Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 лютого 2020, 20:38
6727
1

Ювілей Роналду, покер Мессі

Віталій Пасічний розповідає про найцікавіше, що відбулося в топ-лігах на вихідних

| Оновлено 25 лютого 2020, 20:38
6727
1
Ювілей Роналду, покер Мессі
Твіттер Барселони. Ліонель Мессі

Чемпіонат України відновився, але це не привід менше стежити за найсильнішими футбольними лігами Європи. Розв'язка чемпіонської гонки усюди все ближче, найкращі з найкращих регулярно виходять один проти одного – а на минулих вихідних блиснули і «дві зірки, дві світлих повісті».

Ювілей вік-енду

Безликий вояж «Ювентуса» до Феррари на історичну гру перетворив вихід на поле Кріштіану Роналду. Португалець зіграв тисячний матч в кар'єрі! Хоча у португальця навіть з «Ювентусом» ще більше двох років за контрактом, йому залишилося всього 29 ігор до Паоло Мальдіні, 31 – до Райана Гіггза, та й зараз він вже в першій двадцятці футболістів за кількістю матчів.

Гвардійські рекорди Роналду логічно залишаються в тіні бомбардирських, але його готовність грати завжди, не зважаючи ні на яких суперників, партнерів, фоли, графік і т.д. і т.п. теж вражає. Рекорд по іграх за збірну Португалії давно встановлено, рекорд ЛЧ на горе Касільяса впаде якщо не цього, то наступного року – і це буде рідкісний випадок, коли рекорд турніру за матчами буде належати не воротарю. Так просто вдумайтесь в цей показник: тисяча ігор за «Спортiнг», «МЮ», «Реал», «Юве» і збірну! Середньостатистичному українському футболісту потрібно грати років сорок, щоб стільки разів вийти на поле.

У цій грі Роналду, м'яко кажучи, не просто позначив ювілей. Його гол у ворота СПАЛа продовжив серію з турів Серії А, в яких він відзначився голом, до одинадцяти поспіль. Це повторення рекорду Габріеля Батістути, який вразив ворота 11 суперників «Фіорентини» поспіль у сезоні-94/95. Наступний матч чемпіонату «Юве» грає з «Інтером», і буде символічно, якщо один із найлегендарніших рекордів італійського футболу Кріштіану поб'є саме в такому, елітарного класу, матчі.

Футболіст вік-енду

Мессі не забивав в чотирьох попередніх турах Прiмери і, мабуть, скучив за справжньою грою. Ні, він грав добре, був дуже корисним, але від нього все-таки чекали, чекають і чекатимуть в першу чергу результативних ударів. І ось, проти «Ейбару» Лео оформив покер.

Проти «зброярів» аргентинець забивав м'ячі на будь-який смак. Перший – дива дриблінгу, завдяки якому Мессі впорався з трьома захисниками. Другий – більярдний удар в дальній кут. Третій – командна гра, коли Мессі віддав, здавалося б, на гол Грізманну, але Антуан не зміг обробити м'яч і відпасував назад. Ну і контратака для різноманітності, яку Лео сам протягнув, сам і закінчив.

Крім чисто статистичного подвигу, такий Мессі повинен вселяти оптимізм перед стартом «Барси» в плей-оф Ліги чемпіонів. Мабуть, про жодного іншого футболіста топ-клубу не можна з такою впевненістю сказати, що без нього не буде нічого… А, ну й відзначимо кінець казки «зброярів»: пресинг-машина, яка кілька сезонів поспіль давала бій в першу чергу грандам, зараз серйозно ризикує вилетіти.

Ганьба вік-енду

Минуло два тижні з моменту відставки Юргена Клінсманна з посади головного тренера «Герти». Відповідно, пройшло близько місяця з підписання «Старою дамою» двох найдорожчих гравців у своїй історії, завдяки чому вона опинилася клубом, який за січневе трансферне вікно витратив на трансфери більше всіх в Європі. Що на полі? Ну…


Твіттер Герти

Останній матч «Герта» програла 0:5. На своєму полі. «Кельну». Більшу виїзну перемогу в Бундеслізі «козли» святкували тільки в сезоні-65/66, на полі «Тасманії Берлін» – а це все одно що ніколи, оскільки клуб з острівною назвою навічно зберіг за собою всі антирекорди вищої ліги. Та «Тасманія» виявилася у вищій лізі не за спортивним принципом: після пониження в класі якраз «Герти» чиновники захотіли, щоб у вищій лізі була представлена ​​команда зі столиці. Таким чином, команда опинилася в Бундеслізі за один факт базування в Берліні, що призвело до 28 поразок у 34 матчах, дев'ять з яких – з п'ятьма і більше пропущеними.

А зараз вже інша команда за один факт базування в Берліні отримала власника-мільярдера, що поки нічого, крім проблем, їй не принесло. Ларс Віндхорст з 17 років займається IT-технологіями, заробив три мільярди євро, але він навіть сам у перших же інтерв'ю після придбання клубу розповів, що у футболі не розбирається від слова «зовсім».

Похвальна чесність, але дії нового керівництва дивнішi одна за іншу. Юрген Клінсманн, який не тренував клуби майже десять років, вже був неоднозначною кандидатурою, але його відставка через пару тижнів після відновлення зимової перерви (і через 76 днів після призначення – тобто «Клінсі» відпрацював в «Герті» головним чином зимове міжсезоння) виглядає вже однозначно дурною. При цьому Клінсманн подав у відставку сам, розраховував на місце в правлінні і отримав відмову… Але це все дійсно незначні деталі – в клубі, де президент дійсно тримає руку на пульсі, такого б просто не відбулося.


Твіттер Герти

Ну а командою тепер керують колишні помічники Клінсі: Олександр Нурі в якості виконуючого обов'язки, Маркус Фельдхофф і Андрес Кепке в якості асистентів. Клуб, за інформацією Football Oranje, веде переговори з ван Боммелем, Рогером Шмідтом і Бруно Лаббадією, а поки маємо те, що маємо. Думаю, «Кельн» навіть з команд Другої Бундесліги переміг би 5:0 на виїзді дуже мало кого – а все тому, що в «Герті» відбулися кілька антиспортивних управлінських рішень поспіль.

Купівля клубу в Берліні бачиться Віндхорст перспективним бізнес-проектом. ««ПСЖ» заробляє на продажу їжі та напоїв на домашніх матчах 200 мільйонів євро на рік, а «Герта» лише 50 – і тут є потенціал для зростання». Ларс не врахував одного: щоб клуб багато заробляв на вболівальниках, він повинен бути успішним на полі. «Тасманія» в першому домашньому матчі того сезону зіграла при 80 тисячах глядачів, але по ходу сезону встановила вічний антирекорд ще й за відвідуваністю (827 чоловік на трибунах в матчі Бундесліги). Так, до слова.

Серія вік-енду

«Манчестер Сіті» обіграв «Лестер» 1:0, але знову не забив пенальті. Невдалими вийшли останні чотири удари з «точки» – і найцікавіше, що їх завдавали чотири різні людини. Гюндоган, Стерлінг, Жезус і Агуеро по черзі пробували себе в якості пенальтістів, але однаково не змогли забити.


Твіттер Манчестер Сіті

Гвардіола жартував, що дасть спробувати себе в цій ролі Едерсону, але ситуація в команді давно не смішна. Через пенальті «Ман Сіті» вилетів з минулої ЛЧ від «Тоттенхема» – а що буде, якщо арбітр вкаже на «точку» завтра з «Реалом»? Чесно кажучи, я б просто давав бити 11-метрові Фернандінью: бразилець забивав їх навіть Шовковському, а після цього йому вже ніщо не повинно бути страшно.

Перенесення вік-енду

Футбольний вік-енд міг бути ще цікавішим, якби відбулися ігри «Аталанти» з «Сассуоло», «Інтера» з «Сампдорією», «Торіно» з «Пармою» та «Верони» з «Кальярі». Але на жаль, вони всі були перенесені через причину, яка давно стала головною в усіх неспортивних ЗМІ.

Коронавірус, на жаль, крокує по планеті і дістався вже до італійського «чобітка». Число жертв зростає з кожним днем, і 11 міст в провінціях Ломбардія і Венето ізольовані. Як наслідок, ряд матчів перенесено вже зараз, і дуже ймовірно, що те ж трапиться з наступним туром Серії А повнiстю.

Гол вік-енду

Гравець «Нанту» Кадер Бамба забив переможний гол «Марселю» чудовим обвідним ударом.

 

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 0
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
1000 матчей - круто, просто офигеть... У Месси 853... Ну, с учетом возраста примерно про графику Роналду идет....Реально, у них мегаєпохальное соперничество по всем фронтам!