Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 березня 2020, 16:22
5667
2

Зоря – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У гонитві за другим і шостим місцями

| Оновлено 01 березня 2020, 16:22
5667
2
Зоря – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік Донецьк

«Зоря» та «Олімпік» переслідують дещо різні завдання в чемпіонаті. Луганчани мають намір поборотися за «срібні» медалі, а «олімпійці» намагаються зачепитися за можливість опинитися серед шести кращих команд під час проведення другого етапу змагань. Ось тільки шанси у «Олімпіка» на виконання такого завдання здаються все більш примарними. Особливо після поразки донецького колективу «Львову» тиждень тому. Це фіаско, до слова, стало четвертим поспіль для «олімпійців» в чемпіонаті.

Донецький клуб взимку був досить активним на трансферному ринку, поповнивши свій склад рядом новачків. Можливо, саме незіграність стала причиною поразки «олімпійців» від «Львова», адже на стадіоні «Динамо» імені В.Лобановського за команду Вісенте Гомеса дебютували відразу шість футболістів. Серед них опинився і захисник Дмитро Литвин, який на правах оренди перейшов в «Олімпік» з «Зорі». З гравців, які залишили розташування донеччан, в першу чергу потрібно відзначити форварда Матара, орендованого львівськими «Карпатами». Сенегалець демонструє досить зрілу гру, а влітку минулого року він був близький до переходу в київське «Динамо».

Луганчани зовсім з іншим настроєм готувалися до першого в 2020-му році домашньогу поєдинку. Тиждень тому «чорно-білі» на виїзді здолали непоступливий «Маріуполь», а головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник був визнаний кращим тренером 19-го туру. У разі перемоги над «Олімпіком» луганчани можуть потіснити з другої позиції київське «Динамо», яке в п'ятницю програло «Дніпру-1». У Маріуполі в складі луганського колективу дебютували форвард Михайло Перович і опорник Ловро Цвек. Обидва продемонстрували непогану взаємодію з новими партнерами, а чорногорець ще й відзначився результативним ударом.

До недільного протистояння «Зоря» підходить в повній бойовій готовності. У строю знаходяться всі футболісти, за винятком голкіпера Микити Шевченка, який продовжує відновлюватися після отриманої на зборах травми. У «Олімпіка» поза грою на найближчий поєдинок опинився Євген Цимбалюк, вимушений пропустити зустріч через перебір жовтих карток.

Матч з луганчанами в першому колі закінчився катастрофою для донецького клубу: на поле стадіону «Динамо» імені В.Лобановського «Зоря» обіграла суперників з рахунком 5:0. Дублем у тій зустрічі відзначився Русин, ще по голу забили Юрченко, Леднєв і Кабаєв, а «олімпійці» у першому таймі залишилися в меншості після вилучення Ксьонза. Але «Олімпік» не можна назвати зручним опонентом для «чорно-білих». До вищезазначеного фіаско донеччани не програвали «Зорі» чотири матчі - 3 нічиї і 1 перемога.

Обслуговувати майбутній матч буде бригада арбітрів на чолі з мастодонтом нашого суддівського цеху Сергієм Бойком з Київської області. У поточному чемпіонаті Бойко провів шість матчів, також він регулярно працює на міжнародному рівні (офіційні поєдинки національних збірних, Ліга Європи). Крім того, саме Бойко зафіксував перемогу «Зорі» над «Олімпіком» в першому колі. У нинішньому чемпіонаті донецький колектив ще двічі перетинався з досвідченим арбітром: при ньому донеччани зазнали гостьової поразки від «Шахтаря» (0:4) і в Києві зіграли внічию з «Олександрією» (0:0).

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Махарадзе, Тимчик, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Цвек, Юрченко, Кочергін, Леднєв, Хомченовський, Перович.

«Олімпік»: Кринський, Лебеденко, Гришко, Литвин, Кравченко, Вербний, Балашов, Кравчук, Політило, Тейшейра, Шахаб.

1 березня, неділя

«Зоря» — «Олімпік»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Даніеле ДЕ РОССІ: «Було нелегко. Мілан – сильна команда»
Футбол | 19 квітня 2024, 05:25 2
Даніеле ДЕ РОССІ: «Було нелегко. Мілан – сильна команда»

Наставник «вовків» радий тріумфу своїх підопічних

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
4-1 Зоря...
Гра за друге місце!...
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил