Мирослав СТУПАР: «Вилучення Зінченка закономірне»

Експерт – про вилучення українця в матчі «Тоттенхем» – «Манчестер Сіті»

Мирослав СТУПАР: «Вилучення Зінченка закономірне»
© Instagram. Олександр Зінченко (ліворуч)

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував вилучення українського гравця «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка в матчі 25-го туру англійської Прем'єр-ліги проти «Тоттенхема» (0:2).

«Тут говорять про боротьбу плечем в плече, але давайте розберемося. Про першу карточку Зінченка не згадуємо, вона була очевидною. А перед тим, як Олександр отримав другу, «Манчестер Сіті» розігрував кутовий. Розіграв невдало, Гаррі Вінкс м'яча перехопив і протягнув його до центральної лінії. І проштовхнув далі, але там вже Зінченко зустрів його своїм плечем, заваливши на газон. Якби Вінкс силову боротьбу не програв, то двоє гравців «Тоттенгема» виходили би на одного захисника «МанСіті». Це зрив небезпечної атаки.

Чи мав рацію арбітр, зупиняючи гру і показуючи Зінченку другу жовту карточку? Якщо дивитися лише на боротьбу двох футболістів, то я б не сказав, що контакт Зінченка відносно Вінкса був неправомірним. Але я хочу звернути вашу увагу ось на щось: восьмий номер «Тоттенгема» проштовхнув м'яча до того, як Зінченко вступив з ним у контакт. І коли цей контакт відбувся, м'яч був не на ігровій відстані від футболістів. Ось це важливо. У Правилах записано чітко: якщо м'яч знаходиться не на ігровій відстані, то навіть правомірний поштовх трактується порушенням правил. Але за це призначається не штрафний удар, як розцінив Майкл Дін, а вільний удар. І без карточки тут не обійтися. Тож вилучення Зінченка закономірне», - сказав Ступар.

Підписуйся на наш канал в Telegram і дізнавайся всі найсвіжіші новини раніше за всіх!

Джерело — UA-Football

(5 голосів)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новини партнерiв
Коментарі
    Андрей Овчаренко
    online
      Андрей Овчаренко, 03.02.2020 18:04
    0
    Вот здесь человек нормально пояснил свою позицию, без всяких идиотских "ита была блохирофка, но сбоку", могу согласиться.
    sokolyk
      sokolyk, 03.02.2020 14:14
    0
    Знатоки правил всех предыдущих постов успокоились или ещё есть вопросы?
    Андрей Овчаренко
    online
      Андрей Овчаренко, 03.02.2020 18:04
    0
    Вот здесь человек нормально пояснил свою позицию, без всяких идиотских "ита была блохирофка, но сбоку", могу согласиться.
    sokolyk
      sokolyk, 03.02.2020 14:14
    0
    Знатоки правил всех предыдущих постов успокоились или ещё есть вопросы?
Ви не авторизовані.
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Якщо ви не маєте облікового запису, ви повинні зареєструватися.
Продовжуючи переглядати SPORT.UA, Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності