Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 11 березня 2020, 01:52
6649
2

Поцілунок Марадони, подарунок для Мессі

Віталій Пасічний розповідає про найцікавіше, що вмістив останній вік-енд

| Оновлено 11 березня 2020, 01:52
6649
2
Поцілунок Марадони, подарунок для Мессі
Твіттер Барселони. Ліонель Мессі

Весна – час, коли не тільки розпускаються бруньки, а й вручаються медалі. Основну масу, звичайно, будуть вішати трохи пізніше, але деякі чемпіони нагороджуються вже зараз.

Розв'язка вік-енду

8 березня – час, коли бачиш багато поцілунків, але навряд чи чекаєш їх побачити у виконанні Карлоса Тевеса і Дієго Марадони. В Аргентині закінчився черговий чемпіонат, і в цей раз золото розігрувала там класична пара: «Бока Хуніорс» і «Рівер Плейт».

«Боку» на матч з капітанською пов'язкою вивів Карлос Тевес, який міг грати за будь-які команди Бразилії, Італії, Китаю та Манчестера, але все життя був відданим фанатом цього клубу. Суперник «Хуніорс» в останньому матчі був непримітний своїм ростером, але за тисячу миль виділявся персоною свого тренера: «Хімнасію» з Ла-Плати з минулого року тренує Дієго Армандо Марадона.

Звичайно, всі ви знали різноманітні історії, як люблять Марадону в Неаполі, але коли Тевесу було 11-13 років, Дієго Армандо грав саме за «Бока Хуніорс». З іншого боку, Тевес був лідером «Хуніорс» на початку нульових – а Марадона не менший фанат клубу, ніж Карлітос… Загалом, ці два героя Аргентини при зустрічі не могли обійтися без «цьомика»:

«Бока» виграла 1:0, переможний гол провів Тевес – а з фінальним свистком з'ясувалося, що «Рівер» в паралельному матчі примудрився втратити очки з 15-ю командою ліги і дав «Хуніорс» заскочити на перше місце. Це чемпіонство стало для клубу 34-м в історії - до лідируючого за титулами «Рівера» залишилися лише дві перемоги.

Тевес, звичайно, не стримував емоцій і дав привід порівняти себе з самим собою 17-річної давності:

Матч вік-енду

Дербі Італії з явно українським відтінком відбулося в Турині. «Ювентус» й «Інтер» зійшлися в одному з центральних матчів усього сезону, а трибуни були закриті для уболівальників через коронавiрус.

Що сказати: варто було командам звикнути до гри без скандувань, як виявилося, що «Інтеру» пред'явити суперникові нічого. Вся інтрига в матчі звелася до того, чи втримають «нерадзуррі» нульову нічию, і до цього вони були дійсно близькі, але фірмове підключення до атаки Ремзі дозволило відкрити рахунок. Навіть після цього, не кажучи про гол Дібали, матч можна було закінчувати – а вже при 2:0 вся інтрига звелася до того, чи зможе Роналду встановити рекорд Серії А за кількістю результативних матчів поспіль. Не зміг, серія з голами перервалася на позначці в 11 ігор, хоча навіть в компенсований до другого матчу час Кріштіану мав два шанси.

В Лукаку за весь матч не набралося жодного удару по воротах, у всього «Інтера» – один удар в площину. Якщо у «Ювентуса» Дiбала виходить на заміну і стає кращим, то в «Інтері» Еріксен як і раніше виглядає чужорідним тілом. Можна сказати стандартні слова про молодість проекту Конте, але… «Ювентус» у неділю виглядав просто-напросто більш досконалим проектом: як автомат проти арбалета, як гоночний болід проти карети.

У «бьянконері» на абсолютно видатному рівні ходив м'яч, вони чудово комбінували та заслужено розкрили оборону «Інтера» після підключення Ремзі. «Нерадзуррі» ж були примітивні: два «стовпи» попереду, які весь матч були ізольовані від партнерів, й оборона числом, а не вмінням. При цьому проблеми «Ювентуса» помітнi – їх тільки за останній час підкреслили «Верона» і «Ліон» – але на тлі команди Конте він виглядав практично командою мрії. Невже у Антоніо настала криза жанру?

Між іншим, ця перемога може стати чемпіонською і в самому буквальному сенсі слова. Після закінчення туру чемпіонат Італії припинений через коронавiрус до 3 квітня, і хто знає – може, він не буде дограний взагалі. Зрозуміло, що за втраченими очками «Ювентус» був лідером і так, але обійти «Лаціо» команда Саррi змогла саме завдяки перемозі в даному топ-матчі.

Скандал вік-енду

Недовго музика грала: після перемоги в класико «Реал» лідирував рівно один тиждень, вже наступних вихідних «Барса» повернула собі перше місце. Але дуже ймовірно, що «бланкос» залишилися б лідирувати за рахунок особистих зустрічей, якби не суддівська помилка на «Камп Ноу». «Барселона» вже в кінцівці матчу заробила пенальті в атаці, по ходу якої Мессі подавав на Відаля, який знаходився у офсайді:

Так, Артуро торкнувся м'яча вже після виносу захисником, але сам винiс відбувся саме тому, що Відаль впливав на епізод. Навіть беручи сторону арбітра безпосередньо по фолу в штрафному, скажімо, що даний епізод точно є порушенням правил. Деяким арбітрам не допомагає навіть введення VAR…

«Наш хлопець» вік-енду

Хороша новина: Олександр Зінченко повернув собі місце в основі «Ман Сіті». Погана новина: він був одним з найгірших гравців матчу.

Так, провал Бенжамена Менді з «Реалом» повернув українця в стартовий склад «городян»: якщо матч iз «Шеффілд Венсдей» залишав сумніви, чи не проста це практика для дублера, то на смарагдовому газоні «Олд Траффорд» він вийшов разом з усіма зірками. На жаль, класним перформансом похвалитися Саша не може: Ван-Біссака виграв у нього всю можливу конкуренцію на фланзі, а зміщення в центр не приносили жодної помітної користі.

Провалився і «Ман Сіті» в цілому, завдяки чому чергова перемога «МЮ» в дербі вийшла навіть трохи буденною. Кумедно, але в ті часи, коли «городяни» боролися хіба що за десяте місце, перемоги «червоних дияволів» в дербі або здобувалися важче, або їх просто не було: в сезоні-07/08, наприклад, команда, яка виграє Лігу чемпіонів, програла «Ман Сіті» обидва матчі в сезоні. На четвертому році роботи Гвардіоли раптово виявилося, що команда критично залежна від одного гравця: без Кевіна де Брюйне, який отримав чергову травму, чемпіон практично нічого не створив.

Ляп туру

«Лестер» в 2020-му році помітно послабшав, внаслідок чого під питанням виявилося участь клубу в ЛЧ на наступний сезон. Навіть в домашньому матчі з аутсайдером «лисиці» відчували значні труднощі, але у нагодi встав ляп Хосе Рейни. Голкіпер так вийшов за межі штрафного, що коментаторам було впору запитувати, де гуляв Пепе:

Гол туру

«Вальядолід» програв «Атлетіку» 1:4, але це не робить його єдиний м'яч менш красивим. Сандро Рамірес зробив м'яч в поодинці: сам відкрився, сам впорався з захисниками і сам поклав м'яч точно в дальній кут.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
temamx2727
"Дерби Италии с явно украинским оттенком состоялось в Турине"
А украинский оттенок где? подскажите пожалуйста.
Billy Milligan
Тевез и Марадонна должны были передать этот челендж Миле с Блохиным.