Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 18 травня 2020, 01:00
366
0

Михайло МЕЛЬНИК: «Нам було б корисно і почесно виступати у Плюс-Лізі»

Президент Федерації волейболу України про можливу участь «Баркома-Кажани» в чемпіонаті Польщі

| Оновлено 18 травня 2020, 01:00
366
0
Михайло МЕЛЬНИК: «Нам було б корисно і почесно виступати у Плюс-Лізі»
www.volleyball.ua

Фахівці та шанувальники волейболу продовжують обговорювати інформацію про те, що дворазовий чемпіон України волейбольний клуб «Барком-Кажани» зі Львова подав заявку на участь у польській Плюс-Лізі. Свої думки вже висловили президент клубу Олег Баран, головний тренер команди Угіс Крастіньш і екс-наставник львів'ян польський тренер Ян Сух.

Тепер прийшов час озвучити свою точку зору президенту Федерації волейболу України Михайлу Мельнику.

«Я вже розмовляв на цю тему і з власником «Баркома-Кажани» Олегом Бараном, і з генеральним секретарем Польської федерації, - говорить Михайло Григорович. - Зараз це тільки декларації, хоча схожі розмови ведуться давно. Такі питання піднімав у розмовах з польськими партнерами в тому числі і я. Для нас було б почесно і корисно, якби поляки взяли нашого представника в Плюс-Лігу. Це сприяло б кар'єрному росту наших волейболістів, принесло б користь національній збірній.

Але поки повинні визнати, що така співпраця має односторонній характер. Вона корисна тільки нам. Польща - чемпіон світу і що їм з цього? Тільки клопоти, додаткові витрати, пов'язані з далекими виїздами і перетином кордону. В будь-якому випадку, свою згоду або незгоду повинні висловити польські клуби, а не їхня національна федерація. Якщо вони погодяться, буде чудово. Зрозуміло, що в разі, якщо представники Плюс-Ліги погодяться допустити львів'ян, то наш клуб повинен подбати про істотну комплектацію, мати інший рівень контрактів. Олег Баран це теж прекрасно розуміє і, напевно, вже має домовленості з потенційними спонсорами».

За словами Михайла Мельника, про неучасть «Баркома-Кажани» в чемпіонаті України не йдеться. «Звичайно, львів'яни паралельно будуть виступати вдома. Тому ніякого сепаратизму тут немає. Якщо якийсь клуб проігнорує внутрішній чемпіонат, він не зможе відібратися в єврокубки».

А ось на провокаційне висловлювання Яна Суха, екс-тренера львівського клубу в сезоні-2015-2016 років, Михайло Мельник відреагував з гумором: «Дурень думкою багатіє. Не думаю, що на слова пана Суха треба звертати увагу. Точно знаю, що польське волейбольне співтовариство з повагою ставиться до України і поважає її територіальну цілісність».

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн матч УПЛ Ворскла – Динамо
Футбол | 28 березня 2024, 13:29 0
Де дивитися онлайн матч УПЛ Ворскла – Динамо

Поєдинок відбудеться 31 березня о 15:30 у Полтаві

Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії
Волейбол | 25 березня 2024, 11:48 0
Суперфінал волейбольної Ліги чемпіонів пройде у турецькій Анталії

5 травня спершу відбудеться жіночий фінал, а потім головний трофей турніру розіграють чоловіки

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.