Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 10 грудня 2019, 15:01
5689
0

Палець Соммера, п'ята Суареса та тріумф Сульшера

Віталій Пасічний розповідає про найцікавіше, що вмістив у собі черговий тур топ-ліг

| Оновлено 10 грудня 2019, 15:01
5689
0
Палець Соммера, п'ята Суареса та тріумф Сульшера
ФК Боруссія М

Якщо гравці Української Прем'єр-ліги вже рахують дні до відпустки, то європейські чемпіонати тільки набирають хід. На останніх вихідних ви могли побачити, як чемпіони Серії А, Бундесліги і АПЛ погіршили свої шанси на захист титулу – і зробили це дуже по-різному.

Матч туру

У протистоянні Манчестера в останнє десятиліття гранично змістилися акценти, але суботнє дербі явно занурило Алекса Фергюсона та інших відвідувачів «Етіхада» в атмосферу великого минулого «МЮ». «Червоні дияволи» швидко і впевнено заволоділи ініціативою, забили два голи з далеко не всіх можливостей, які були і грамотно довели гру до перемоги.

Марсьяль, Рашфорд, Фред, Мактоміней – всi впоралися зі своїми завданнями відмінно, але, по-перше, це вже непогано говорить про проблеми «Сіті» (з чого б на стадіоні чемпіона Англії суперник відчував себе настільки привільно?), а по-друге, надто вже часто різні команди виглядають в протистоянні з «містянами» чудово. Подивимося правді в очі: у дербі «Ман Сіті» де-факто склав із себе чемпіонські повноваження, «Ліверпуль», якщо й упустить титул, то на користь «Лестера».


Твіттер Манчестер Юнайтед

Гвардіола своїми попередніми успіхами заробив собі таке реноме, що в абсолютно кожному його дії вишукують ознаки геніальності. За фактом же, переведення Фернандіньо з опорної зони в захист зробив глибоко проблемними двi зони команди: центр оборони тренер таким чином не підтримав, а центр поля явно послабив. Як наслідок, навіть досить обмежена в атаці команда перемагає «Ман Сіті» явно на класі – й навіть загребське «Динамо» в середу має шанси на успіх.

Ну а «МЮ» можна привітати з тим, що команда знайшла свою гру. Вона, гра ця, невибаглива, в матчах з будь-яким суперником, який закривається, «червоні дияволи» відверто страждають – але принаймні з малюнком гри Сульшер більш-менш визначився. І Погба, звичайно ж, потрібно продавати при першiй же гіднiй пропозиції: команді з таким ігровим стилем Поль буде тільки заважати.

Команда туру

«МЮ» виграв яскраво, але він скористався помилками суперника – а ось «Лаціо» переграв суперника, який в чемпіонаті давно виглядає просто невблаганно. «Ювентус» не тільки виграв останні вісім сезонів Серії А, але і регулярно розчавлював найближчих переслідувачів в очних протистояннях. З відвертими середняками «бьянконері» якраз можуть втрачати очки – тільки в цьому сезоні вони скатали нічиї з «Фіорентиною», «Лечче» і «Сассуоло» – а ось претенденти на те, щоб теж вважатися топ-клубами, постійно терплять від «Юве» поразки різного ступеня болючості. «Наполі» програв матч-трилер 3:4, «Інтер» – типову шахову партію 1:2…

А ось «Лаціо», у якого найбільш високооплачуваний виконавець отримує як 8% Роналду, просто розніс суперника, взяв вершину, що здавалася нездоланною, з наскоку. «Бьянконері» не допоміг навіть той факт, що вони відкрили рахунок і виграли перший тайм: більш того, перемога «Лаціо» була б крупною, реалізуй Іммобіле пенальті. Перевага «орлів» за ударами дорівнює 18:9, за ударами в ствір – 9:4. Ачербі, Луліч, Лейва перемогли Роналду, Дібалу, Бонуччі й інших суперзірок.


Твіттер Лаціо

Сімоне Індзагі пора аплодувати: тренер, в якого перед стартом сезону не вірив майже ніхто, створив з обмежених ресурсів майже ідеальну атакуючу машину. В останніх десяти матчах Серії А команда провела 25 м'ячів, жодному супернику не забивши менше двох, Луїс Альберто і Іммобіле розкрилися до рівня найкращих виконавців ліги. А про проблеми тренера, команду якого він обіграв, найкраще свідчить такий факт: «Ювентус» зараз ділить шосте-сьоме за результативністю місце в Серії А. Набагато більше «бьянконері» забили «Лаціо» і «Аталанта», просто більше – «Інтер», «Кальярі» (!) і явно кризова «Рома», стільки ж – «Сассуоло», що йде на 14-му місці.

Ми переконали себе в тому, що провінційні клуби витягнути в умовні топ-5 важче, ніж взяти титул з командою зірок – але Мауріціо Саррi вже в другому топ-клубі поспіль доводить зворотне. Повторюся, команда за 15 турів тричі втратила очки з відверто прохідними суперниками, зараз програла в Римі – як наслідок, навіть титул Серії А, який після трансферу Роналду почав виглядати як формальність, зараз знаходиться під загрозою. Саррi не тисне руку Роналду, Саррi дозволяє відверто невдалі перфоманси в окремих матчах, а про його «коронку», постановку класної атакуючої гри, краще за все говорить результативність.

Гравець туру

Люди, якi не дуже уважно стежать за чемпіонатом Іспанії та пропустили конкретну новину, зараз можуть пережити шок. У минулому турі Прімери хет-трик оформили два гравці: перший, звичайно, Мессі, а другий – хавбек, який змазав вирішальний пенальті збірної Іспанії на… чемпіонаті світу-2002.

Хоакін Санчес – той самий гравець, який помилився в післяматчевій серії проти Південної Кореї (і, справедливості заради, гол після дій якого в ігровий час був скасований через помилку арбітра). З тих пір Санчес встиг піти на підвищення з «Бетіса» в «Валенсію», потім пограти в розкішній «Малазі» Пеллегріні, потім спробував свої сили в «Фіорентині», нарешті, повернутися в рідний «Бетіс» - і, мабуть, десь то за цей час розжився портретом, який старіє за нього. Хет-трик «Атлетіку» став першим (!) в його кар'єрі, до 38-річчя півзахисник подібним не відзначався!


Твіттер Бетіса. Хоакін Санчес

Це досягнення Хоакіна дозволило встановити рекорд Прімери: ніколи раніше три голи в одному матчі не підкорялися настільки віковому гравцеві. Попереднє досягнення належало Альфредо ді Стефано – він зміг оформити свій останній хет-трик в 37 років. Ще більше вістів подвигу Хоакіна додає той факт, що команда в нього і близько не рiвна «Реалу» шістдесятих: «Бетіс» після розставання з Кіке Сетьєном зовсім не блищить і завдяки перемозі над «Атлетіком» піднявся лише на 11-е місце.

Сейв туру

У центральному матчі туру Бундеслiги менхенгладбаська «Боруссія» обіграла «Баварію» та зберегла за собою першу сходинку у таблиці. Швидше за все, видатної перемоги досягти б не вдалося, впусти воротар «жеребців» Ян Соммер м'яч за лінію після дальнього удару Кімміха. Але швейцарець все одно що знешкодив бомбу за секунду до вибуху, пальцем (!) утримавши м'яч на лінії воріт:

«Баварія» грала краще, але завдяки цьому та іншим сейвам Яна змогла забити лише одного разу і через помилки в обороні програла. Призначення Фліка поліпшило гру команди, але коли з самого початку відстаєш від суперників, недостатньо «просто» додати – потрібна ще й вдача. Саме в Менхенгладбаху багато що вирішив вихід на заміну Мартінеса: Хаві заробив дві жовті та привіз пенальті у кінці матчу.

Курйоз туру

Підходив до кінця матч «Монако» з «Амьєном», коли Леонарду Жардім вирішив зняти з гри 14-го номера. Тьємуе Бакайоко покірно пішов до бровки, збираючись дати п`ять Огюстену, як раптом його зупинили. Справа в тому, що 14-й номер монегасків взагалі-то Кейта Бальде, а Бакайоко, хоч і грав під ним більшу частину кар'єри, вийшов на гру під шостим.

Забавно і на результат не вплинуло («Монако» виграв 3:0), але вболівальники «Челсі» і «Мілана» навряд чи повинні дивуватися, що це сталося саме з Бакайоко. Півзахисник який рік демонструє дивовижну безглуздість: він і в легендарному європоходу «Монако» допустив вирішальні помилки проти «Ювентуса», а в Великобританії з Італією повністю провалився.

Голи туру

Ми вирішили не вибирати з двох неймовірних голів і виділити відразу обидва. Один з м'ячів назвав найкращим в своїй кар'єрі Луїс Суарес, а йому є з чого вибирати. Уругваєць після комбінації з партнерами не просто забив п'ятою, а примудрився нанести нею обвідний удар:

В цілому, помітно, що «Барселона» навчилася кайфувати від власної гри – хоча б в матчах з суперниками рівня «Мальорки». Чергова травма Дембеле може послужити команді навіть на благо: зараз в стартовому складі поміщаються всі зірки, які можуть спокійно творити і притиратися один до одного.

Оживає й «Тоттенхем», який при Жозе Моуріньо знову почав перемелювати команди рівнем слабкіше. У черговому турі «шпори» закинули «Бернлі» п'ять м'ячів, а Сон, який зміг не впасти духом після історії з Андре Гомешем в сольному проході доставив м'яч від лінії свого карного майданчику до сітки воріт суперника:

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.