Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 червня 2020, 08:23
6055
40

Шахтар - Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Луганська команда намагатиметься повторити свій успіх в поєдинку з гірниками

| Оновлено 27 червня 2020, 08:23
6055
40
Шахтар - Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

На матч із «Зорею» футболісти «Шахтаря» вийдуть вже у ранзі чемпіонів України, яке вони завоювали достроково в попередньому турі. Тому для гірників ця зустріч не матиме принципового турнірного значення і, напевно, їх наставник Луїш Каштру зробить чимало замін в основі у порівнянні з матчем із «Олександрією».

Втім, у нинішньому сезоні донецький клуб вже не раз демонстрував, що ротація в складі практичні ніяк не відбивається на його грі. А ті резервісти, які виходять на поле замість більш досвідчених своїх партнерів, абсолютно не псують картину. Більш того, без деяких з них (таких як Додо, Маркос Антоніо, Тете, Соломон, Фернандо) вже складно уявити собі нинішній «Шахтар» і тепер у цих гравців з'являється хороша можливість награтися в п'яти матчах, що залишились, як кажуть, вдосталь і в своє задоволення.

Стосовно «Зорі», то для неї, навпаки, майбутній поєдинок матиме дуже велике значення в плані боротьби за друге підсумкове місце. Адже для підопічних Віктора Скрипника зараз в кожному турі важливе кожне набране очко, а ще краще три. Так що можна не сумніватися, що луганчани будуть прагнути до того, щоб повторити свій успіх, який у них був в 23-му турі, коли «Зоря» у Запоріжжі обіграла «Шахтар» з рахунком 1:0 (переможний м'яч тоді забив Богдан Михайличенко на 84-й хвилині).

Зрозуміло, що зробити це буде непросто, тим більше, що через перебір жовтих карток не зможуть допомогти команді Віталій Вернидуб, Євген Чеберко і Ловро Цвек. До того ж, у попередній грі з «Десною» отримали болючі пошкодження і були замінені півзахисник Дмитро Іванісеня та воротар Заур Махарадзе. Проте тренерський штаб знову може розраховувати на Богдана Лєднєва, що відбув двоматчеву дискваліфікацію. А цей футболіст знає, як забивати гірникам. Він відзначився спочатку у 7-му турі в Харкові (той драматичний матч «Шахтар» виграв у «Зорі» з великими труднощами 4:3), а потім в 18-му турі у Запоріжжі (і тут донецькі футболісти досягли мінімальної перемоги 2:1).

Цікаво, що матч «Шахтар» - «Зоря» знову судитиме арбітр Віталій Романов із Дніпра. Саме він обслуговував два вищезгаданих поєдинки за участю цих суперників, в яких вигравали вже діючі чемпіони країни. З іншого боку, при суддівстві Романова в нинішньому сезоні гірники зазнали поразки від «Динамо» 1:2 в матчі за Суперкубок України і зіграли вдома внічию 0:0 з «Олександрією», а «Зоря» в попередньому турі на виїзді виграла у чернігівської «Десни» 2:1.

І ще. На цьому матчі буде задіяна система VAR, так що, хотілося б вірити в те, що всі спірні епізоди арбітрами будуть вирішені вірно.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Болбат, Хочолава, Матвієнко, Сіпріано, Маркос Антоніо, Коваленко, Коноплянка, Соломон, Тете, Фернандо
«Зоря»: Василь, Тимчик, Чайковський, Абу Ханна, Михайличенко, Хомченовський, Циганікс, Кочергін, Юрченко, Громов, Кабаєв

27 червня, субота

«Шахтар» — «Зоря»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
з одного боку Шахтар може бути зацікавлений допомогти суперникам Динамо, щоб відсунути його з другого місця. Та й молодих гравців перевірити.
з іншого боку Шахтар може бути зацікавлений допомогти Динамо, бо якщо реально оцінювати перспективи в єврокубах - якісь шанси на прохід через кваліфікацію ЛЧ, або хоча б взяття очок в єврокубках (будь-яких) серед претендентів на друге місце є тільки у Динамо. Ні Зоря, ні Десна у випадку завоювання другого місця кваліфікацію ЛЧ не пройдуть, та й щодо ЛЄ великі сумніви. Нажаль.
А очки потрібні, бо найближчим часом світить перспектива втрати прямої путівки в групу ЛЧ. І це ускладнить завдання, для будького, хто б не став чемпіоном в наступних сезонах.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Я, как фан Шахтера, сегодня за Зарю! Шахтер уже официально чемпион, а подложить свинью Динамо на внутренней арене - это всегда святое дело!
Иван Грозный
" Отсосёшь пару раз у меня, отлижешь пару раз у моей жены и отправишься домой счастливым"-вот оно лицо даубасса,повторяю ДАУНБАССА,так как хочется верить,что у Донбасса другое лицо,хотя если быть точнее есть там нормальные люди,а не это быдлo,вечно упитое и обдолбанное существо_13.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Trasher311987
Почему я болельщик Киевского Динамо за Зарю
1. Потому что я Луганчанин
2. Потому что я не люблю Шахтер и нигде за него не болею.
3. Потому что украинских талантливых игроков Зари гораздо больше чем в Шахтере.
4. Потому что считаю Команду Луческу (чемпион 2020), сильнее команды Каштру (состав на оставшиеся матчи.)
ZloyDeda
Шахта 100% сдаст игру, чтобы Зоря смогла к Динамо приблизится Понаблюдаем за этим шапито под названием футбол от "чемпиона"
Игорь Петров
"Старичкам " надо дать 2-х недельный отпуск и наигрывать молодежь, а с середины июля начинать готовится к играм лиги Европы.
Иван Грозный
борьба за второе место продолжается
wladimir_skidan
Во ботов известного клуба плющит. Минусуют со злобы
ORc
Какой-то имбецил забыл, что от большого количества минусов теперь не уходят в бан. Зря старался
8number
А мені зашо?
Lion
Надеюсь Чемпион сольёт эту игру...
Иван Верещагин
Надеюсь тренерский штаб Шахтера даст игровую практику молодым.. хотелось бы увидеть в игре Мудрика.. удачи Шахтеру!..
Игорь Петров
Да , ещё из Луганской обл. , точнее из Алчевска Геннадий Зубов.
Bolshoi
Обыграть чемпиона, а потом его наградить, очень эпично. Захочет ли так поступить Зорька?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wladimir_skidan
За красивый открытый футбол. И хоть я и болельщик Шахтера ,но если Заря победит сильно не огорчусь.