Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2019, 12:12
28279
43

Шахтар – Аталанта. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Або груди в хрестах, або голова в кущах

| Оновлено 12 грудня 2019, 12:12
28279
43
Шахтар – Аталанта. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

Вже за усталеною традицією питання виходу в євровесну «Шахтар» буде вирішувати в останньому турі групового етапу ЛЧ - в матчі проти бронзового призера минулого чемпіонату Італії «Аталанти».

Передматчеві розклади для команди Луїша Каштру і прості, і складні одночасно. Прості тому, що для того, щоб гарантовано вийти в плей-оф чемпіонської Ліги, «гірникам» необхідно перемогти бергамасків. Плюс три очки в скарбничку чемпіонів України зроблять їх позиції на другій сходинці в таблиці недосяжними для опонентів. А складні тому, що «Аталанта» зараз хоч і займає останнє місце в групі, але набрала хорошу форму, і перемогти італійський колектив буде вельми непросто. Не в останню чергу і тому, що в разі перемоги в Харкові вже бергамаски можуть пробитися в плей-оф, залишаючи за бортом «Шахтар». Відносно ж гіпотетичної нічиєї, то в даному випадку можливі варіанти. При такому результаті багато буде залежати від результату паралельного матчу, де зустрінуться «Динамо» і «МанСіті». Якщо чемпіони Хорватії програють чемпіону Англії або розділить очки, то нічия в Харкові виводить в 1/8 фіналу ЛЧ «Шахтар». Але якщо переможуть загребці, підопічним Каштру потрібно обов'язково вигравати в своєму матчі, щоб залишитися в чемпіонській Лізі.

Потрібна перемога! Розклади для Шахтаря перед вирішальним матчем ЛЧ

Напередодні візиту до Харкова «Аталанта» провела непростий поєдинок в рамках 15 туру серії «А» проти «Верони». Матч для бергамасків почався невдало - вони пропустили в середині першого тайму. «Аталанта» зрівняла рахунок зусиллями українського легіонера Руслана Малиновського, який з'явився на полі на 28 хвилині, замінивши травмованого Ілічіча. За хвилину до перерви Малиновському вдався могутній удар з-за меж штрафного майданчика у дев'ятку. Без шансів для голкіпера. Це перший гол Руслана в чемпіонаті Італії. Після перерви «Аталанті» довелося ще раз відіграватися. У підсумку команда Гасперіні не тільки змогла зрівняти рахунок, а й виграти. Переможний гол на рахунку Джімшіті на 90+3 хвилині гри. Підсумок - 3:2 на користь «Аталанти». Після цього поєдинку «Аталанта» залишилася на шостому місці в турнірній таблиці чемпіонату Італії. Але більш показовий наступний момент: бергамаски йдуть на першому місці за кількістю забитих м'ячів в чемпіонаті (37-м).

У Харкові «Аталанті» не допоможуть троє провідних гравців - Ілічіч, Сапата (обидва травмовані) та Толої (дискваліфікація). Напевно в старті вийде наш Малиновський. Особливу увагу потрібно приділити і капітанові бергамасків - Гомесу, для якого харківський стадіон не так давно був рідною ареною (аргентинець свого часу захищав кольори «Металіста»).

Донеччани напередодні матчу з італійцями в рамках УПЛ провели поєдинок проти «Олімпіка». І без особливих питань перемогли. У цьому матчі «гірники» зіграли впевнено, зібрано і без недооцінки суперника. Загалом, зовсім не так, як перед цим з «Маріуполем». Радує, що оклигав після травми Марлос, який встиг відзначитися забитим м'ячем у воротах «олімпійців». Однак, швидше за все, Каштру віддасть перевагу в основі на правому фланзі півзахисту Тете, який набрав фантастичну форму. Його зв'язка з Додо може стати вирішальною в цьому поєдинку.

А ще багато чого буде залежати і від капітана «Шахтаря». Тайсон останнім часом не фонтанує бажанням, захищаючи кольори донецького клубу. Цілком можливо, що бразилець цієї зими знову буде «гострити лижі» на вихід. Якщо це дійсно так, то він зобов'язаний піти на красивій ноті.

Луїш КАШТРУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Важливо проаналізувати нашу першу зустріч в Італії. Зараз суперник грає трохи по-іншому, так що є кілька окремих факторів, виходячи з яких, а також з нашої стратегії, виберемо стартовий склад. Хоча, зрозуміло, він буде приблизно тим же, яким ми зазвичай виступаємо, плюс-мінус два-три футболісти. На 75 відсотків команда буде без змін.

Джан П'єро ГАСПЕРІНІ, головний тренер «Аталанти»:

- Вважаю, що гравці «Аталанти» поступово прогресують, поліпшують психологічну стійкість. Це нормально, враховуючи виступи в Серії A і Лізі чемпіонів. У нас є шанс вийти з групи, але потрібно обігравати «Шахтар». Для нас це буде немов фінал, і ми відповідним чином підготуємося.

11 декабря, среда

«Шахтар» — «Аталанта»
Харків. ОСК «Металіст». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ШАХТАР - АТАЛАНТА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Фелікс Цвайєр (Німеччина)
Прогноз Sport.ua — 3:2

Опитування

Голосів 450
Спрогнозуйте результат матчу 6-го туру Ліги чемпіонів між Шахтарем і Аталантою, який пройде 11 грудня в Харкові.

Велика перемога Шахтаря

37 голосів 8.22 %

Мінімальна перемога Шахтаря

200 голосів 44.44 %

Нічия

123 голоса 27.33 %

Мінімальна перемога Аталанти

73 голоса 16.22 %

Велика перемога Аталанти

17 голосів 3.78 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Johnny92
Перемога, тільки перемога і нічого крім перемоги) Удачі, ШАХТА!!!
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BEAR
Игра важна во всех смыслах:
1. выход из группы.
2. одной победой Шахта может принести 1,2 очка в рейтинг для страны (победа 2+ выход из группы 4 = 6 / 5 команд = 1,2) - это могут быть последние очки в сезоне, учитывая игру Динамо (надеемся и они выйдут и будут еще бороться). Затем, именно эти 1,2 очка могут в итоге сыграть на распределение мест через год, когда будет полная жо..а.
короче, удачи кроты, рвите Аталанту!!!
Dora
Успіхів Шахтарю!Матч року для обох команд!!!
plovzila
Аталанта последняя надежда дырявых сов в уходящем году!
Женя Матийчук
у Аталанты действительно защита как проходной двор плюс два основных нападача играть не будут при чем Сапата их самый дорогой игрок.
если Шахта сыграет на таком уровне как с МанСити в последнем матче то у Аталанты нет шансов.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Павел Рева
Надеюсь на хорошую игру и победу. Я даже решился приехать посмотреть на матч Надеюсь не сожалею
Eclipse
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ростик Карпа
"Или грудь в крестах, или голова в кустах" це щоо????
Женя Матийчук
если не выигрывать Аталанту то в плей офф делать нечего, там команда попадется куда сильнее макаронников.
kvlad200760
Я такого не пам*ятаю коли ставки на перемогу однакові в обох суперників!!! Букмекери нічого не знають???
Sheva19
Главное чтобы бразильцы уже одной ногой в отпуске не были
George Abuladze
Главное не сидеть в обороне, вчера Зениту это не помогло, а наоборот навредило. Итальянцы сразы бросятся в атаку, нужно оборонятся и делать навесы на скоростных нападающих!
Павел Рева
Понял. Спасибо большое.
GUV91
С большей долей вероятности нас ожидает результативная ничья
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил