Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 23 червня 2020, 20:22
2722
0

Повернення Соріано та розгроми за участю наших

Sport.ua - про найцікавіше, що подарували нам топ-ліги в останні дні

| Оновлено 23 червня 2020, 20:22
2722
0
Повернення Соріано та розгроми за участю наших
Твіттер Манчестер Сіті

Футбол по закінченні карантину ще не встиг знову стати нормою життя, як окремі турніри вже близькі до завершення. Цього тижня буде зіграно останній тур Бундесліги, все ближче і ближче визначення чемпіона в Англії, і другорядні інтриги потроху вирішуються. Що ж, тим цікавіше сюжети, які нам підготувала фінішна пряма.

Футбольний Brexit вік-енду

Тренер «Бернлі» Шон Дайчі виставив на матч проти «Манчестер Сіті» склад, в якому один чех Матей Видра розбавляв компанію з десятьох англійців. І якщо для Іспанії і, в меншій мірі, Італії, Франції, Німеччини така підтримка вітчизняного виробника нормальна, то в Англії востаннє десятеро своїх починали матч ... у 2006-му році.

І навіть це досягнення було більше формальним! Просто тренер «Міддлсбро» Стів Макларен за три дні до фіналу Кубка УЄФА (в це важко повірити, але «річковики» менше 15 років тому грали в фіналі єврокубку) виставив на нічого не значущий матч чемпіонату честолюбних дублерів. Тільки тому Шварцер, Відука, Хассельбайнк, Рошембак поступилися місцем в основі різним англійським тінейджерам.

Якщо ж шукати матч клубу АПЛ, розпочатий (та й закінчений) повністю англійськими футболістами, то доведеться повертатися в минуле століття. 27 лютого 1999 року «Астон Вілла» вийшла на матч проти «Ковентрі» без єдиного легіонера – примітно, що в її складі вийшов нинішній тренер збірної Англії Гарет Саутгейт. Пізніше він пограє в «Міддлсбро», де в 2006-му році замінить Стіва Макларена, який піде у збірну.

Втім, рекорди рекордами, а досягненню спортивного результату велика кількість англійців сприяє слабо. Всі три згадані матчі закінчилися поразками: «Астон Вілла» на своєму полі програла «Ковентрі» 1:4, «Міддлсбро» поступився «Фулхему» 0:1, а «Бернлі» взагалі дозволив себе знищити з рахунком 0:5. Дубль оформив одинадцятий англієць на полі: Філ Фоден, єдиний острів'янин, якому дав пограти Хосеп Гвардіола.

Повернення вік-енду

«Вільярреал» двічі вів у рахунку проти «Севільї» і змушений був задовольнятися нічиєю, але роздягальня після фінального свистка раділа. Справа в тому, що «жовта субмарина» опинилася в ситуації, яку дійсно можна назвати більш значущою, ніж голи, очки й секунди.


Твыттер Вільярреара

Бруно Соріано – представник вимираючого виду one-club-man'iв у світовому футболі. Всю свою кар'єру він грає за «Вільярреал», а почалася вона в ті самі часи, коли «Міддлсбро» ще виходив у фінал єврокубка. Нинішній сезон – чотирнадцятий для Бруно в першій команді. Він погодився грати за «субмарину» у другому дивізіоні, коли йому було 28, і він час від часу викликався в збірну Іспанії. Він же зіграв величезну роль в двох виходах в Лігу чемпіонів, останній з яких відбувся п'ять років тому.

У 2017-му році в міжсезоння у товарняку Соріано пошкодив гомілку. Це пошкодження призвело до наросту на кістковiй тканинi, що призвело до  складної операції і складного ж відновлення. Три роки, довгих три роки Бруно перебував поза грою. Його брат зізнавався, що ситуація так всіх втомила, що в родині в якийсь момент взагалі перестали говорити про футбол, а сам Бруно сказав, що не раз замислювався про завершення кар'єри.

Вчора Бруно випустили на заміну проти «Севільї». Він відіграв сім хвилин і навіть встиг заробити картку під колір форми, але це, звичайно, не головне. Сам президент клубу обійняв Соріано після фінального свистка, партнери влаштували капітану справжню овацію. Даний матч став для нього 417-м за «Вільярреал» – найближчого переслідувача в рейтингу гвардійців він випереджає на більше, ніж сорок ігор.

 

 

Контракт Соріано з клубом діє до кінця сезону-2019/20. Йому вже 36 років, і при всьому відновленні і нелюдському бажання гравця повернутися ніхто не гарантує йому місце як у «Вільярреалі», так і в іншій команді Прiмери після закінчення діючої угоди. Тепер ви знаєте, що в тримісячній затримці чемпіонату є й свої плюси.

«Наші хлопці» вік-енду

Разом з поверненням топ-футболу повернулися у велику гру і наші зіркові легіонери. Олександр Зінченко зіграв вперше після відновлення карантину, давши «Ман Сіті» рознести все той же «Бернлі». Українець традиційно був в першій трійці за кількістю передач (102, більше тільки у Родрі) і торкань (123, більше за всіх), підтримував атаки на лівому фланзі. «Городяни» в цілому декласували суперника (19:1 за ударами, 7:0 за ударами в створ), і Саша на цьому тлі як мінімум не провалився.

Руслан Малiновський також зіграв вперше після карантину і теж виявився причетним до розгромної перемоги. Правда, він вийшов тільки при рахунку 4:0 – «Аталанта» буденно розносила «Сассуоло», і якраз після четвертого м'яча Джанпь'єро Гасперіні зробив потрійну заміну. Проявити себе з найкращого боку Руслану не вдалося: його єдиний удар прийшовся повз отвір, гострих передач він теж не віддавав. Матч закінчився з рахунком 4:1, єдиний гол бергамаскі пропустили вже в компенсований час.

У розгромі взяв участь і Євген Шахов, тільки це був розгром його команди. «Мілану», очевидно, карантин пішов на користь: після дуже якісного матчу в Кубку проти «Ювентуса» команда Піолi розгромила на виїзді «Лечче». Українець вийшов на поле тільки на 87-й хвилині, за рахунку 1:4, і не встиг відзначитися помітними діями – навіть жодної точної передачі не віддав. «Лечче» залишається в зоні вильоту, при тому що в «Дженоа», яка має рівне з ним число очок, матч в запасі…

Рекорд вік-енду

«Баварія» під керівництвом Ханса-Дітера Фліка до того гарна, що вона просто не могла не встановити який-небудь рекорд. Суботня перемога над «Фрайбургом» стала для Зірки Півдня 15-ю в чемпіонаті поспіль, і це рекорд для німецьких клубів.

Гол вік-енду

«Лестер» щосили намагається повернутися в Лігу чемпіонів: каток часів першого кола залишився в минулому, але відрив від «МЮ», «Тоттенхема» і інших мільярдних проектів «лисиці» тримають. Матч із «Вотфордом» складався важко, болісно: Бен Фостер довго відбивав удари Вардi та компанії, але Бен Чілвелл пробив тезку просто геніальним ударом.

Відео 0:50

Правда, на останніх секундах «лисиці» все одно упустили перемогу, давши супернику забити після кутового.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі
Футбол | 25 квітня 2024, 16:17 1
Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі

Український хавбек готується взяти участь у грі проти «Лас-Пальмаса»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.