Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 12 грудня 2019, 16:23
40841
397

Шахтар програв Аталанті та навесні буде грати в Лізі Європи

Команда Луїша Каштру пропустила бергамців на друге місце групи С

| Оновлено 12 грудня 2019, 16:23
40841
397
Шахтар програв Аталанті та навесні буде грати в Лізі Європи

Вигадувати велосипед не потрібно: потрібно просто перемогти. Ось такий простий передматчевий розклад був для «Шахтаря» перед грою з «Аталантою». Вирішальною грою: як і в минулі сезони, «гірники» питання виходу в євровесну відклали на останній тур групового етапу ЛЧ. Однак в даному випадку важливо уточнити: виходу саме в плей-оф Ліги чемпіонів. Для донеччан потрапляння саме в стикові матчі ЛЧ було головним пріоритетом.

Однак, незважаючи на гадану простоту, завдання для донеччан не виглядало таким вже комфортним. «Цей матч для «Аталанти» схожий на фінал», - сказав нещодавно тренер бергамасків Гасперіні. І якщо Джан П'єро і лукавив, то напевно зовсім небагато. Бронзовий призер минулого італійського сезону, який провалив прем'єрний старт в головному клубному турнірі Європи, під кінець групового етапу підняв голову. «Аталанта» все ще і в хорошій формі, і в хорошому настрої, а той факт, що команда лідирує в серії А за кількістю забитих м'ячів, говорить сам за себе. Тобто, можна і потрібно було припускати, що «Аталанта» зробить все від неї залежне, щоб засмутити свого суперника. Ну, або як мінімум забити на «Металісті». Так, Гасперіні не міг через травми і дискваліфікації виставити оптимальний склад, але у нього в рукаві виявилися гідні козирі. Хоча б наш Малиновський, який, проте, в стартовий склад не потрапив.

У візаві Гасперіні кадрових проблем не було. Каштру після гри з «Олімпіком» сказав, що стартовий склад його команди проти бергамасків можна спрогнозувати відсотків на 75-ть. Але, якщо чесно, можна було спрогнозувати відсотків на 95-ть, адже стосовно кадрів питання напрошувалося лише одне: Соломон, Коноплянка чи Коваленко. Португалець зробив свій вибір на користь останнього. Питання, Марлос або Тете на порядку денному не було: перший помітно здав, та й після травми, тоді як другий помітно прогресує.

На п'ятій хвилині гри гості мало не накрили господарів мокрим рядном. Ісмаїлі віддавав передачу на воротаря, але віддав супернику. Італійці зусиллями Гомеса м'яч перехопили. І замість того, щоб відразу пробити, затіяли розіграти до вірного. Не вийшло: Пятов зумів забрати м'яч. Тривожний дзвінок. Тим більше, що бергамаски міцно заволоділи ініціативою. Як і в першій грі, в Мілані. Через вісім хвилин «подвиг» Ісмаїлі повторив Кривцов, який віддав м'яч супернику. І знову пожежа в нашій штрафній площі. Бентежний початок від чемпіонів України. «Шахтар» відповів непоганою атакою і голом Коваленка, але суддя зафіксував офсайд. Ось і весь актив «гірників» за першу третину тайму.

Не особливо він збільшився, цей актив, і після першої півгодини гри. Господарі начебто вирівняли гру, і навіть подали один кутовий, але все якось невпевнено, непереконливо. А ось гості мали хороший момент: Муріель бив з небезпечного штрафного, але невдало.

Лише на 37-й хвилині господарі створили перший «нормальний» момент біля воріт «Аталанти». Після розмашистої атаки бив головою Мораес, але голкіпер гостей виявився на висоті.

Цей епізод став єдиним небезпечним у виконанні команди Каштру в першому таймі. Нічого більше вона не створила. З такою грою виграти навряд чи вдасться: креативу в атаці не видно, в захисті багато невиправданих втрат. Максимум, на що міг претендувати «Шахтар» в першому таймі за такої гри - на нічию.

Особливо нічого не змінилося в діях донеччан і на старті другого тайму. Ініціатива знову у гостей, найнебезпечніший знову Муріель. Але форварду «Аталанти» відверто не щастить. «Гірники» ж форсувати події явно не поспішають.

Тете провалив гру - будемо відверті. Каштру зрозумів це не пізніше нас, і замінив юне дарування на Марлоса. Гасперіні відповів оперативно, випустивши Малиновського.

На 66-й хвилині «Шахтар» догрався. Швидка атака гостей завершилася прострілом Гомеса на Кастаня, який з другої спроби пробив П'ятова. Суддя відразу не зафіксував взяття воріт через офсайд, але за допомогою системи ВАР гол був зарахований. Власне, до цього все йшло. За що боролися, на те й напоролися.

Каштру відразу ж випустив на поле Соломона замість Коваленка. Чи не запізно?

Ситуація ускладнилася за 15-ть хвилин до кінця зустрічі, коли за відмашку друге попередження отримав Додо. У «Шахтаря» не виходило в рівних складах, вийде в меншості?

Ага, вийде... Гості відразу ж забили другий гол. Банальна передача на ближню штангу, де забутий усіма Пашаліч встромив м'яч в сітку. На цьому все?

Донеччани намагалися створити щось в атаці, але марно. Не було командної швидкості, не було необхідної різкості, напору. Не виявилося і характеру, волі до перемоги, які рятували донеччан в попередніх матчах. Не було нічого такого, за рахунок чого можна було перевернути гру. Більше того – пропустили ще й третій, абсолютно дурнуватий гол. Тому закономірна поразка. Спасибі «МанСіті» - ми залишаємося з євровесною. Правда, зовсім не з тією, яку чекали - лише з Лігою Європи. А ось в Лігу чемпіонів пробилася «Аталанта», що провалила три стартові матчі. Що ж, кожному своє.

Валерій ВАСИЛЕНКО


Ліга чемпіонів. Група С.

«Шахтар» - «Аталанта» - 0:3


Тімоті Кастань (68), Маріо Пашаліч (80), Робін Госенс (94)

Алан Патрік (50), Додо (63) - Луїс Мюріель (23), Ханс Хатебур (91)

Додо (77, друга жовта картка)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Додо, Тарас Степаненко, Алан Патрік, Тайсон, Віктор Коваленко (Манор Соломон, 71), Тете (Ромеро Марлос, 59), Жуніор Мораєс.

«Аталанта»: П'єрлуїджі Голліні, Андреа Масьєлло (Руслан Малиновський, 61), Хосе Луїс Паломіно, Робін Госенс, Ремо Фройлер, Мартен де Роон, Берат Джимшиті, Тімоті Кастань, Алехандро Гомес (Ханс Хатебур, 90), Луїс Мюріель (Рожер Ібаньєс , 71), Маріо Пашаліч.

Арбітр: Фелікс Цвайер (Німеччина)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі
Футбол | 25 квітня 2024, 16:17 1
Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі

Український хавбек готується взяти участь у грі проти «Лас-Пальмаса»

Коментарі 397
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine_Kiev_Fan
Кроты не кисните! Нам такая Лига Чемпионов не нужна! А если так будут ошибаться в пользу Барсы в 1/8 и тд. Не удалили Муриэля, который в дальнейшем организовал голевую атаку, затем удалили ДОДО, назначили штрафной, когда Степа и не коснулся к Гомесу. Ну в общем вы сами все видели
Поручик Ржевский
Безолаберность. Распущенность. Пофигизм.
Счёт 0:3 - это свидетельство огромной разницы между командами, но я не могу такого сказать. По классу, где-то, команды равны.
Но итальянцы - сдержанны, дисциплинированы, сконцентрированы - трудяги.
А Шахта решила, что опять играет в ЧУкра.
Да, была у Аталанты удача, что в их ворота похожий гол отменили, а их гол - засчитали. Но разгромный счёт соорудили сами себе игроки Шахтёра.
Просто испорченное настроение - за утерянные надежды.
wicker
1. Судєйка підерас, там друга жовта очевидна була.2. Додо БОВДУР. 3.Прикро визнавати, про те 12 гравця у Харкові НЕ БУЛО.Вирішальна гра, неповні трибуни. підтримка італійців іноді була краща...... Був на всіх матчах Шахтаря у ЛЧ у Львові, як кажуть в Одесі НЕ ДО ПОРIВНЯННЯ!
КуцТВ
По игре - наверное худшая игра Шахтёра в этой ЛЧ. Ошибок в защите много. Поэтому заслужено идут в ЛЕ. Судья конечно петушара, должен был удалять, но это не меняет того что по игре очень слабо.
Теперь удачи киевлянам завтра, надо подтягивать рейтинг страны!
BekXan
Ну за 2 матча 6 мячей.Давайте судей оставим в покое.Бразилы не работают а так сяк.Каштру невсостоянии решать задачи.Снова мимо плей
Ukraine_Kiev_Fan
Та не судья тут сломал игру. Он обязан был удалять муриэля, а пожалел. Муриэль осознанно сфолил, чтобы сорвать атаку, имея уже желтую. Первого гола не не было если бы не Мурюэль. Но вот идиота Додо удалил без колебаний. И где тут демократия? Я просто ожидал, что кроты взорвуться как в матче с загребом, но они я вно поникли нафиг
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Заєць
Ну що там Тете напевно подорожчав ще сьогодні. вже напевно 80мільйонів коштує
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Artem !
Откровенно говоря, Шахтер не наиграл в этой группе на плей-офф ЛЧ
name_footbol
По идее он должен был дать красную игроку Аталанты.
Честно я сильно был расстроен, потому что очевидный фон.
А, дальше в 10 против Шахты было играть тяжело.
_________
Как по мне, судейка испортил игру. Шахтер в принципе сам виноват, но когда такой очевидный фол извините, это так не работает. Жаль.
ManUtd
Бесспoрнo, судья пoтoпил Шахтер, нo... И в стoрoну тренерскoго штаба можно кинуть кaмень, ведь по первому тайму срaзу стало понятно, что горняки явно вышли игрaть на ничью
Обидно, конечно же, так вылететь из ЛЧ... Удaчного выступления Лиге Европы
Johnny92
Шахтар грав сьогодні погано і Каштру явно прорахував з тактикою на гру, але те, що зробив суддя це просто тупе підсужування. Муріеля по всім правилам треба було видаляти. Ідентичні епізоди з незарахуванням голів треба було судити однаково. Видалення Додо це взагалі весь апогей суддівства. А далі Аталанта використала більшість і довела почате до кінця. Задається тільки одне питання Для чого ця Ліга Чемпіонів!? Коли матчі вирішують судді це вже не спорт. Раз перших 5 країн видвігають по 4 команди напряму в ЛЧ то хай там між собою і ріжуться. Кваліфікацію і груповий етап можна взагалі відмінити і буде не так по-дурному виглядати. Для чого ця вся пародія! Ну а Аталанті після такого вагону везіння точно не поздоровиться в 1/8 фіналу
_NATSGUL_
Шахтер не показал игру, но всё же хотелось бы посмотреть на игру и результат без вмешательства судейство за одну команду.
1)2 момента с ВАРОм - оба спорные, см туда, см обратно и разные решения. Оба спорных момент в пользу Италии посчитали, особенно улыбнул момент с плечом Мораеса. Интересно, если бы он забил так плечом. то засчитал гол бы судья - очень сомневаюсь.
2)не удален игрок Италии за 100% вторую желтую карточку. Интересно бы что бы показали Италия играя вдесятером при счете 0:0. Снова момент в пользу Италии.
3)2 карточки Додо. 1-я - всё верно, за неспортивное поведение, но тут вопрос: из-за чего было это поведение?! А из-за того, что судья "не увидел" как игрок Италии умышлено ударил по ногам Додо уже после подката. Был бы судья адекватен, то показал бы Италии карточку и тогда не факт, что Додо пошёл бы выяснять отношения. Да и за отмашку вроде показана не желтая, а сразу красная, что тоже полный абсурд - там как таковой отмашки не было, слегка задел шею пальцами, а вот была эпичная симуляция от Италии.
Короче. грустно смотреть такой футбол, когда решают исход по ходу судьи,а не команды.
wladimir_skidan
Аталанту с победой. Шахтер не готов к ЛЧ с такой игрой.
Sunrise
Судья похоже украл у страны минимум 1,2 очка в коэф. Почему он так поступил? Не знаю, но зато вся 1/8 из ТОП-5 стран...
Vadym Trykoz
Я не хочу говорить кривого слова в адрес Шахтёра. Да, ок, вышли на матч удерживать ничью (зная, что динамо вряд ли обыграет МС), да , не были слишком активны в атаке и все такое....но им и не нужно было этого делать.....Но вот судейство....в очередной раз убеждаюсь, что такие команды как Шахтёр, Аякс и другие УЕФА не нужны....и все методы дабы не пропустить эти команды хороши.....ВАР с голом Шахтёра рассмотрел эпизод в 3 секунды , определив что оффсайд, да еще и нарисовали линию, как будто 3х метровых....с голом же Аталанты рассматривали 5 минут и когда по повтору казалось что оффсайд очевидный, они вырисовали пятку каким-то образом....Ну это цирк, это просто беспредел....С удалением...ну Муриэля это если не 1000% то как минимум 999%, что это было удаление и ассистент арбитра четко видел этот момент (и даже ВАР не вмешался хотя, казалось бы, должен был). И этот же ассистент четко увидел отмашку Додо. Да еще и прямая красная! Да, ок, он был бы удален даже за ЖК и это было бы вполне заслуженно ! (единственное решение судьи, с которым можно согласится).....
В общем, ВАР ничего не решает, это еще одна отмазка для главного судьи (как и различные трактовки эпизодов)....и судье якобы и предьявить нечего (потому что решало все ВАР), но за такой вылет обидно просто капец. И да, я согласен, что Шахтёр не наиграл на победу, но до всего этого произвола судьи (или ВАР) - Шахтёр выходил в плей-офф ЛЧ!!!!!
dd dent
Узнаю типичную шахту.
Павел Рева
Сходил один раз в 100 лет на футбол. Но если откровенно, не заслужил Шахтёр победу. Такое кол-во брака, это жесть. Как особенно можно обрезаться при поперечных передачах, это нонсенс. Мораес мёртвый сегодня, Коваленко как обычно, Тайсон явно хочет уйти зимой. С такой игрой в ЛЧ весной нечего делать.