто) реалізував Третьяков.

Ну а на морально-вольових жодна з команд перемогу вирвати не зуміла. Хоча, ледь не вдалося це зробити Задераці, який з гострого кута влучив у ближню штангу. Фінальний свисток зафіксував нічию, а «Зоря» упустила можливість після 29-го туру піднятися на другу позицію турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Зоря» - «Олександрія» - 2:2

Дмитро Хомченовський (45), Владлен Юрченко (54, з пенальті) - Валерій Лучкевич (19), Максим Третьяков (77, з пенальті)

Євген Чеберко (16), Джоель Абу Ханна (76) - Денис Безбородько (14), Євген Банада (67), Юрій Паньків (94)

«Зоря»: Дмитро Мацапура, Олександр Тимчик (Богдан Леднєв, 78), Віталій Вернидуб (Джоель Абу Ханна, 62), Євген Чеберко, Богдан Михайличенко, Дмитро Іванисеня, Дмитро Хомченовський, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко, Владислав Кабаєв, Артем Громов (Михайло Перович, 78)

«Олександрія»: Юрій Паньків, Владислав Бабогло, Роман Вантух, Каспарс Дубра, Павло Пашаєв (Денис Мірошниченко, 46), Гліб Бухал (Артем Гордієнко, 69), Максим Третьяков (Артем Сітало, 89), Василь Грицук, Валерій Лучкевич (Максим Задерака, 82), Євген Банада, Денис Безбородько (Дмитро Шастал, 46)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 164
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Зоря в останніх двох матчах проти Олександрії витратила 5 очок через ліві пенальті. Ще один момент, за VAR відповідав уй*ок Бойко, чию компетенцію ми всі знаємо. Короче як казав один мужик - це все одна шайка. Кількість помилок суддів повинна бути приблизно рівна для всіх команд, але чомусь в сторону деяких команд результативних помилок в рази більше.
Sunrise
Заря была лучше сегодня, находили ключи к автобусу. Надо забивать моменты.
В предвзятость Монзуль - не верю. Но пенальти на игроке в оффсайде... Похоже очередная результативная ошибка против Зари.
Но все в руках Зари по-прежнему.
Футбол в квадрате
А говорят УПЛ скучная, то ли еще будет...!!!
сергей богданов
Наши судьи красавцы, быстро адаптировались и научились правильно использовать вар
Aleks04
Это дно какое-то, а не Заря. Михайличенко с какого-то х*я даёт пас пяткой и ошибается, Абу Хана держит игрока за футболку, Леднев специально бьёт выше ворот (нет, чтобы навесить, он играет ради себя, а не команды), Перович пропускает мяч. Вообщем Заря официально обхезалась, за счёт чего они могут победить ДК?
Sunrise
По моменту с оффсайдом при пенальти меня удивляет категоричность сторонников его отсутствия.
Я считаю что оффсайд был, т. к. ноги игрока были на линии мяча, но его корпус был наклонен вперёд и голова по логике должна быть впереди линии мяча. Но я на 100% не уверен и хотел бы видеть линии от ВАР (а этот момент ВАР видимо даже не рассматривал на оффсайд)
Но как можно утверждать с полной уверенностью что оффсайда не было и аргументировать это просто фразами: игрок за линией мяча? Этого я не понимаю.
Amil Aliev
Как бы не хотелось, чтобы Заря наконец-то вышла в ЛЕ (как они за*бали уже), но команда не заслуживает ни второго места, ни третьего, именно из-за таких матчей. Каждый сезон есть команда лучше Зари - то Ворскла, то Александрия, теперь Десна, которая рвет и мечет. Заря постоянно упускает шансы, вместо того, чтобы играть в первом тайме, они решили заняться херней и получили справедливо по *балу. Глаз радуется, когда смотришь на игру Десны, а потом смотришь на Зару - и это просто ппц. Нах*р смотреть Зарю, хватит с нее уже, команда упущенных возможностей
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
Интересный матч, справедливый результат как и оба пенальти.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Столетов
Первый фейспалм Монзуль. Интересно что ей Бойко в ухо шептал.
Konstantin Osipenko
ну ОЧЕНЬ бы хотелось услышать комментарий судейского корпуса, считать ли такие нарушения как в матче Колос - Динамо и сегодня как пенальти. просто чтобы понимать, это судья лох и не ставит каждое такое нарушение или судья в шубе будет зимой
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
8number
Объединим Зарю и Днепр с новым названием ЗаДнепр!
8number
Посмотрел момент с этим самым пенальти
Походу ВАР у нас официально дискредитирован.
1Odessit
Сколько Динамо заплатило за пенальти кто знает?
euro2012_za_2012euro
Десна показывает наиболее интересный футбол и результат из троицы Десна, Динамо, Заря.
Я не против если они займут 2-е место.
Barsa
Бойко гандон киевский прихвостень суркиса