Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 червня 2020, 09:23
20014
79

Шахтар і Зоря в Києві не зуміли визначити найсильнішого

«Гірники» зіграли в безгольову нічию з луганським клубом

| Оновлено 28 червня 2020, 09:23
20014
79
Шахтар і Зоря в Києві не зуміли визначити найсильнішого
twitter.com/FCShakhtar

Як і передбачалося, тренер чемпіонів України Луїш Каштру провів значну ротацію в команді, виставляючи основний склад на матч з «Зорею». З тих футболістів, хто найчастіше виходить на поле з перших хвилин, цього разу були Пятов, Кривцов, Матвієнко та Алан Патрік. Решта гравців «Шахтаря» отримали можливість ще раз проявити себе і довести наставнику, що вони є надійною заміною своїм більш досвідченим партнерам.

А ось у Віктора Скрипника, команді якого дуже важливо було досягти перемоги, проблема зі складом була абсолютно в іншому. З різних причин (травми та дискваліфікації) він не міг задіяти цілий ряд своїх футболістів, причому особливо це стосувалося задньої лінії. Тому на правому фланзі оборони опинився номінальний гравець середньої лінії легіонер з Латвії Андрейс Циганікс, Олександр Тимчик пересунувся в центр, а поруч з ним місце зайняв не дуже стабільний в нинішньому сезоні німецький захисник Абу Ханна.

Вже на другій хвилині матчу Євген Коноплянка змістився зліва в центр і вирішив пробити по воротах, проте удар вийшов несильним і хорватський воротар «Зорі» Нікола Василь легко забрав м'яч. А вже за дві хвилини Дмитро Хомченовський перевірив реакцію Андрія Пятова. Той м'яч відбив і, як здалося, прямо в руку своєму захисникові. Арбітр матчу Віталій Романов попросив колег з VAR розглянути цей епізод, але порушення правил судді не побачили.

Далі гра проходила приблизно у рівній боротьбі. Номінальні господарі поля більше діяли позиційно, використовуючи всю ширину поля, а луганчани намагалися швидко контратакувати, в основному орієнтуючись на швидкісні якості гравців нападу. Ось тільки до гольових моментів справа тривалий час не доходила. І тільки на 28-й хвилині Євген Коноплянка, нарешті, отримав шанс вивести свою команду вперед, але після розіграшу кутового він з меж штрафного майданчика пробив поруч зі штангою. Через чотири хвилини Богдан Лєднєв завдав сильного удару повз ціль, хоча тут боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши у гравця «Зорі» офсайд.

На 38-й хвилині все той же Лєднєв бив вже з перспективного штрафного, але вище воріт. А за хвилину найактивніший в першому таймі у складі гірників Євген Коноплянка завдав щільного прицільного удару з дальньої дистанції, проте Нікола Василь вірно обрав позицію і зафіксував м'яч у себе в руках. Ось, мабуть, і все, чим запам'яталися команди до перерви.

Другу половину зустрічі активніше розпочали гості, подавши два кутових поспіль біля воріт Андрія Пятова. Ще раз голкіпер «Шахтаря» виявився в центрі уваги на 48-й хвилині, перервавши небезпечну передачу суперників у своєму штрафному майданчику. А на 51-й хвилині вже Нікола Василь виручив «Зорю» після прострілу Сергія Болбата - м'яч летів у ворота і воротар гостей ногою відбив його в поле.

І знову, як і в першому таймі, гра пішла на зустрічних курсах. Так, на 54-й хвилині Артем Громов пробив із середньої дистанції, але неточно. І буквально тут же Алан Патрік потужним ударом спрямував м'яч у поперечину.

Намагаючись змінити ситуацію на полі, Луїш Каштру провів потрійну заміну, випустивши на поле Марлоса, Тайсона і Віктора Коваленка, а трохи пізніше Жуніора Мораеса і Додо. Однак поки гірники перебудовувалися, гості заробили два штрафних удари поблизу воріт «Шахтаря». Після розіграшу першого з них Богдан Лєднєв направив м'яч в обвід стінки, але Андрій Пятов зіграв надійно.

Ближче до середини тайму стала відчуватися ігрова перевага гірників, причому особливо старалися ті, хто увійшов у гру після перерви. Господарі поля багато атакували, комбінували, однак ніяк не могли точно пробити по воротах. Втім і «Зоря» не відсиджувалася в обороні і при першій нагоді швидко бігла вперед. Наприклад, хороший момент для взяття воріт на 77-й хвилині мав Владислав Кабаєв, коли з лінії штрафної бив у дальній кут, але не влучив. А на 83-й хвилині після сильного удару Дмитра Хомченовського здорово зіграв Андрій Пятов, перевівши м'яч на кутовий.

До самого фінального свистка обидві команди прагнули до того, щоб все-таки змінити рахунок на табло, проте це їм зробити не вдалося. Додамо, що відразу після закінчення матчу гравці і тренери «Шахтаря» тут же на футбольному полі були нагороджені золотими медалями за четверте поспіль чемпіонство в Україні.

Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Шахтар» - «Зоря» - 0:0

Тете (58)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат (Додо, 70), Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Маркіньос Сіпріано, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Манор Соломон (Віктор Коваленко, 58), Тете (Ромеро Марлос, 59), Євген Коноплянка (Тайсон, 58), Фернандо (Жуніор Мораес, 63)

«Зоря»: Нікола Василь, Олександр Тимчик, Джоель Абу Ханна, Андрейс Циганікс (Дмитро Іванисеня, 65), Богдан Михайличенко, Владлен Юрченко, Дмитро Хомченовський, Владислав Кочергін, Богдан Леднєв (Максим Луньов, 74), Владислав Кабаєв (Михайло Перович, 90), Артем Громов

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 79
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vadim-77
Хорошая игра, как по уровню, так и по накалу и интриге. В комментариях зачем-то лепят политику.
Луганск, это Украины и "Заря" обязательно еще сыграет на родном "Авангарде"
https://t.me/ fczarya подписывайтесь на Телеграм канал "Зари" в интернете, чтобы быть в курсе всех новостей о команде
Maxcrimea10
Хороший футбол, Заря должна была забивать во втором тайме
Игорь Петров
Жалко динамовских болельщиков, им ещё долгие годы придётся сожалеть о том , что не дожали Шахтер в ничего не значащих для него играх. Флаг вам в руки.
Barsa
А гудок чего не поздравляет кротов?
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Вот и вся команда Каштру.
Да чемпионство в кармане.
Но как форму будут набирать тете коноплянка Фернандо ?
Жаль Заря не дожала
Bolshoi
Чемпион не настоящий. Ни разу Зарю не обыграл.
Игорь Петров
По поводу пенальти, для Шахтера все равно уже, был или не был, а вы радоваться должны, что опять ваш любимый клуб не опустился на третье место, но для вас , такое ощущение, это все не важно, главное чтобы у соседа корова здохла, все в стиле незалежной.
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pavelka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Уважаемые фаны Динамо, объясните мне пожалуйста два момента из вашего воспалённого мозга, а) как можно в стране, построенной на капиталах олигархов, посадить самого богатого из них; б) как можно самый богатый клуб Украины называть бомжом, желаю вам всем быть такими - же бомжами.
rugby1970
Почему два цыганских табора ниоткуда играли в Киеве???
serge_kr
Зоря взяла очки у дубля чемпина еще и без мотивации, норм, ждем как Зорька порвет шубное говно!
Stanislav Matusevych
Геніальний стратег хоч із початку другого тайму сьогодні опустив лінію пресингу, економлячи сили. І все одно, коли в Шахтаря вийшла основа, поки в них було трохи бажання, вони просто розривали наш втомлений центр поля. За тайм-то все одно вибігалися серйозно. Добре, що те бажання в них швидко згасло, а то б не уникнути результату з Динамо. Може, до пенсії великий тренер нарешті навчиться розуміти межі фізичної витривалості власної команди.
Тим не менше, одне очко теж є дуже важливим. Шанси на третє місце до очних зустрічей з конкурентами продовжують зберігатися.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pavelka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил