Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 травня 2020, 17:08
1570
2

Президент Баркома: «В Україні не дають розвиватися ніякому спорту»

Олег Баран – про бажання виступати в чемпіонаті Польщі

| Оновлено 15 травня 2020, 17:08
1570
2
Президент Баркома: «В Україні не дають розвиватися ніякому спорту»
ФВУ

Президент «Баркома-Кажанів» Олег Баран прокоментував інформацію про можливу участь клубу в чемпіонаті Польщі.

– До 2014-го року «Локомотив» грав у відкритому чемпіонаті Росії. Австрійський «Інсбрук», з яким ми грали в єврокубках цього сезону, виступає в чемпіонаті Німеччини. Така практика є у світі та Європі. 

Ми теж давно про це думали і вели попередні розмови про це і з поляками, і з нашою федерацією. Але розуміли, що це шлях, до якого треба підготуватися і технічно, і фізично, і ментально. Тому підходили до цього питання спокійно і планомірно. 

– Це ніяк не зрада і не повний переїзд клубу до Польщі? 
– Це ніяка не зрада, а нормальна практика. Маркетингово це варіант НБА - якщо і нас, і Берлін приймуть. Це може бути рішення про розширення ліги і ділення на два дивізіони. Рівень привабливості волейболу виходить на вищий рівень. Не забувайте, що Польща - дворазовий чемпіон світу. У них найсильніший вид спорту саме волейбол. 

– В українському чемпіонаті нереально рости, бо настільки немає конкуренції? 
– Спорт в Україні взагалі переживає стагнацію. Одна з основних причин - реального чинного законодавства для спонсорства та меценатства нема. В більшості випадків це індивідуальні бажання того чи іншого власника. Все тримається на такому. 

Немає законодавчої норми, яка могла б громадити людей, створювати кооперацію, рух. Щоб були міські команди, які б трималися на гроні підприємців. Це не дає розвиватися ніякому спорту. Волейболу в тому числі.

Наслідки прості. Деякі команди фінансуються з обласних або міських бюджетів. Якщо людина, яка вболівала за волейбол, йде з посади, то волейбол помирає. Так було з «Новатором». І це може повторитися з ким завгодно. В Житомирі багато що тримається на голові обласної ради, який любить волейбол. Якщо завтра щось зміниться, то це одразу призведе до якихось наслідків. 

Також треба розуміти, що інфраструктура в Україні не дозволяє вивести волейбол на інший рівень. Нам обіцяють, що будуть збудовані зали в різних містах. Але навіть в Києві нема нормального волейбольного залу. Це не сприяє, щоб цей вид спорту активно прогресував.

– Наскільки складно фінансово ввійти в польську лігу? Великі внески?
– Навантаження на бюджет геометрично зросте. До пандемії був переконаний, що кількість туристів, яка приїжджатиме до Львова завдяки волейболу, дозволить нам звертатися до різних компаній задля спонсорства. Це дозволить нам заробляти. Моя модель не змінилася - хочу, щоб було 50-60 людей, які кожен місяць робили би нехай невеликий внесок в клуб. 

Відчували себе його частиною, частиною шоу, були учасниками процесу і мали з того певний зиск. Якщо ми таки потрапимо в Плюс Лігу, то буду знайомити людей, які дотичні до клубу у Львові, з людьми, які дотичні до клубів у Польщі і є спонсорами там. Це може бути шляхом до побудови нових бізнес-стосунків. Через такі речі можна монетизувати клуб. Так можна будувати нове поле для розвитку бізнесів, волейболу і міста.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко
Футбол | 25 квітня 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко

Головний тренер «Ліверпуля» прокоментував поразку від «Евертона» (0:2)

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Финансирование команд с городского или областного бюджета - полный идиотизм. Почему люди должны оплачивать со своего кармана шикарную жизнь 50-60 дармоедов, только потому что они могут бегать по полю и пинать мяч ( в футболе) или высоко прыгать и лупить по мячу, желательно не попав в голову сопернику... Должны доминировать клубная система с соответствующей структурой.. Как говорил Г.М. Суркис - нет денег на игу в футбол, играйте в бадминтон. И он уже тогда был прав. Весь мировой спорт постепенно идет к этому. Но в Украине нет просто людей, которые бы это понимали - все мечтают о бюджетных деньгах, ищут дурачков-спонсоров и бандитов-олигархов. Но даже если кто-то и находится, все до первой катаклизмы - или кладбище или мировой кризис...
turist86
а хто залишиться грати в Україні?