Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 грудня 2019, 10:38
9984
23

Луїш КАШТРУ: «Не скажу, що ми не виграли через VAR»

Головний тренер «гірників» прокоментував розгром від «Аталанти» в Лізі чемпіонів (0:3)

| Оновлено 17 грудня 2019, 10:38
9984
23
Луїш КАШТРУ: «Не скажу, що ми не виграли через VAR»
ФК Шахтар. Луїш Каштру

Наставник «Шахтаря» взяв на себе провину за поразку «Аталанті» (0:3).

— У чому головна причина поразки?
—У грі було кілька ключових моментів. Третій гол «Аталанти» на 94-й хвилині - наша помилка. Гол зі штрафного з флангу - практично прямий гол з подачі зайшов у ворота. За допомогою VAR було прийнято кілька цікавих рішень. Вилучення Додо - ОК, арбітр прийняв таке рішення. У зарахованому голі «Аталанти» був невеликий офсайд. Незарахований наш гол — маленький офсайд через шматочок футболки. Арбітр не дав Муріелю другу жовту картку. Вилучи його арбітр, гра могла б скластися для нас інакше.

— Причина поразки — рефері, VAR або невпевнена гра «Шахтаря»?
— Я не сказав, що ми не виграли через VAR. Я обговорив деякі моменти. Відповідальним за поразку «Шахтаря» сьогодні є Луїш Каштру. До перерви гра була збалансованою. «Шахтар» і «Аталанта» намагалися дістатися до воріт. На початку другого тайму ми трохи домінували, але тільки до першого пропущеного м'яча. У «Шахтаря» було кілька моментів. Мораес не забив головою, Додо і Тете на правому фланзі створили багато атак. Але не було останнього пасу. Було скасовано гол Віктора Коваленка. У Лізі чемпіонів так буває. Обидві команди сьогодні створили велику кількість моментів, вони обидві могли пройти далі.

— Сьогодні було дуже спірне суддівство. Але з чим пов'язаний момент, коли був вилучений Додо, а тренерський штаб не діяв. Гравці, які могли вийти на заміну, були не готові? Зокрема, Маркос Антоніо?
— Наш тренерський штаб зреагував, ми перейшли на схему 3-3-3. У нас була можливість випустити Дентіньо. Але для цього довелося б прибрати гравця з оборони або півзахисту. Це б нічого не дало. Алан Патрік краще підключається до атак, ніж Маркос Антоніо. Тому рішення було таким. У нас були ще три гольових моменти, які ми не змогли реалізувати.

— Перед стартом цієї Ліги чемпіонів генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін сказав, що невихід до плей-оф буде провалом. Чи вважаєте ви це провалом?
— Я не можу коментувати слова адміністрації. Можу сказати свою думку. На нас чекає шлях в Лізі Європи, потрібно налаштовуватися на цей турнір.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 9
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Женя Матийчук
ладно первый гол "несправедливо" засчитали но...
второй гол со штрафного с острого угла залетело!!!!!!! блять что уже на ближней штанге не нужно стоять
третий гол это НЕЧТО!!!!! браво
ОБОСРАЛИСЬ
Evgene Boykinyuk
не выиграли мы может и из-за VAR, но не вышли из группы благодаря пятову, ещё точнее благодаря его борцовскому приёму против игрока загреба. выиграй мы тогда, сегодня бы не пришлось сетовать на var, судью и прочее.
Barilko
Арбитр должен был поступить последовательно. Оставил Муриеля как бы исправляясь за первую жёлтую, сохранил дух игры, а Додо как пулю выгнал прямой красной за спорный эпизод.
Женя Матийчук
обосрались
nicksaf
Да, похоже, что офсайт был, но ведь они сами так поступают в нашем чемпионате, а теперь получили ответку.
garik_trinity
Смотрел только вторую половину первого тайма. Когда забивал Коваленко, то Тете в микроскопическом офсайде все-таки находился. Насчет VAR не знаю, что там было.
alekos59
У кротов бразильцы только по паспортам, а на самом деле реальные молдоване у которых от нормальных соперников коленки трясутся.
Андрей Деко
вонючая немчура тупо засудила украинский клуб в пользу гейропейского дерьма!
p_s_l
Настрой команды, тактика на игру, состав - это причины проигрыша, все остальное - пустые слова и отмазки.
MaxUa
Принять ответственность на себя это разумное и логичное решение. Вполне в духе корпоративной этики. Опытный европейский тренер должен хорошо понимать негласные правила игры. А тот, кто успешно встроен в систему, никогда не пойдет против системы даже на словах. По крайней мере до тех пор, пока она в силе.
name_footbol
Жаль...Тренер конечно золотой медалист!
pont0017
Проиграли потому что вы мыльный пузырь. Пришло время лопнуть.
Evgene Boykinyuk
ничего спорн..го там не было, был преднамеренный уд..р рукой, попал в лицо, не попал в лицо, это абсолютно неважно.
SEMIRAMID
Противно слушать эти оправдания униженного ШЛАКА! Луческу после поражения ШЛАКА от Баварии 0:7 тоже пытался объяснить унижение клуба ошибками судьи! Шахтёр проиграл заслуженно по всем статьям и надо это честно признать! А ещё признать и то, что ШЛАК в этой самой слабой группе Лиги Чемпионов является самым слабым клубом и благодаря симулянту Пятову в Загребе оказался на третьем месте, хотя по справедливости должен был быть на последнем, а Загреб играть в плей-офф Лиги Чемпионов!
[BTS-Клипы] Спирин
ПОЗОР ШАХТЕР ВЫЛЕТАЕТ С САМОЙ СЛАБОЙ ГРУППЫ В ИСТОРИИ ЛИГИ ЧЕМПИОНОВ ДЛЯ СЕБЯ, позор, нахуя сушить ?? когда можно выиграть 5-0
JulikoB
Лошара португальская.