Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 грудня 2020, 14:43
10184
20

Десна вдома розгромила Маріуполь

Вдруге в сезоні чернігівці обіграли приазовців з рахунком 4:0

| Оновлено 17 грудня 2020, 14:43
10184
20
Десна вдома розгромила Маріуполь

У Чернігові відбувся матч 20-го туру української Прем'єр-ліги. Зустрічалися команди, які вирішують різні завдання: «Десна» прагне набрати якомога більше очок перед стартом другої частини сезону, а «Маріуполь» бореться за потрапляння до топ-6. Але при цьому різниця в очковому запасі становила до поєдинку 11 балів. Як показала гра, різниця ця - цілком заслужена.

Чернігівці почали зустріч з позиції першого номера. Вони частіше загрожували воротам, більше володіли м'ячем. І вже на 12-й хвилині відкрили рахунок: Кузик подав кутовий, а Тотовицький головою переправив м'яч у сітку - 1:0. А буквально через кілька хвилин ще один корнер біля воріт гостей обернувся голом. Хоча на цей раз «другий поверх» виграв Дава, м'яч від його голови відскочив на дальній кут воротарського. Але там знову опинився Тотовицький, і в стрибку «рибкою» знову ж таки головою пробив точно - 2:0. Ось такий феєричний дебют новачка команди перед чернігівськими уболівальниками!

Перевага «Десни» не викликала сумнівів: вже до середини тайму вони не тільки отримали комфортну перевагу в рахунку, але і «посадили» на картки двох центрбеків суперника. Після цього підопічні Олександра Рябоконя не зменшили обертів. І хоча не зуміли забити третій м'яч, однак пішли на перерву з упевненістю у власних силах. У гостей шансів практично не було. Жодного удару в площину воріт, два «гірчичника», два пропущених м'ячі: підсумок першої половини зустрічі був явно не на користь команди Олександра Бабича.

При цьому наставник «Маріуполя» в перерві не наважився на посилення нападу. Замінений був тільки Дава, котрий досить активно підключався до атак, але отримав попередження. На жаль, ця заміна не стала посиленням, скоріше, навпаки. Незабаром після відновлення гри вийшовший на поле Муравський збив у своєму штрафному Філіппова, заробивши жовту картку і пенальті. Вирок привів у виконання сам потерпілий, розвівши голкіпера і м'яч по протилежних кутках - 3:0!

Після цього все в матчі стало ясно. «Маріуполь» так нічого і не створив біля чужих воріт: команда розуміла, що гру не врятувати, і штурму не влаштувала. А господарі грали в своє задоволення, раз у раз примушуючи вступати в гру Гальчука. І вже в компенсований час встановили остаточний рахунок, який повторив підсумок зустрічі першого туру - 4:0. Комбінація була чудовою! Конопля прострілив справа, Будківський продовжив пас п'ятою, а Калитвинцев розстріляв порожні ворота. Відзначимо, що Конопля і Будківський з'явилися на полі після перерви, і саме вони організували таке гарне взяття воріт.

4:0 - і «Десна» залишилася на 4-й сходинці турнірної таблиці з 36-ма очками. 4 березня чернігівці проведуть виїзний поєдинок проти «Олімпіка». В активі «Маріуполя» 22 бали і 7-е місце. У середу підопічні Олександра Бабича приймають «Ворсклу».

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Десна» - «Маріуполь» – 4:0

 Тотовицький (12; 21), Філіппов (58, з пенальті), Калитвинцев (90+2).

 Чоботенко (5), Дава (19), Ігнатенко (53), Муравський (57).

«Десна»: Паст — Д. Фаворов, Гітченко, Тамм, Мостовий - Арвеладзе - Калитвинцев, Тотовіцкій (Будковський, 81), Домбровський, Кузик (Картушов, 69) - Філіппов (Конопля, 85).

«Маріуполь»: Гальчук — Кірюханцев, Чоботенко, Дава (Муравський, 46), Тищенко (Топалов, 65) - Федорчук, Ігнатенко - Мишнєв, Горбунов - Чурко, Фомін (Кулаков, 76).
     
Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
да и само собой Десна еще поборется за пьедестал
BekXan
Десна хорошая команда с классным тренером.Рвуться в в ЛЕ.Но бл@дь второй год без реконструкции стадиона !Чем руководство думает ?!Все понимают чем это закончиться.Шо за нах с трибунами по замене?!
y-grec
Знову пропустив матч улюбленої команди...
Чернігівців з перемогою, нехай змушують верхню шістку з собою рахуватися
ffff
Дело в том что та трибуна находится в частных руках. Наследие девяностых.
kino
Молодці Чернігів! Ахмето-шахрайська шістка повержена.
Al Zolo
пока арендуполь -главный фаворит на вылет при такой игре
Футбол в квадрате
Тотовицкий молодчик! Если так продолжит. то может вернуться в Шахту и подвинуть Коваленко...
Jeka Lukashin
Интересненький чемпионат намечается. Вчера загнали собаку в будку, сегодня вот тоже. То ли еще будет
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Леонід Леонідович
пес в будці,це добре...Привіт вболювальникам недоклуба..