Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 березня 2020, 17:22
8940
18

Зоря зуміла вийти на другу сходинку завдяки важкій перемозі над Олімпіком

Вирішальний м'яч у зустрічі провів Владислав Кабаєв

| Оновлено 01 березня 2020, 17:22
8940
18
Зоря зуміла вийти на другу сходинку завдяки важкій перемозі над Олімпіком
ФК Зоря

Недільна частина поєдинків в рамках двадцятого туру Української Прем'єр-ліги починалася з гри в Запоріжжі, де на полі «Славутич-Арени» луганській «Зорі» треба було провести принциповий поєдинок проти донецького «Олімпіка» в рамках територіального донбаського дербі. Крім характеру протистояння команд з сусідніх областей України, зустріч носила також і визначальне значення з точки зору долі «олімпійців» в останніх поєдинків першої частини розіграшу чемпіонату.

Відставання колективу Вісенте Гомеса від «Колоса» з с. Ковалівка, після поєдинку «колосків» в рамках звітного туру проти львівських «Карпат» (2:1), вже становило вісім пунктів. І якщо взяти до уваги, що «Олімпіку» залишалося провести всього три гри, то прості математичні підрахунки могли підказати, що будь-яка осічка донеччан у зустрічах, що залишилися до поділу (навіть якщо не брати до уваги можливі персональні успіхи «Колоса»), могла б коштувати їм місця у верхній шістці команд.

Для «Зорі» контекст перед грою звітного туру був ще простішим – поразка київського «Динамо» в грі проти дніпровського «Дніпра-1» відкривала луганчанам пряму дорогу на другу сходинку турнірної таблиці. З усього вище сказаного слідував простий висновок – результат гри на «Славутич-Арені» мав визначальне значення для обох сторін.

Про справжні прагнення команд грати відповідно до позначених завдань точно ніякої інформації не зможе дати перший тайм поєдинку. Монотонне володіння м'ячем з боку луганчан навряд чи сприяло проходженню крізь кілька рядів оборони суперників. «Олімпік» був цілком задоволений роллю команди, що грала від захисту, тому не особливо навантажував роботою Шахаба, який був єдиним шансом донеччан вийти в атаку через пас.

По одному гольовому моменту по обидва боки поля – настільки мізерним виявився підсумок першого тайму. Владлен Юрченко пробачив опонентів, коли промахнувся із убивчої позиції перед воротами повз ліву штангу, а Іван Зотько зміг головою пробити лише в руки Заурі Махарадзе, який залишився стояти на лінії при подачі з кутового. За виразом облич головних тренерів було зрозуміло, що такого обсягу роботи з боку їхніх підопічних було явно недостатньо. Хоча вказівки Вісенте Гомеса на адресу Шахаба триматися якомога вище інших партнерів під час першого тайму навряд чи могли призвести до іншого перебігу подій.

У другому таймі обидва колективи довго пливли за розміреною течією поєдинку в почерговому контролі над м'ячем. Однак все змінилося в заключній чверті поєдинку, яку відкрила помилка Дмитра Іванісені під час передачі назад на голкіпера, після чого Махарадзе довелося вигравати очну дуель у Кравченко. Кутовий, який вдалося витягти гостям з цього епізоду, міг замикати на дальній штанзі Гришко, однак не влучив по воротах з близької дистанції. Це були лише перші сигнали тривоги для оборони луганчан.

Спроба підопічних Скрипника згладити труднощі, які виниклі на їх половині поля, призвела до відповідної помилки в діях захисту «олімпійців». Ксьонз вкрай невдало зрізав м'яч головою на дальню штангу під час подачі кутового з лівого флангу, після чого Кабаєву залишалося занести м'яч через лінію.

Здавалося б, «Зоря» вирвала перемогу під завісу поєдинку, й може сміливо відходити в глибоку оборону. Однак господарі спробували зіграти відкрито, за що кілька разів могли бути спіймані суперниками на невдалому виборі позиції при подачах зі стандартів. І тим не менше, ні удар головою в праву штангу від Шахаба, ні дві спроби Зотько завершити відскоки ударом по порожніх воротах з меж воротарського, успіхом не увінчалися. У підсумку, колектив Вісенте Гомеса був змушений розпрощатися з шансами на потрапляння в верхню шістку, а підопічні Віктора Скрипника можуть тепер радіти здобутій другій сходинці в турнірній таблиці.

У наступному турі луганська «Зоря» знову зіграє в Запоріжжі, але вже проти ФК «Львів», а донецькому «Олімпіку» належить прийняти чернігівську «Десну» на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського в столиці України.

Українська Прем’єр ліга. 20-й тур.

Зоря – Олімпік 1:0


Кабаєв, 77

Кочергін, 19, Юрченко, 35, Вернидуб, 60, Хомченовський, 85, Михайліченко, 89, Чеберко, 90+7 – Лебеденко, 67

Зоря: Махарадзе – Михайліченко, Чеберко, Вернидуб, Тимчик – Іванісеня – Кочергін (Хомченовський, 78), Юрченко (Цвек, 90), Лєднєв – Перович (Луньов, 78), Кабаєв.

Олімпік: Кринський – Лебеденко, Гришко, Зотько, Ксьонз – Вербний (Завійський, 52) – Кравчук, Політило (Чогадзе, 81), Кравченко (Тейшейра, 78) – Шахаб, Дегтярьов.

Арбітр: Сергій Бойко (Белгород-Дністровський)

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 9 (2) – 17 (5)
Кутові: 5 – 6
Оффсайди: 3 – 1.

ЗОРЯ-ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 46
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Заря начудила столько, что на несколько матчей хватило бы. Выиграли чудом.
Al Zolo
тяжело все лидеры входят во 2 половину сезона..... радует что борьба за медали будет жесткой
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
андрей ильяшенко
Самая тяжёлая игра Зари в этом сезоне. Да держали в голове проигрыш Динамо. Хотели до верного разыграть. Победа есть победа. В переди ещё очень важные игры и это второе место это всего лишь формальность. Десна, Александрия, Динамо, Колос, Шахтёр все эти игры будут архи трудным, будут и победы и поражения. Пока 2е.. Двигаемся дальше. Спс Олимпику что повозил, немного опустил на землю. Уж есть чуйка сто Львов это тоже не подарок сегодня.
Rostyslav Karpa
Думаю з такою грою ДК буде на 4-му місці а Десна і Зоря змагатимуться за 2-ге
electron440v60hz
мне нравится место сурков
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vova Kwasov
Друге місце розіграють Десна із Зорею
Vova Kwasov
Чернігів в лізі чемпіонів, а Динамо чи і в лігу Європи попаде...хто міг про таке подумати?!!!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
coach85
два удара в створ ворот за 96 минут игры плюс 12 жёлтых карточек в двух играх, пять из которых были заработаны в конце игры ( с 84 по 96 минуты).......печальная статистика.
BaZia
Команда Скрипника показывает футбол, такую команду хочется смотреть на евроарене. А Лесык пускай и дальше пробивает ДнО
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bolelschik
Жаль Олипик, он заслуживал не тольн=ко ничьи, но и победы с крупным счетом. Заря выглядит бледно, мягко говоря, не заслуживала не то что победы, а и второго места.